Kulance 1.4tsi - potkan
Moderátoři: šulda, Moderátoři
Kulance 1.4tsi - potkan
Teď mi přitáhli tady ten zázrak od Seatu 1.4 TSI 2011, najeto 50kkm točí to jak kafemlejnek, komprese 2-3bar. V servisce není vyplněná poslední prohlídka, která byla jako jediná mimo autorizák někde u garážníka. Máte nějakou zkušenost s kulancí tady v takovém případě?
Můj skromný odhad ceny opravy je tak 40-50k podle dojebání hlavy a pístů.
Můj skromný odhad ceny opravy je tak 40-50k podle dojebání hlavy a pístů.
Škoda Fabia SDI - Žihadlo Edition
Škoda Superb II 1.8 TSI DSG-7
SuperVAG Comfort VW/PSA 2017
BMW DIS/GT1 v57 /ISTA D
BMW DIS/GT1 v57 /ISTA D
no asi se cukat budou, ale i garážník s razítkem může dělat servis pokud má na konkrétní model řádnou diagnostiku, to byla podmínka když jsem si to zjištoval
v první řadě zjistit co bylo na pořadu dne při servisu u garážníka, za druhý vyplnit servisku a pak ještě bych uvažoval nechat udělat to správný razítko, tech pár stováků by se asi vyplatilo
v první řadě zjistit co bylo na pořadu dne při servisu u garážníka, za druhý vyplnit servisku a pak ještě bych uvažoval nechat udělat to správný razítko, tech pár stováků by se asi vyplatilo
V servisce právě není zápis od toho démona co tam dělal ten olej. No, zkusí to a uvidí, když tak holt bude oslíčku otřes se. Dal bych druhej motor, ale moc jich není.
Jinak, aby auto neztratilo záruku při servisu mimo autorizák, tak je potřeba mít zaplacený přístup do ERWINa a vyplněná el. serviska, jinak to nemusí uznat. Takže si našli způsob, jak na blokové vyjímce vydělat alespoň něco
Jinak, aby auto neztratilo záruku při servisu mimo autorizák, tak je potřeba mít zaplacený přístup do ERWINa a vyplněná el. serviska, jinak to nemusí uznat. Takže si našli způsob, jak na blokové vyjímce vydělat alespoň něco

BMW DIS/GT1 v57 /ISTA D
BMW DIS/GT1 v57 /ISTA D
dej vědět jak to dopadlo erwin je sice pěkně lákavá věc ale jak dojde na takovej průser ještě nikdo neví výsledek...
Oct ALH 66Kw-4??Nm 1??PS
klika,písty,ojnice,saní ARL včetně IC,vedení 60mm,turbo Hybrid-Oleg,trysky PP764+11mm hlava DPF ON
SW Dieselpower
jednohmota+HDS57převodovka hybrid LHW,brzdy CupraR 323mm př. 288x22mm zad. CO JEDE MUSi BRZDIT!
klika,písty,ojnice,saní ARL včetně IC,vedení 60mm,turbo Hybrid-Oleg,trysky PP764+11mm hlava DPF ON
SW Dieselpower
jednohmota+HDS57převodovka hybrid LHW,brzdy CupraR 323mm př. 288x22mm zad. CO JEDE MUSi BRZDIT!
Bude to zaviset na konkretnim technikovi kterej to bude posuzovat a resit garanci...nejlepsi je se s nim domluvit,zaznam do databaze a orazit servisku se da i zpetne...proste mu neco soupnout do kapsy a je to
Byl jsem u jednoho pripadu kdy typek dojel po peti letech(Renault),arogantni kokot,vyhrozoval pravnikama uz na parkovisti a hovno...auto nejezdilo na servis,tak co po nas chcete
Nevyrval nic a musel to zacvakat cely
Tyto pripady jsou posuzovany individualne,mockrat jsem u toho byl od firmy kde delam,dodavame do koncernu plno veci
Dobry je treba i kulance 50%,lepsi jak to platit cely sam
Byl jsem u jednoho pripadu kdy typek dojel po peti letech(Renault),arogantni kokot,vyhrozoval pravnikama uz na parkovisti a hovno...auto nejezdilo na servis,tak co po nas chcete
Nevyrval nic a musel to zacvakat cely
Tyto pripady jsou posuzovany individualne,mockrat jsem u toho byl od firmy kde delam,dodavame do koncernu plno veci
Dobry je treba i kulance 50%,lepsi jak to platit cely sam
Pojem kulantnost
Význam:
přehnaná zdvořilost, ochota, příjemnost v jednání, zvl. obchodním
Význam:
přehnaná zdvořilost, ochota, příjemnost v jednání, zvl. obchodním
Problémy s rozvodovým řetězem v jednotkách TSI mají na svědomí subdodavatelé.
Volkswagen rozšiřuje kulanci, tedy pozáruční, čistě dobrovolný příspěvek na řešení závad způsobených chybou výrobce, na motory 1,2 TSI a 1,4 TSI s problémovými rozvodovými řetězy. Činí tak v reakci na tlak německých zákazníků i médií.
Plná kulance se bude vztahovat i na starší vozy a na vozy s více najetými kilometry.
Podmínkou plné kulance na starší vozidla je však bezchybné plnění servisního plánu. Opravy jednotlivých motorů bude Volkswagen řešit individuálně.
Závada se majiteli hlásí rachotem motoru po studeném startu. Po několika sekundách pak dojde k navýšení tlaku oleje a dopnutí řetězu, takže rušivý zvuk zmizí a vše je v normálu. A právě v kritické fázi, kdy není řetěz dopnut, může dojít k přeskočení.
Omlouvám se, že se sem cpu, ale taky mám v okolí jeden po startu chrastící tsi motor. Co je potřeba všecko přeházet?WOB píše:
Závada se majiteli hlásí rachotem motoru po studeném startu. Po několika sekundách pak dojde k navýšení tlaku oleje a dopnutí řetězu, takže rušivý zvuk zmizí a vše je v normálu. A právě v kritické fázi, kdy není řetěz dopnut, může dojít k přeskočení.
Oct asv 2000, DieselPower
Ladas píše:dej vědět jak to dopadlo erwin je sice pěkně lákavá věc ale jak dojde na takovej průser ještě nikdo neví výsledek...
Tak kulance by byla možná, zaplatili by 1/2 ceny tedy 55k. Což bych i za jiných okolností doporučil. Momentálně mají sehnaný druhý (zánovní) motor za cca 30kkč, takže ho budu přehazovat.
BMW DIS/GT1 v57 /ISTA D
BMW DIS/GT1 v57 /ISTA D