Stefekl píše:muzu si dovolit to tesneni vymenit sam doma? nevyskace na me neco? toto cerpadlo jsem nikdy rozdelane nemel, takze s tim nemam zkusenost..
To víčko přidržuje pružinu, která má na obou stranách podložku a dotlačuje nastavovací váleček vstřikování /píst/ do zadní polohy a tím snižuje předvstřik na minimum. Pokud budeš mít ten O kroužek, tak to můžeš doma vyměnit. Jen opatrně uvolňovat víčko, aby nevyskočila pružina nebo přední podložka. Napřed ale zkus to víčko ještě jemně dotáhnout a napiš jak velké bubliny a kolik se jich z čerpadla vrací. To víčko na obrázku je ještě starého typu.
Octavia I 1.9TDI 81Kw AHF r.v.2000
Octávia I 1,9TDI ASV r.v. 2003 chip
Stefekl píše:podle me na vratku nema smysl davat zpetny ventil..pokud mas zpetny ventil na saci hadicce, tak ti nemuze nafta spadnout saci hadickou od filtru do nadrze. Na vratku kdyz das zpetny ventil, tak potrebujes aby byl pruchozi ve smeru do nadrze a musi byt zavreny ve smeru k cerpadlu, coz uz nepotrebujes..
ja uz jsem premyslel koupit normalne dva nejaky elektromagneticky ventily, jeden dat na saci, jeden na vratku a oba by se vzdy otevrely pokud se zapne zapalovani a kdyz se zapalovani vypne tak se zavrou..to by melo uz dokonale vyresit problem s padajici naftou, jenom jsem jeste nevymyslel co by se stalo, kdyby se nahodou ventil na vratce porouchal a zustal zavrenej, nebo by se zavrel pri jizde a cerpadlo by proti nemu porad tlacilo naftu..
Pokud by se nevracelo palivo do nádrže, tak by časem došlo k poškození čerpadla, protože by se neustále zvyšovala teplota paliva v čerpadle /zejména v létě při volnoběžném režimu na místě/ a čerpadlo by bylo špatně mazáno. S tím "druhým" zpětným ventilem na vracečce máš samozřejmě pravdu.
Octavia I 1.9TDI 81Kw AHF r.v.2000
Octávia I 1,9TDI ASV r.v. 2003 chip
mauditt píše:Jaro1 akú funciu má ten termoventil ? Napíšeš kde sa bližšie nachádza? Pripojíš nejaké foto?
mauditt ten termoventil sa nasadza do palivoveho filtru a ma dve o krusky-(cierny a modry)...modry sa dava hore a cierny dole. Foto mi nejde a sorry ,ze tak neskoro