Jj,radsi nevedet...
Pockej az koupi cely VW...😅
pneumatiky s nízkým valivým odporem
Moderátoři: šulda, Moderátoři
Jak tu bylo o zatuhlých zadních brzdách a podhuštěných kolech, tak solidně poznat je i správně udělaná geometrie. Teď nemyslím nikdy nezkoušenou spotřebu, ale lehkost jízdy.
Ovšem šetřílci cca. 700-800kč za geo jistě nedají, když to není vůbec potřeba a ještě to někdo umí na lampičku za 150.
Ovšem šetřílci cca. 700-800kč za geo jistě nedají, když to není vůbec potřeba a ještě to někdo umí na lampičku za 150.

Oc1 81kw. Už není mezi námi.
Oc2 BKD ve výslužbě.
Passat 140/160kw od DP.
Oc2 BKD ve výslužbě.
Passat 140/160kw od DP.
Přidám svoji zkušenost se zimními Firestone Winterhawk 3(myslim). Gumy na sněhu ok, ne tak dobre jako GY ultragrip, ale na mokru o dost lepší což je na poslední zimy ideál. Každopádně najeto cca 16-17 tis. A vpředu mají 4.2mm. Jezdím OI a pravda vozím lidi, ale aby se sjely tak rychle to je hnus..
Další zkušenost mám s čínskými 17" letní. Nevím už značku,ale držely jak přibité i na vodě, ale mizely před očima
(dostal jsem je s autem)
Další věc, máte někdo zkušenost, že 195/65 r15 a podobne rozměry, mají strašně měkké bočnice a v zatáčkách se jakoby žvýkají? Musí se víc nafoukat jinak to je hruza.
Jinak u těch eko gum to je kus od kusu mi přijde.
Další zkušenost mám s čínskými 17" letní. Nevím už značku,ale držely jak přibité i na vodě, ale mizely před očima

Další věc, máte někdo zkušenost, že 195/65 r15 a podobne rozměry, mají strašně měkké bočnice a v zatáčkách se jakoby žvýkají? Musí se víc nafoukat jinak to je hruza.
Jinak u těch eko gum to je kus od kusu mi přijde.
OI 1.9 TDI AHF
Yokohamy byly opravdu super, ale taky to byly jediný gumy se kterými jsem při hloubce dezénu lehce přes 4 mm za deště driftoval s předokolkou na dálnici v levým pruhu, nic příjemnýho.
Na suchu byly nepřekonatelný a nic lepšího jsem zatím na autě neměl, ale vše co jsem kdy nazul na kola mělo mnohem vyváženější jízdní vlastnosti za mokra i na suchu.
Hankook tuším nyní obouvá škodovka v prvovýrobě a plánují postavit továrnu v ČR.
Moje nejhorší zkušenost ale byla s pneu Goodyear Ultra Grip 7+ v rozměru 165/70R13 katastrofální na sněhu, ledu a při teplotách pod +7°C. Skvěle fungovaly jen za deště. Na přední nápravě jsem najel cca 5000 km a byly totálně sjetý(asi špatná várka). Nahradil jsem je jedinými pneumatikami který měli u nás v servisu skladem a to tuším nějaký Kormorány, 2000,- dvě gumy i s přezutím a už je mám na autě třetí rok, jezdím je celoročně a nestěžuji si (druhý vůz-minimálně využíván).
Jinak nahustil jsem pneu co mám nyní na Golfu na správný tlak a v noci je pokřtil tady u nás v serpetýnách a musím uznat, že si nechají hodně líbit, zatím. Uvidíme jak budou fungovat s nižším vzorkem.
Na suchu byly nepřekonatelný a nic lepšího jsem zatím na autě neměl, ale vše co jsem kdy nazul na kola mělo mnohem vyváženější jízdní vlastnosti za mokra i na suchu.
Hankook tuším nyní obouvá škodovka v prvovýrobě a plánují postavit továrnu v ČR.
Moje nejhorší zkušenost ale byla s pneu Goodyear Ultra Grip 7+ v rozměru 165/70R13 katastrofální na sněhu, ledu a při teplotách pod +7°C. Skvěle fungovaly jen za deště. Na přední nápravě jsem najel cca 5000 km a byly totálně sjetý(asi špatná várka). Nahradil jsem je jedinými pneumatikami který měli u nás v servisu skladem a to tuším nějaký Kormorány, 2000,- dvě gumy i s přezutím a už je mám na autě třetí rok, jezdím je celoročně a nestěžuji si (druhý vůz-minimálně využíván).
Jinak nahustil jsem pneu co mám nyní na Golfu na správný tlak a v noci je pokřtil tady u nás v serpetýnách a musím uznat, že si nechají hodně líbit, zatím. Uvidíme jak budou fungovat s nižším vzorkem.
T-ROC 2.0 TSI 4Motion
Golf IV 1.9 TDi ASZ

ináč teraz jazdím na Nankang NS-2R 180 (205/55 R16) a tie tvrdé bočnice urobia naozaj dosť..
+na asfalt sa lepí naozaj statočne..
zatial s plným dezénom nemá problémi ani s odvádzaním vody
F-palivová trieda, no ak jazdím normálne, tak spotreba je takmer rovnaká ako s C (aj keď -neviem či sa my to len zdá- ale je cítiť drobnú stratu na výkone)
mne osobne, jediné čo vadí je hlučnosť(najazdené cca 1000km -no možná sa ešte troška zabehnú..)
OCT I -Tractor Diesel Immortal- AHF
vpredu- KYB ultra SR +PU uloženie, vzadu- KYB gas a just +uloženie z FRS
vpredu- KYB ultra SR +PU uloženie, vzadu- KYB gas a just +uloženie z FRS
-
- Aktivista