Hučanie v prednej náprave

Jakékoliv dotazy týkající se problémů, údržby vozů koncernu VW. Týká se jen VW/Audi/Škoda/Seat

Moderátoři: šulda, Moderátoři

Odpovědět
stando4
Nováček
Odpovědi: 0

Hučanie v prednej náprave

Příspěvek od stando4 »

Mohol by mi niekto poradiť. Golf 4 TDI 66 kw ročník 99. Pri jazde rovno a v lavo všetko v poriadku, ale pri miernom vytočení do prava sa začnú ozývať z predu divné zvuky od prednej nápravy. Zvuk je podobný hučaniu zimných pneumatík, ale ovela silnejší.
Tono
Přispěvovatel

Příspěvek od Tono »

Ľavé ložisko náboja
Peete
Aktivista
Odpovědi: 1

Příspěvek od Peete »

souhlas - leve lozisko,
stando4
Nováček

Příspěvek od stando4 »

Pravdepodobne to bude tým ložiskom, lebo pri uchopení za brzdový tanier a silnom zatlačení na ložisko počuť vo vnútri klepanie. Čo stojí výmena ložiska?
fabiaRS
Nováček

Příspěvek od fabiaRS »

tak,tak, levej lagr, uz jsem ho menil (jeste v garancce), stejne projevy.
Huml
Aktivista

Re: Hučanie v prednej náprave

Příspěvek od Huml »

stando4 píše:Mohol by mi niekto poradiť. Golf 4 TDI 66 kw ročník 99. Pri jazde rovno a v lavo všetko v poriadku, ale pri miernom vytočení do prava sa začnú ozývať z predu divné zvuky od prednej nápravy. Zvuk je podobný hučaniu zimných pneumatík, ale ovela silnejší.
zrovna na 100% bych to netvrdil, že je to zrovna levý ložisko, i když pravděpodobnost je vyšší, že při zatížení levýho ložiska bude hučet levý, ale znám hodně případů kdy je to prostě to druhý ložisko, je to daný tím, která ta řada v tom ložisku se poškodí. Pro jistotu bych auto zvedl a zatočil si každým kolem zvlášť, takhle to jde celkem dobře poznat a budeš mít jistotu, že zbytečně neměníš to, který není potřeba
fabiaRS
Nováček

Re: Hučanie v prednej náprave

Příspěvek od fabiaRS »

Huml píše:
stando4 píše:Mohol by mi niekto poradiť. Golf 4 TDI 66 kw ročník 99. Pri jazde rovno a v lavo všetko v poriadku, ale pri miernom vytočení do prava sa začnú ozývať z predu divné zvuky od prednej nápravy. Zvuk je podobný hučaniu zimných pneumatík, ale ovela silnejší.
zrovna na 100% bych to netvrdil, že je to zrovna levý ložisko, i když pravděpodobnost je vyšší, že při zatížení levýho ložiska bude hučet levý, ale znám hodně případů kdy je to prostě to druhý ložisko, je to daný tím, která ta řada v tom ložisku se poškodí. Pro jistotu bych auto zvedl a zatočil si každým kolem zvlášť, takhle to jde celkem dobře poznat a budeš mít jistotu, že zbytečně neměníš to, který není potřeba
U mne to byl problem, pri zvednuti na heveru nebylo poznat ktery lagr to je, az pri zatizeni (pri jizde) se to projevilo, asi zalezi na tom, jak je to lozisko nacly.
stando4
Nováček

Příspěvek od stando4 »

Tak, konečne som sa k tomu dostal a dal som vymeniť ložiská v ľavom kolese. Hučanie prestalo, takže sa potvrdili vaše rady a moje dohady. Ďakujem za Vaše rady.
Odpovědět

Zpět na „Údržba/problémy VW group (DIESEL)“