1.6TDCi/HDI 80Kw nestartuje

Citroen, Peugeot, Renault..

Moderátoři: šulda, Moderátoři

Odpovědět
karell
Přispěvovatel
Odpovědi: 0

1.6TDCi/HDI 80Kw nestartuje

Příspěvek od karell »

Čau páni, mám takový problém, kamarádovi nestartuje Mazda 3 s motorem 1.6 jako je HDI, napojil jsem to na diagnostiku a psalo to závadu žhaviču, ty byli kupodivu všechny v háji, tak jsem 3vyměnil (ten 4 ne protože nejde povolit a on auto co nejdřív potřebuje tak to nechci ukroutit). žhaviče jsou nové ale auto dále nestartuje, točí jako blázen. Zjistil jsem že mi k filtru nejde nafta. Proto se ptám (děláám spíše VW group) zdali má tato motorizace nějaké dopravní čerpadlo (ve vedení a nebo v nádrži?) protože pod sedačkou k té matici na nádrži mi vedou pouze 2kabely které když odpojím tak spadne ručička palivoměru. tzn palivoměr - ale čerpadllo je kde bo jak to funguje?
dík za případné rady a omlouvám se za mé případné vědomostní nedostatky které jsem tu ať už napsal nebo nenapsal.
koma33
Sběrač informací

Příspěvek od koma33 »

nema dopravne cerpadlo
HonzaC1
Nováček

Příspěvek od HonzaC1 »

Zkusil jsi napumpovat balonkem naftu? Jinak pokud je to zapojene stejne jako v Peugeotu a Citroenu, tak to podavaci cerpadlo nema.

Jinak tyhle motory jedou v pohode i bez zhaveni. Proto te to asi udivilo, ze jich bylo tolik mrtvych tech svicek.
roman1648
Aktivista

Příspěvek od roman1648 »

jak se to začalo projevovat ?
postupně nebo z ničeho nic to nešlo ??
zvuk při startování ? není to potkaný...?
paliváč - taková ta plastová šochtle, lidi to málo kdy mění páč je to dražší..
Odpovědět

Zpět na „Francouzské vozy“