Passat B6 - jaký motor?
Moderátoři: šulda, Moderátoři
Passat B6 - jaký motor?
Ahoj, chtěl jsem se zeptat, jaký naftový motor doporučujete do Passata B6.
Přemýšlím mezi 1.9 (77kW) a 2.0TDI (103kW) akorát nevím jak jsou na tom jednotlivý motory ohledně spolehlivosti.
Díky moc
Tom
Přemýšlím mezi 1.9 (77kW) a 2.0TDI (103kW) akorát nevím jak jsou na tom jednotlivý motory ohledně spolehlivosti.
Díky moc
Tom
Seat Leon ASV, 1.9TDI ASV, EGR SW OFF
No a ty 2.0 jsou 8 a 16 ventilový, žejo? Někde jsem četl, že ty 8v jsou na tom o trochu líp co se týče spolehlivosti a neměly by mít DPF. Co je na tom pravdy ?
EDIT: Mám zkušenosti jen s rotačkou. Co se tak nejvíc kazí u PDček? Dají se vstřiky tak "jednoduše" opravit jako u rotačky výměnou trysky? apod.
Budu fakt vděčný za vaše postřehy
EDIT: Mám zkušenosti jen s rotačkou. Co se tak nejvíc kazí u PDček? Dají se vstřiky tak "jednoduše" opravit jako u rotačky výměnou trysky? apod.
Budu fakt vděčný za vaše postřehy

možná radši ani nekupovat čéče... a když už tak novější s CR
nejmenší zlo v Prassatu PD bude asi ta 1,9 s tím že to moc nějak nepojede a možná vyletí ojnice..
2.0 be nesměl mít dpf, což mají asi skoro všechny, když má vstřiky siemens tak na ně beží svolávačka na výměnu. ale má to vyvažováky a ty by to taky chtělo poléčit...
a běží svolávačka na sloupky řízení, pokud vím
nejmenší zlo v Prassatu PD bude asi ta 1,9 s tím že to moc nějak nepojede a možná vyletí ojnice..
2.0 be nesměl mít dpf, což mají asi skoro všechny, když má vstřiky siemens tak na ně beží svolávačka na výměnu. ale má to vyvažováky a ty by to taky chtělo poléčit...
a běží svolávačka na sloupky řízení, pokud vím
to jste mě kamarádi nepotěšili 
Jde o to, že ten známej, kterýmu to pomáhám vybírat by chtěl auto, co má sice velkej kufr, ale nebude ve městě žrát 10l (tzn. ne dvoulitrová atmo jako má ted).
Ještě mě napadla Vectra (2005-2008) a Mondeo (2007-2014)... sice už to není koncern, takže je to trochu OT, ale kdyby jste k nim měli nějaký postřehy, resp jakej je tam dobrej motor apod. tak by to bylo super

Jde o to, že ten známej, kterýmu to pomáhám vybírat by chtěl auto, co má sice velkej kufr, ale nebude ve městě žrát 10l (tzn. ne dvoulitrová atmo jako má ted).
Ještě mě napadla Vectra (2005-2008) a Mondeo (2007-2014)... sice už to není koncern, takže je to trochu OT, ale kdyby jste k nim měli nějaký postřehy, resp jakej je tam dobrej motor apod. tak by to bylo super

I ty první CRka mají protáčení šestihranu. Nejlepší motor CR. Nebo 1.9PD nebo 2.0PD ale hlavně Bez filtru. Ty 16V se sraly když měly ještě staré vstřiky siemens, ted po svolávačce je to bezproblémový motor, ale musí se vyřešit náhon olejového čerpadla stejně tak na prvních 2.0CR. Nejhorší je 2.0TDI 8V, ty jsou neskutečně poruchový a i cena jetého motoru je zhruba trojnásobná proti ostatním.