Hlavní brzdový válec
Moderátoři: šulda, Moderátoři
Hlavní brzdový válec
Po standartní výměně hlavního brzdového válce výrobce TRW a následném odvzdušnění se jelo auto vyzkoušet a po opakovaném brždění začel brzd.pedál tvrdnout víc a víc a auto začalo připrzďovat až se zastavilo. Pak se rozvítila kontrolka ABS a ESP . Na vagu to píše příliš velký tlak proveďte základní nastavení brzd.
To jsme udělali a všechno bylo dobré,ale po ujetí několik km začal padál opět tvrdnout a auto přibrzďovat. A tak jsem to už zkoušel 2x a pořád se to opakuje.
Nemáte s tím někdo zkušenost?
Jestli je to jen třeba špatně odvzdušňeno nebo je špatný ten nový brzdový válec. Vůbec nevím co s tím.
Auto je Ibiza 6L 2007 96kw TDi brzdy 288+232mm klasika.
Díky za každou radu
To jsme udělali a všechno bylo dobré,ale po ujetí několik km začal padál opět tvrdnout a auto přibrzďovat. A tak jsem to už zkoušel 2x a pořád se to opakuje.
Nemáte s tím někdo zkušenost?
Jestli je to jen třeba špatně odvzdušňeno nebo je špatný ten nový brzdový válec. Vůbec nevím co s tím.
Auto je Ibiza 6L 2007 96kw TDi brzdy 288+232mm klasika.
Díky za každou radu
Ano mám to tak.jericho-3 píše:Není vůle mezi válcem a posilovačem. Zkus povolit ty 2 šrouby na brzdovém válci,párkrát šlápni a pak koukni zda se brzdy odbrzdí../pokud to takhle máš/
Proč by se měly ty brzdy blokovat i kdyby tam nějaká vůle byla,jak píšeš?
Ale vůle tam nebude,je to dotažené jak má a sedí tam dobře,ale mrknu na to..
Mám ten brzd.válec vymontovat a zkusit ho tam dát znovu?Tomas6 píše:Ta vůle tam musí být. Mezi tyčkou co ti tlačí a pístem ve válci.Jinak je zavřený otvor do nádobky a při zahřátí brzd a roztažení kapaliny se nemůže vrátit do nadobky,proto se to zabrzdí.
Nebo spíš jak poznám,že tam ta vůle je nebo není a jak jí případně vymezím?
A kde se to dá prosím seřídit? V posilovači nic na seřízení není...
Neví někdo co přesně znamená to číslo na brzdovém válci co jsem na obrázku označil? Měl jsem v ruce asi 3x válce úplně stejné a jediná več co na nich byla jiná bylo právě toto číslo. Originál číslo na žádném nebylo...

Neví někdo co přesně znamená to číslo na brzdovém válci co jsem na obrázku označil? Měl jsem v ruce asi 3x válce úplně stejné a jediná več co na nich byla jiná bylo právě toto číslo. Originál číslo na žádném nebylo...

Naposledy upravil(a) Leon 007 dne 05 bře 2015, 22:12, celkem upraveno 1 x.
Udělal bych ji 1 mm, nebo změřit od hrdla posilovače dovnitř na tlačnou tyč. A brzdový válec od příruby dovnitř do díry v pístu.Genius píše:Jak jsi věděl jak tlustou podložku?jericho-3 píše:Já to měl taky, tak jsem si pod válec udělal podložku požadové tlouštky a je to../musí to těsnit, aby neutíkal podtlak/
Rozdíl - vůle min 1mm max 1,5 mm.
David
Byl to pokus omyl, auto se mi téměř zastavilo, tak jsem povolil ty 2 šrouby, auto se odbrzdilo a dojel jsem domů..Udělal jsem tak 2 mm těsnění a vyrazil.Po nějaké době motor nějak přestal táhnout, tak jsem sáhnul na ráfky a bylo to jasné..A tak jsem zkusmo zase přidal a udělal to, tak aby to esteticky nikdo nepoznal , a od té doby auto táhne jak má...Genius píše:Jak jsi věděl jak tlustou podložku?jericho-3 píše:Já to měl taky, tak jsem si pod válec udělal podložku požadové tlouštky a je to../musí to těsnit, aby neutíkal podtlak/

nepropadat panice...