Aditivum do oleje

Jakékoliv dotazy týkající se problémů, údržby vozů koncernu VW. Týká se jen VW/Audi/Škoda/Seat

Moderátoři: šulda, Moderátoři

lukynvw
Nováček
Odpovědi: 0

Aditivum do oleje

Příspěvek od lukynvw »

čau klucí zajímalo by mne jestli lejt nebo ne četl jsem něco o tom že to víc škodí než prospívá ale jednou jsem nalil aditivum z takové konzervy jmenovalo se to DOC,nalil jsem to tam s novým olejem leju castrol edge turbodiesel 5w40 avýsledek motor šel hooodně tišeji bylo to fakt znát, ale četl jsem že taková aditiva mají NĚKTERÁ přísadu teflonu a to že škodí tak by mě zajímalo co si o tom myslíte díky za reakce :-)
Pašík B5.5 2001 74kw PD AVB :)
vonRichthofen
Přispěvovatel

Příspěvek od vonRichthofen »

nový olej je plný aditiv pro danou normu výrobce auta..... proč do toho dávat další? některá rádoby zázračné přípravky obsahují i chlor a to je pro motor zničující......, nehledě na mazací kanálky, které se můžou těmito aditivy ucpat .... já bych to tam nedával, ale každý majitel vozu se může rozhodnout, jak chce, záleží jen na něm....
Ruda 1
Přispěvovatel

Příspěvek od Ruda 1 »

Ahoj.Mnoho let používám Prolong.Jsem spokojený. R.
Bezpy
Přispěvovatel

Příspěvek od Bezpy »

Přesně měl bych strach že to rospustí bordel a bude po srandě...
VW GOLF IV 66KW ALH
VW GOLF IV 81KW ASV
VW GOLF IV 74KW AKL
jericho-3
Aktivista

Příspěvek od jericho-3 »

Ale bordel přeci rozpouští aditivy v oleji, proto je olej poté černý jako bota. to se nemusí dávat přípravek. Já kolikrát nevycházím z údivu, když se osobně setkám s tím, jak to funguje. Samozřejmě to funguje u opotřebovaného motoru, mám názorný příklad, mám k servisu starého Nissana 2,3 D, dotyčný majitel má již třetího za sebou všechny měly přes 200 -300000 km. Moc to na dnešní dobu nejede, tohohle naposledy , který jezdil taky jako lemra rozchodil Ceramic nebo co to bylo tak, že tomu nemůžu věřit, motor ztichl, že PD by vedle puklo závistí, a motor se začal točit až neskutečně, spotřeba spadla i min. litr, dle slov majitele. A už na tom najel asi 80000 km, pořád jen měním olej, jezdí nepřetržitě..Nikomu to nenutím, ale funguje to...
A teflon udajně způsobuje rakovinu, tak se používá keramická báze..
nepropadat panice...
senioring1
Přispěvovatel

Příspěvek od senioring1 »

Pridávaš si do coca coly cukor ? Asi nie , ak máš chuť na sladšie , kúpiš si pepsi .
Ak sa však jedná o olej , kopec ľudí je presvedčených že pridaním niečoho ho dokážu zlepšiť .
Pridajte náš prípravok , ktorý je produktom kozmickej technologie zloženej na nanočasticiach a ktorý odstráni trenie vo vašom motore . Predlžite životnosť a znížite spotrebu bla, bla , bla .
V zásade existujú tri druhy prípravkov :
1, tie ktoré nič nezhoršia , ale ani nepomôžu
2, tie ktoré nepomôžu , ale zhoršia
3, tie ktoré síce jeden parameter zlepšia , ale dva zhoršia .
A3/TDI AGR 66kw/r 1998/EGR OFF .Návšteva servisu je posledný zúfalý pokus o spojazdnenie auta.
DOLPH
Aktivista

Příspěvek od DOLPH »

nejčastěji se setkávám s tím,že někdo sere na výměny oleje a údržbu vůbec... až to začne žrát olej,nemá tlaky a klepe.......,tak se honem shání po nějakém zázraku co by tam nalil...

kdo chce,aby motor vydržel´tak ať mění oleje a filtry v rozumném intervalu a ono to fungovat bude .
OCT II,2.0 TDi,103KW-BMM
167k/395nm -na pohodu,TDi Fun
šulda
Moderátor

Příspěvek od šulda »

DOLPH píše:kdo chce,aby motor vydržel´tak ať mění oleje a filtry v rozumném intervalu a ono to fungovat bude .
100 bodů, získáváš zlatého bludišťáka ;) Jen ještě doplním - použít dobrý olej (na značce až tak nezáleží) ne panč.
Člověk se pořád učí.
Bezpy
Přispěvovatel

Příspěvek od Bezpy »

šulda:Teď jsem někde nedávno viděl reportáž a poznal bys prd že to byl panč je to fakt děs... :x :x
VW GOLF IV 66KW ALH
VW GOLF IV 81KW ASV
VW GOLF IV 74KW AKL
slovacek.milos
Aktivista

Příspěvek od slovacek.milos »

ty debaty o těch aditivách jsou jak přes kopírák pořád dokola,

odpůrci budou do krve bojovat aditiva nikdy jen kvalitní olej

za mě ano, se sajrajty mám bohaté zkušenosti, momentálně hodně požívám militec z kel

životnost některých motorů zatížených plným plynem mladých kusů dokáže zdvojnásobit,

některé odepsané stroje dokáže zprovoznit a donutit je pracovat do nesmrtelnosti ;)
jericho-3
Aktivista

Příspěvek od jericho-3 »

DOLPH píše:nejčastěji se setkávám s tím,že někdo sere na výměny oleje a údržbu vůbec... až to začne žrát olej,nemá tlaky a klepe.......,tak se honem shání po nějakém zázraku co by tam nalil...

kdo chce,aby motor vydržel´tak ať mění oleje a filtry v rozumném intervalu a ono to fungovat bude .
Máš pravdu, jde spíš o to, že koupíš starší vůz se stočeným tachometrem a jsi před rozhodnutím, opravovat nebo měnit motor, což přesáhne hodnotu vozu nebo použít " přísadu" která má jen vylepšit olej, ale komponent vyvinutý armádou, pro prodloužení životnosti motoru a jeho odolnost při porušení mazání..Stejně tak jako Mečta, kterou kdysi udajně vyvinuli Rusové pro oživení baterií na ponorkách..Už jsem tady popisoval, jak jsem dělal auto, které přijelo uplně bez oleje, ale bylo po aplikaci teflonového komponentu..Funguje to, i když to zní nesmyslně...
nepropadat panice...
šulda
Moderátor

Příspěvek od šulda »

Bezpy píše:šulda:Teď jsem někde nedávno viděl reportáž a poznal bys prd že to byl panč je to fakt děs... :x :x
Bohužel, to ti věřím. Radši kupuju značky který se nevyplatí pančovat. Na Castrol běhá po netu pdf kde jsou rozdíly, myslím že šlo o balení. Jdu kouknout na oleje.cz tam sem to viděl, tady to asi taky někde bude ale hledat to tu nebudu (noteeth) Už to mám http://eshop.ddauto.sk/userimages/padel ... evrope.pdf
slovacek.milos píše:odpůrci budou do krve bojovat aditiva nikdy jen kvalitní olej
To už ale nejsou odpůrci :D Ať si každej leje co chce ;) Jo pořád dokola jak přes kopírák a ne jen aditiva ale oleje, palivo, fitry, baterie atd. Ale lidi se pořád ptají (LOL)
Člověk se pořád učí.
slovacek.milos
Aktivista

Příspěvek od slovacek.milos »

jericho-3 píše:Už jsem tady popisoval, jak jsem dělal auto, které přijelo uplně bez oleje, ale bylo po aplikaci teflonového komponentu..Funguje to, i když to zní nesmyslně...
mi ten smysl vrtlal sem tam v hlavě, normální auto po totál průrazu vany ujede asi 2 až 5 km bez oleje

až se jednou povedlo fáčko i s technickou do šrotu, dali jsme duralube a zytek ekolube, projeli vylili olej cca po 3O km šla nahoru teplota tak jsem chvilku počkal a jel domů, motor jsme tehdy ještě prodali ;)
lukynvw
Nováček

Příspěvek od lukynvw »

Leju EDGE turbodiesel (nepančovaný!) pravidelně po 10tis. a vzdy po vymene se ztiší,slyšitelnej rozdíl, jen mi šlo o to se zeptat na ty aditiva no, už to tam tedy lejt nebudu :-) možná po těch 5tis pro oživení mazacích vlastností ale jen od liqui moly :)
Pašík B5.5 2001 74kw PD AVB :)
šulda
Moderátor

Příspěvek od šulda »

Dobrej olej do dobrýho motoru těch 10tkm nic víc nepotřebuje.
Člověk se pořád učí.
Odpovědět

Zpět na „Údržba/problémy VW group (DIESEL)“