Nepravidelný výkon

Jakékoliv dotazy týkající se problémů, údržby vozů koncernu VW. Týká se jen VW/Audi/Škoda/Seat

Moderátoři: šulda, Moderátoři

Odpovědět
pikoutom
Sběrač informací
Odpovědi: 0

Nepravidelný výkon

Příspěvek od pikoutom »

Ahoj,
kdysi jsem sem psal ohledně toho, že ASVčko mělo malý výkon i po výměně hadiček, turba, váhy vzduchu apod....to se částečně vyřešilo tím, že jsem ho jednodušše snažil nějakou dobu rozjezdit trochu ostřejší jízdou.

ALE....

pořád mám pocit, že to není uplně ono a co mi příjde hodně divný je to, že když je motor uplně studený tak má auto vyšší výkon(jako by turbo víc tlačilo) a po zahřátí už ta akcelerace není prostě taková. Nevíte čím by to mohlo být?

Díky Tom
19olo88
Přispěvovatel

Příspěvek od 19olo88 »

Diagnostika hlasila nejaku chybu ? Čo hodnoty v kanali 11 od snimaca tlaku v sacom potrubi ? ( 3 pole )
Octavia , AGR + Frids S764, EGR off. - EX
Passat Variant 3BG - TDI PD 130PS 5q AWX, EGR off, dvojhmota 228mm+HDS57, chip 16x ps, 36x Nm.
Ford S-Max Titanium. 2.0tdci 85kw/ sw 120kw.
pikoutom
Sběrač informací

Příspěvek od pikoutom »

Diagnostika žádnou chybu nehlásí a když jsem naposledy měřil kanály 1,3 a 11 tak tlak byl dost blízko požadovanýmu. Z počátku rostl pomaleji, pak lehce přestřelil a pak se úplně srovnal s tím požadovaným.

To bylo, ale ještě před tím "rozježděním"
Seat Leon ASV, 1.9TDI ASV, EGR SW OFF
pikoutom
Sběrač informací

Příspěvek od pikoutom »

nikdo nic?
Ještě jsem někde na netu našel, že by mohl být blbý EGR....jako že propouští výfukový plyny i když to ŘJ nechce => menší vzduchu průtok váhou a menší výkon.

A napadlo mě, jestli se právě u mě nemůže po zahřátí dít to, že se ta "jehla" v EGR tlakem výfukovejch splodin snáž nadzvedne i když to ŘJ nechce.....

Co si o tom myslíte? Případně jak to zjistit na 100%?
Seat Leon ASV, 1.9TDI ASV, EGR SW OFF
Odpovědět

Zpět na „Údržba/problémy VW group (DIESEL)“