pneumatiky s nízkým valivým odporem

Jakékoliv dotazy týkající se problémů, údržby vozů koncernu VW. Týká se jen VW/Audi/Škoda/Seat

Moderátoři: šulda, Moderátoři

roman1648
Aktivista
Odpovědi: 0

Příspěvek od roman1648 »

Jj,radsi nevedet...
Pockej az koupi cely VW...😅
Vici
Aktivista

Příspěvek od Vici »

Pirelli stály vždycky za prd (noteeth)
Richi
Přispěvovatel

Příspěvek od Richi »

Jak tu bylo o zatuhlých zadních brzdách a podhuštěných kolech, tak solidně poznat je i správně udělaná geometrie. Teď nemyslím nikdy nezkoušenou spotřebu, ale lehkost jízdy.
Ovšem šetřílci cca. 700-800kč za geo jistě nedají, když to není vůbec potřeba a ještě to někdo umí na lampičku za 150. :)
Oc1 81kw. Už není mezi námi.
Oc2 BKD ve výslužbě.
Passat 140/160kw od DP.
Jarda S.
Aktivista

Příspěvek od Jarda S. »

geometrii poznáš hned po správnám seřízení ;)
Navara 2.5dci 126kw
Passat AVF 96kw
dawo
Přispěvovatel

Příspěvek od dawo »

Přidám svoji zkušenost se zimními Firestone Winterhawk 3(myslim). Gumy na sněhu ok, ne tak dobre jako GY ultragrip, ale na mokru o dost lepší což je na poslední zimy ideál. Každopádně najeto cca 16-17 tis. A vpředu mají 4.2mm. Jezdím OI a pravda vozím lidi, ale aby se sjely tak rychle to je hnus..
Další zkušenost mám s čínskými 17" letní. Nevím už značku,ale držely jak přibité i na vodě, ale mizely před očima :D (dostal jsem je s autem)
Další věc, máte někdo zkušenost, že 195/65 r15 a podobne rozměry, mají strašně měkké bočnice a v zatáčkách se jakoby žvýkají? Musí se víc nafoukat jinak to je hruza.
Jinak u těch eko gum to je kus od kusu mi přijde.
OI 1.9 TDI AHF
favo
blázen

Příspěvek od favo »

Yokohamy byly opravdu super, ale taky to byly jediný gumy se kterými jsem při hloubce dezénu lehce přes 4 mm za deště driftoval s předokolkou na dálnici v levým pruhu, nic příjemnýho.
Na suchu byly nepřekonatelný a nic lepšího jsem zatím na autě neměl, ale vše co jsem kdy nazul na kola mělo mnohem vyváženější jízdní vlastnosti za mokra i na suchu.
Hankook tuším nyní obouvá škodovka v prvovýrobě a plánují postavit továrnu v ČR.
Moje nejhorší zkušenost ale byla s pneu Goodyear Ultra Grip 7+ v rozměru 165/70R13 katastrofální na sněhu, ledu a při teplotách pod +7°C. Skvěle fungovaly jen za deště. Na přední nápravě jsem najel cca 5000 km a byly totálně sjetý(asi špatná várka). Nahradil jsem je jedinými pneumatikami který měli u nás v servisu skladem a to tuším nějaký Kormorány, 2000,- dvě gumy i s přezutím a už je mám na autě třetí rok, jezdím je celoročně a nestěžuji si (druhý vůz-minimálně využíván).
Jinak nahustil jsem pneu co mám nyní na Golfu na správný tlak a v noci je pokřtil tady u nás v serpetýnách a musím uznat, že si nechají hodně líbit, zatím. Uvidíme jak budou fungovat s nižším vzorkem.
T-ROC 2.0 TSI 4Motion
Golf IV 1.9 TDi ASZ
Přispěvovatel

Příspěvek od alni »

dawo píše:Další věc, máte někdo zkušenost, že 195/65 r15 a podobne rozměry, mají strašně měkké bočnice a v zatáčkách se jakoby žvýkají? Musí se víc nafoukat jinak to je hruza.
tak nasaď semi-slicky ;)

ináč teraz jazdím na Nankang NS-2R 180 (205/55 R16) a tie tvrdé bočnice urobia naozaj dosť..
+na asfalt sa lepí naozaj statočne..
zatial s plným dezénom nemá problémi ani s odvádzaním vody
F-palivová trieda, no ak jazdím normálne, tak spotreba je takmer rovnaká ako s C (aj keď -neviem či sa my to len zdá- ale je cítiť drobnú stratu na výkone)

mne osobne, jediné čo vadí je hlučnosť(najazdené cca 1000km -no možná sa ešte troška zabehnú..)
OCT I -Tractor Diesel Immortal- AHF
vpredu- KYB ultra SR +PU uloženie, vzadu- KYB gas a just +uloženie z FRS
slovacek.milos
Aktivista

Příspěvek od slovacek.milos »

Jarda S. píše:geometrii poznáš hned po správnám seřízení ;)
to jo hlavně když máš volnější čep a popraskané uložení
Odpovědět

Zpět na „Údržba/problémy VW group (DIESEL)“