Ford Transit 2.5Di motor po GO nestartuje studený

Moderátoři: šulda, Moderátoři

Odpovědět
NapraP
Přispěvovatel
Odpovědi: 0

Příspěvek od NapraP »

jericho-3 píše:Pardon, tentokrát jsem reagoval na oživení tématu přispěvatele mrhornet.. :)
To je v pořádku - to byla jenom poznámka pro tebe k původnímu tématu :)
mrhornet
Nováček

Příspěvek od mrhornet »

právě že vracečkou z čerpadla mi jde hodně nafty zpět do nádrže. Jak píše NapraP. Takže to je správně. No nic, v sobotu vyzkouším vyndat ten "HBA" a pak dám vědět, jak to dopadlo. Zatím Vám všem moc děkuji a snad to vyřeší můj problém.
mrhornet
Nováček

Příspěvek od mrhornet »

ještě jedna otázka, když mi odešlo podávací čerpadlo, co je dole na motoru, tak jsem dal pro zatím jako nouzovku ele čerpadýlko, ale zdá se mi, že to zbytečně žene moc nafty. Ale krásně to hned nastartuje. Nevadí to? Když bych místo ele čerpadla použil balonek, pojede to? Dokáže si vysokotlaký čerpadlo natáhnout samo?
Popřípadě, kde se dá sehnat nové podávací čerpadlo, nikde jsem ho nenašel. Díky
jericho-3
Aktivista

Příspěvek od jericho-3 »

Balonek je dobrý, ale musel by patrně někdo pod kapotou pumpovat..El. čerpadélko bude dobré, ale jde o to, jaký vyvine tlak. Ne nadarmo konstruktéři použili mechaniku -podávací čerpadlo , kdy jeho správný "tlak" umožnuje zahlcení čerpadla, hlavně při startu.Zvolil bych vrakoviště, čerpadlo tam jistě seženeš, minulý týden tento problém měl soused, tomu odešly ventilky v čerpadélku a musel přijet odtahem..
nepropadat panice...
mrhornet
Nováček

Příspěvek od mrhornet »

to NapraP:

Tak dneska jsem rozebral tu horní část čerpadla, ten vnitřní kužel byl tak zarezlý, že jsem ho musel normálně vyklepnout, vůbec se ani trochu nehýbal . Vyleštil jsem 2000 šmigrl papírem a auto chodí neskutečným způsobem. Takhle nejezdilo ani předtím. Opravdu paráda, snad to nějakou dobu vydrží a hned nezarezne.
Tim bych chtěl moc poděkovat za radu uživateli NapraP! Opravdu jsi mi moc pomohl. Byl jsi jediný, který přesně diagnostikoval takhle na dálku mojí závadu. Psal jsem i na fóra Ford klubu a nikdo mi nic konkrétně neporadil.
Až budu mít někdy cestu do Prahy, tak ti musím vzít za to flašku :-)
A taky se někdy domluvíme, jestli by jsi mi doladil ty rozvody...
Ještě jednou díky moc.
NapraP
Přispěvovatel

Příspěvek od NapraP »

mrhornet píše:to NapraP:

Tak dneska jsem rozebral tu horní část čerpadla, ten vnitřní kužel byl tak zarezlý, že jsem ho musel normálně vyklepnout, vůbec se ani trochu nehýbal . Vyleštil jsem 2000 šmigrl papírem a auto chodí neskutečným způsobem. Takhle nejezdilo ani předtím. Opravdu paráda, snad to nějakou dobu vydrží a hned nezarezne.
Tim bych chtěl moc poděkovat za radu uživateli NapraP! Opravdu jsi mi moc pomohl. Byl jsi jediný, který přesně diagnostikoval takhle na dálku mojí závadu. Psal jsem i na fóra Ford klubu a nikdo mi nic konkrétně neporadil.
Až budu mít někdy cestu do Prahy, tak ti musím vzít za to flašku :-)
A taky se někdy domluvíme, jestli by jsi mi doladil ty rozvody...
Ještě jednou díky moc.
Rádo se stalo...

Ještě k tvojí podávací pumpě. Jestli pro tebe není ebay nadávka, tak třeba tady: http://www.ebay.co.uk/itm/TRANSIT-2-5-D ... 41658e0e92

je od delphi, no name bych nebral - občas z nepochopitelnýho důvodu pěněj naftu a kucká to...jinak teda mám jednu (druhovýroba) funkční, je na ní najeto asi 5000km - dávala málo nafty, tak jsem jí vyměnil a když to nepomohlo, tak jsem našel v nádrži přicpanou trubičku, takže jí nic neni... asi bych jí klidně pustil do světa...
misak1
Nováček

transit

Příspěvek od misak1 »

Dobrý den, mám ford transit 2,5 Di, sem tam jede na 3 válce problém odstraním tím že ovzdušním vstřik, potom se to časem opakuje ovzdušnit by se to mělo samo pokud vím, nafta nepadá přívodní potrubí v pořádku, prosím o radu nevím co s tím Děkuji
jericho-3
Aktivista

Příspěvek od jericho-3 »

A dělá to jen ten jeden vstřik?
nepropadat panice...
Jarda_6
Přispěvovatel

Příspěvek od Jarda_6 »

Vyměň hadičky - zpátečky mezi vstřiky. Měl jsem kdysi u Transita stejný problém a tohle pomohlo.
misak1
Nováček

Příspěvek od misak1 »

Právě že ne dělá to 1,2,3. čtvrtý to zatím neudělal, ujedu cca 100 km a nastane tenhle problém, jede ale na 3 povolím holendr (trubku) vystříkne nafta a zase si pěkně brblá na všecky, potrubí jsem kontroloval ještě jednou, pro jistotu jsem seřídil ventily... nafta nikde neteče měl jsem ho 30 minut na volnoběh nastartovaného a kontroloval sem potrubí nikde ani kapička, proto prosím o radu. Děkuji
misak1
Nováček

Příspěvek od misak1 »

Jarda_6 píše:Vyměň hadičky - zpátečky mezi vstřiky. Měl jsem kdysi u Transita stejný problém a tohle pomohlo.
Zítra to zkusím, ale že to dělá tak cca po 100 km povolím trubku jakoby ovzdušním a jede Díky za radu
Jarda_6
Přispěvovatel

Příspěvek od Jarda_6 »

Zkus. Měl jsem to samé - chytalo to na otočení, všechno v pohodě ale občas jelo jen na tři. Odvzdušnění pomohlo na chvíli, potom zase to samé. Po výměně hadiček pohoda a jezdí dodnes.
NapraP
Přispěvovatel

Příspěvek od NapraP »

Ahoj, kdyz budes menit hadicky, tak kup cca 1,5m. Standardne je vyveden prepad ze 4-teho valce a zaslepka je na 1. To ma hacek, protoze 4-ty valec je nejniz. Dej novou zaslepku na 4 a vratku dej z prvniho. Kdyz pujdes po vratce z ctvrtyho najdes u starteru "T". Tam pripoj novej odvod. Zabere to. Budes mit uz horsi vstriky, nebo zpetny ventilky na cerpadle a tim, ze vratkou dostanes jenom naftu a vzduch honis pres vstriky se ti deje co se ti deje...pochopitelne vymen i prepady mezi vstriky...
misak1
Nováček

Příspěvek od misak1 »

NapraP píše:Ahoj, kdyz budes menit hadicky, tak kup cca 1,5m. Standardne je vyveden prepad ze 4-teho valce a zaslepka je na 1. To ma hacek, protoze 4-ty valec je nejniz. Dej novou zaslepku na 4 a vratku dej z prvniho. Kdyz pujdes po vratce z ctvrtyho najdes u starteru "T". Tam pripoj novej odvod. Zabere to. Budes mit uz horsi vstriky, nebo zpetny ventilky na cerpadle a tim, ze vratkou dostanes jenom naftu a vzduch honis pres vstriky se ti deje co se ti deje...pochopitelne vymen i prepady mezi vstriky...
Dal sem nový hadičky k přepadům, najeto zatím dnes 100 km po městě zatím jezdí, s tou vratkou to vyskouším, na to tečko už jsem koukal tuhle. Jinak moc dík za rady ! Dám vědět jestli jezdí je ho škoda komplet vyvařenej po celolaku, stál mě dost peněz je mi líto se ho zbavovat. Proto díky :)
dury2
Aktivista

Příspěvek od dury2 »

Ahoj mám prosbu , dokáže někdo poradit jak opravit tu žhavící svíčku s tím vstřikovacím ventilem na transita 2,5D r.v. 99.
Žahvička žhaví jako ďas, ale skrze ten ventil mi to nepropustí naftu, byť do ventilu na filtru proud jde. Po vypojení z toho žhavícího vstřiku a startovaní ten ventil na filtru otvíra a nafta teče.
Rozebral jsem ten vstřikovač, je tam sítko a asi nějaká malá tryska, ale ta je za tepla i studena neprůchodná. jde to nějak opravit?
Díky
Kdo říkal, že diesel patří jenom do traktora, tak určitě nikdy nejel v TDi.
VW Passat 96kW Highline, soft od RudisTDic,
Golf I Cabrio r.v. 1982 motor 1,6 GTi s dabl karbec
Odpovědět

Zpět na „Ford“