nie je to take jednoduche pani, cim vacsia tryska,tym horsie rozprasenie paliva, mnozstvo sice moze byt doladene,ale dymit to bude tak ci tak
preto ma vyznam davat aj vacsiu hlavu cerpadla,atd...
podla mna je treba davat komponenty presne na to aka je poziadavka (s primeranou rezervou) ... nie je to len tak pre srandu
Plne s tebou suhlasim, ze treba vyberat komponenty peclivo a som zastanca kvalitnej atomizacie paliva (sam mam 11mm na drobnych 0,205-kach). Vzdy som odporucal a odporucam stale vacsiu hlavu do cerpadla spolu s vacsimi tryskami. Ale teraz vidim do toho trosku hlbsie a viem, ze je mozne ten tlak ciastocne vykompenzovat upravou v ECU.
Tiez treba rozlisovat na akych vstrekoch su tie vacsie spicky, ci EII alebo EIII.
Je to komplexnejsie nez sa moze zdat.
Jednoducho chcem len povedat, ze 0,230 sa este daju na 10mm piestiku.
Neco malo uz sem precetl a mam asi jasno. mk3 1.9 TDI 66kw...korekce na vstricich jednotlivych valcu mimo meze - 4.5mg/R, tzn ze vstriky odchazeji.
Takze v ramci udrzby premyslim rovnou o koupi FB 764. Nic dal chipovat nechci. Jen aby to lepe jelo a pokud mozno nijak extremne nezralo. Jezdim dalky, spis rovnomerne tempo.
Musim nechat jeste zkontrolovat hlavu cerpadla. Ptz se mi tam cas od casu berou bublinky a neprijemne mi to cuka/vynecha, defka...Vaha nova, novy hadice vc objimek od filtru k cerpadlu...uz me nic jinyho nenapada
Na kolik se pak vyplati nastavit davku paliva? Musi se hejbat s predvstrikem?
dávku nastav pocitově aby měl motor dobrej volnoběh, po letech chce každej něco jinýho, nejni univerzální číslo předvstřik dej stejných 55 jako na serii