Log AVG 81kW prosím kontrola
Moderátoři: šulda, Moderátoři
Log AVG 81kW prosím
Zdravím , možná váha mám zkušenost , že dává více . co to dělá ?
Skoda Fabia 1,9 SDI , 47kW
Ford Galaxy 1,9 TDi ,96kW ASZ , 05
Ford Galaxy 1,9 TDi ,96kW ASZ , 05
Pokud Ti nevadí, že mezi otáčkami 2500-3000 je to trochu "slabší", tak to neřeš. Časem se vše ukáže. Dle výrobce je to v normě. Ten totiž udává, že při kontrolních ot. 3000 /+-100/ má být skutečný tlak turba +- 100 mb oproti požadovanému.
Teoreticky by to mohl EGR způsobovat, ale pokud se z autem stále jezdí, tak se to v praxi nestává, protože je stále "v pohybu" a dobře mazaný. Během akcelerace je zavřený. O tom zda Ti "chodí" se můžeš přesvědčit na místě při zahřátém motoru. Na vagu si navolíš skupinu 3 a 11. Lehce prošlápneš a pustíš plyn. Ve skupině 3 bude požadované množství vzduchu podobné jako skutečné. Skutečný tlak turba /skupina 11/ bude mít určitou hodnotu.
Po dvou minutách se uzavře EGR a skutečné množství vzduchu se zvýší na hodnotu kolem 475 mg/H. To znamená, že EGR pracuje správně. Skutečný tlak turba se po uzavření EGR zvedne o několik desítek mb.
Já bych EGR nezaslepoval. S funkčním EGR ventilem jsou nižší emise i spotřeba.
Teoreticky by to mohl EGR způsobovat, ale pokud se z autem stále jezdí, tak se to v praxi nestává, protože je stále "v pohybu" a dobře mazaný. Během akcelerace je zavřený. O tom zda Ti "chodí" se můžeš přesvědčit na místě při zahřátém motoru. Na vagu si navolíš skupinu 3 a 11. Lehce prošlápneš a pustíš plyn. Ve skupině 3 bude požadované množství vzduchu podobné jako skutečné. Skutečný tlak turba /skupina 11/ bude mít určitou hodnotu.
Po dvou minutách se uzavře EGR a skutečné množství vzduchu se zvýší na hodnotu kolem 475 mg/H. To znamená, že EGR pracuje správně. Skutečný tlak turba se po uzavření EGR zvedne o několik desítek mb.
Já bych EGR nezaslepoval. S funkčním EGR ventilem jsou nižší emise i spotřeba.
Octavia I 1.9TDI 81Kw AHF r.v.2000
Octávia I 1,9TDI ASV r.v. 2003 chip
Octávia I 1,9TDI ASV r.v. 2003 chip