Opel Vectra C CDTI GEOMETRIE

Moderátoři: šulda, Moderátoři

Odpovědět
trollik1
Sběrač informací
Odpovědi: 0

Opel Vectra C CDTI GEOMETRIE

Příspěvek od trollik1 »

Auto mi stále jede doprava při pomalé jízdě jak pod plynem,tak na volnoběh a i při brzdění. 2x to štelovali u OPELA, 1x v Best Drivu. Jedině při rychlejší jizdě to jede rovně. Volant je vždy rovně.Teď to má známej. Zjistil že to mělo o 7mm jiný rozvor. Vše dali do pořádku a i odklony,příklony, sbíhavosti atd... atd... kontrolovali to určitě vícekrát. Prohazovali pneu z prava doleva a zepředu dozadu. Bez výsledku.Poraďte.M.P
geo
Aktivista

Příspěvek od geo »

Uložeií ramen a spojovačky jsou ok?Pokud máš jinou sadu kol třeba zimní tak zkus je přehodit.zadní náprava ok?
toyota.kzj
Přispěvovatel

Příspěvek od toyota.kzj »

Není tam náhodou el.servo?
hansdob
Aktivista
Odpovědi: 1

Příspěvek od hansdob »

jj el servo a má špatně nastavenej uhel
přesnou historii nepamatuji.....třebaaaa zetor 25K
trollik1
Sběrač informací

Příspěvek od trollik1 »

Jo má to elektrický servo. No ono to bylo tak,že když jsem auto koupil mělo volant na stranu. Takže asi dostala ženská šmejra co to měla přede mnou.Pak to nastavili u tohohle kámoše. Auto jelo rovně. Ale přijel jsem z Italie a měl jsem ohoblovaná přední kola z boku. Jedno z obou boků. Ale pak jsem měřil tlak a bylo tam málo,takže možná to bylo způsobeno že byly málo nafouklé. Nicméně jsem šel do Opela a tam mi to okoukli a že špatná geo. Tak se v tom poštourali a od té doby to jede na stranu.Zjistili tam i problém se zadním pravým kolem. Nicméně jsem nasadil zimáky a jelo to furt stejně doprava. Volal jsem tam a že prej až to přivezu na jaře s letníma,tak to přeměří. Opět se v tom pošťourali a výsledek nula. Tak jsme to dal do Barumky do Best Drivu. Zjistli stejnej problem na zadnim pravém kole. Nastavili to nějak ale auto furt jelo doprava. Tak jsem to dal zpět ke známému a tam to srovnali úplně všechno i ten zadek jak jsem psal v prvním příspěvku, ale auto furt jede doprava. Tak mu řeknu o tom ele. posilovači.Nebo mě napadlo,že by bylo pravé ložisko na rozvodovce přidřené. Nebo ložisko v kole. Brzdy snad zkoušeli. Všechna kola se točí bez přibrždování.M.P
toyota.kzj
Přispěvovatel

[quote="hansdob"]jj el servo a má špatně nastavenej uhel[

Jj může být a nebo je to el.servo ko to jsem už taky řešil. posilovalo ale tahalo ke straně.
trollik1
Sběrač informací

Příspěvek od trollik1 »

a jak jsi to vyřešil?
toyota.kzj
Přispěvovatel

Známej co mne spravuje jednoty ho opravil.
hansdob
Aktivista
Odpovědi: 1

Příspěvek od hansdob »

zkusil bych jeho nastavení pokud nepomuže tak muže být KO také jsem to už řešil
přesnou historii nepamatuji.....třebaaaa zetor 25K
trollik1
Sběrač informací

Příspěvek od trollik1 »

Tak zatim nemam zadne zpravy ze servisu. Ale jeste sem zapomel napsat jeden postreh. Kdyz se jede rychle,tak nic neni znat. Pokud se zpomali na 56-60km/h tak to zacne tahnout.
roman1648
Aktivista

Příspěvek od roman1648 »

co horní uložení tlumiče?
jednou jsem to taky na něčem dělal, geoška vyšla dobře, páč když to mecháno na čtyřsloupu propéroval, tak se to vrátilo, ale za jízdy jakoby jedno kol pořád bylo trochu v rejdu...no někdy hrozná přetlačovaná ;)
vyzkoušíš asi nejlíp když odpojíš čepy řízení a zkusíš otáčet těhlicí, co jsem dělal já tak jedna strana OK a druhá se sotva pohnula
trollik1
Sběrač informací

Příspěvek od trollik1 »

Takže vyřešeno.Byla to špatná geometrie!! Někdo to prý bouchnul a třebas i jen o obrubník a nebo díra po zimě. Stačí prý málo. A jelikož Vectra C má přední i zadní ramena hliníková,tak se to hejbne raz dva. Jelikož přední ramena
byla měněna,tak se zaměřili v servisu u známého na zadek a tam byl problém. Rozvor kol jinej a jedno zadní kolo šlo ven což už zjistili i u Opela. Takže hrubá síla to vyřešila. A poté nastavení správných hodnot.Mimochodem u Opela to chtěli měnit vše komplet jinak negarantovali seřízení geometrie. Kalkulace 15 tis na kolo byla předběžná cena. To bylo docela dost.
Nicméně po seřízení auto jelo stále doprava viz. min. přízpěvky. Takže se řešil posilovač atd.Známého napadlo přehodit z leva do prava pneu. Ale nepomohlo to. Stále stejné. Tak zkusil dát na předek úplně jiné pneu a hle!! Auto náhle jelo jak má! Problém byl že přední pneu
byly ohoblované lehce ke straně od špatné geo. a táhly auto na stranu i když geometrie byla srovnaná. Ale těžko se to na autě na pneu poznalo. Byly nové 1/2 roku staré a jasně viditelné,že jsou nové. Poškození sjetím lehce ke straně bylo vidět až po sundání. Nicméně bych chtěl ještě jednou poděkovat mému známému za trpělivosti při odstraňení závady.Aut se mu tam točí dost a dost,ale Vectra C jenom moje. Říkal že interiér Vectry nic moc moderního,ale ten motor 110kw od VM Motori(od Fiatu)!! že to je paráda.
Resumé: Auto jede jakoby lehčeji. Vyhodím teď rychlost a jede to furt a furt. Koukal jsem že teď mi i klesla průměrná spotřeba a ukazuje mi to po 286km neuvěřitelných 4.4L/100km.A to na dálnici jedu do 110-120km/h a dnes i okolo 140km/h tak 4-5km než se přehnali Pražáci spěchající na Brno.
trollik1
Sběrač informací

Příspěvek od trollik1 »

Opět problém geometrie.
Tak auto opět jede doprava. Myslel jsem,že problém byl vyřešen,ale nebyl.Pokud se nandala jiná pneu rovnoměrně ojetá. Auto jelo rovně.Vše v pohodě.Žádné tahání posilovače.
Po létě jsem přezouval a kola ojetá na boku pneu.Řidičovo kolo vnějšek a kolo spolujezdce vnitřek.Už tak 2 měsíce před přezouváním jsem pozoroval lehké uhýbání doprava.
Nyní jsem nasadil zimní a jede to doprava víc.
Co mám dělat.
Dík za rady.
Už i v servisech nevěděli co s tím.Asi to bude blbost,ale teda už mě to štve.
M.P
trollik1
Sběrač informací

Příspěvek od trollik1 »

Tak opět zadní náprava. Někde jsem vzal díru a roznodilo to geo. zadní nápravy.Táhla auto do příkopu. Zrovnali to a je to ok.Vectra C je evidentně hodně náchylná na rozhození nastavení zadní nápravy.
Odpovědět

Zpět na „Opel“