neodvzdusnim to, ani kdybych se pos*al

Jakékoliv dotazy týkající se problémů, údržby vozů koncernu VW. Týká se jen VW/Audi/Škoda/Seat

Moderátoři: šulda, Moderátoři

gigidpietro
Přispěvovatel
Odpovědi: 0

Příspěvek od gigidpietro »

Dělám to tak, že natlakuji nádobku (s citem), povolím odvzdušňovák a už to teče, bez problémů...
Audi A4 1.9 AFN, 105 kW / 326Nm, MAF+EGR Off
Seat Ibiza 1.9 ASZ, cca 125kW MAF+EGR ON // VCDS 2020
jericho-3
Aktivista

Příspěvek od jericho-3 »

Jo, starý osvědčený systém..amíci-volha apod.. :)
nepropadat panice...
slovacek.milos
Aktivista

Příspěvek od slovacek.milos »

jericho-3 píše:Jo, starý osvědčený systém..amíci-volha apod.. :)
ty mě pochopíš nechcu ti říct že to je blbost, ale je spojka že ti vykape, další past odvrušnovák je plastový, vykape a naliješ a nic nekape si v pasti

můžes se tam posrat nijak to nnejde než natlačit do odvzdušnováku chvilku poslouchat bandu a ok

těšit se na důchod nemá cenu spíš šlapat do strmého kopce stím že vrcholu nikdy nedosáhneš když to víš má to cenu, o tom to je ;)
p.s.
Aktivista

Příspěvek od p.s. »

mě takhle vytrestala jedna cordoba nakonec sem přišel na to že se ten odvzdušnovák nesmí moc povolovat ale jen lehce podtrhnout a měl sem do pěti minut odvzdušněno
Škoda Octávie Combi 1.9 TDI 81KW
jericho-3
Aktivista

Příspěvek od jericho-3 »

Uvést spojku do chodu byla vždy loterie, kdy člověk nikdy nevěděl, kdy zabere a kdy ne...Nedávno se mi stalo, že jsem to nemohl uvést do chodu a když tak to dělalo podívné věci ..Pak mi volal, že auto nejede, dává tam kvalty a auto stojí..Tak mu říkám, je tam kardanka? Je, tak si říkám , asi poloosa..A pak to byla vadná spojková hadice, která pouštěla kapalinu jen tam a ne zpátky...A spojka byla pořád vymáčklá... :)
nepropadat panice...
Huml
Aktivista

Příspěvek od Huml »

tak to snad musel poznat na pedálu spojky, že je tvrdej jak beton, ne?
slovacek.milos
Aktivista

Huml píše:tak to snad musel poznat na pedálu spojky, že je tvrdej jak beton, ne?
řidič kolikrát nepozná vůbec nic, spotřeba alkoholu roste a mozky se zmenšujou,

kdysi jem psal, měnil jsem spojku a borec mi nadával v telefonu že nemůže zařadit řidičský průkaz a zkušenosti s jízdou pomalu 3O let,

přijel jsem k autu a vše ok

tak jsem mu řekl at mi to ukáže, šlapal na brzdu a rval tam kvalt :roll:
jericho-3
Aktivista

Příspěvek od jericho-3 »

Huml píše:tak to snad musel poznat na pedálu spojky, že je tvrdej jak beton, ne?
Po telefonu je kolikrát problém, vysvětlit lidem rozdíl mezi NECHYTÁ a otázkou a TOČÍ TO MOTOREM? V tomto případě, byla první situace taková, že auto přitáhli, táhlo ze spojkového válečku bylo vytáhlé ven. /vyteklá kapalina/Tak jsem vypínání uvedl do chodu, a spojka nevypínala.. Tak jsem vyndal převodovku a zjistil, že je prasklý přítlačný talíř. Tak jsem usoudil, že se propadl přítlačák a proto váleček vylezl ven../bohužel jsem dál moc nebádal/. Tak jsem dal jiný přítlačák /majitel má 3 auta na rozebrání po nehodě/. jinou lamelu a vše o.k. A pak se stalo tohle...Spojka sepnuta a pedál tvrdý....Tak otevřu odvzdušnovák , upustím kapalinu a vše o.k. Tak mi to došlo..Ale zmátlo mne, že při rozhovoru předtím se jej ptám a spojka předtím neklouzala? Ne , najednou to nejede..Tak jsem z toho byl prostě jelen.. :)
nepropadat panice...
Vesnican
Přispěvovatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Vesnican »

Dneska jsem dal novej váleček a jsem na tom furt stejně. Můžu se postavit třeba na hlavu, ale spojka nespojkuje. Už mě napadlo i to, že by bylo něco špatně sestavené, ale znova vyndávat převodovku nechávám až jako poslední řešení. zkoušel jsem jak tlačit kapalinu ze spoda, tak Humluv trik, tak klasicky odvzdušnit.. Když odvzdušňuju klasickou metodou, tak mi vyteče vždycky čirá kapalina bez bublin. NBemáte někdo nějaký nápad?
Dovoz aut ze zahraničí.
Vesnican
Přispěvovatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Vesnican »

Jeste me napadla jedna vec. Kdyz jsem tu prevodovku sundaval, tak na me vypadnul takovej plastovej krouzek (asi ze spojkovyho loziska). Mohlo by to mit vliv? Predpokladam, ale, ze ne, protoze uz tam musel bejt spadlej pekne dlouho.
Dovoz aut ze zahraničí.
Panky
Přispěvovatel

Příspěvek od Panky »

Vypadá, že se to netýká ani tak odvzdušnění jako spíš že je ta spojka postavená z nějakých nespárovaných dílů. Bud je přítlačák moc nízkej, nebo je daleko ložisko a nezmáčkne ten přítlačák.
Panky
Přispěvovatel

Příspěvek od Panky »

nebo je ta lamela moc tlustá. Potom je přítlačák vlastně už zmáčklej a ložisko k němu nedošáhne.
slovacek.milos
Aktivista

Panky píše:nebo je ta lamela moc tlustá. Potom je přítlačák vlastně už zmáčklej a ložisko k němu nedošáhne.
ale to snad poznáš když přítlačák dotáhneš že je pružina podmáčknutá ;)
Vesnican
Přispěvovatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Vesnican »

To lozisko tu lamelu proste nezmackne. Lamela preoblozena od brzdy.cz, pritlacak puvodni
Dovoz aut ze zahraničí.
Panky
Přispěvovatel

Příspěvek od Panky »

minulej týden jsem měnil komplet spojku na Passatu i s ložiskem a nepotřeboval jsem k odvzdušnění nic, jenom dva hadry. Nalil plnou nádobku otevřel odvzdušnovák, dal kolem něj ty hadry. Za tři čtyři minuty dobublal vzduch a začala týct kapalina. Zavřel, párkrát šláp na pedál(už zabíral) a pak ještě otevřel odvzdušnovák, vylezly dvě bublinky a hotovo. Žádnej problém. A nepotřeboval jsem k tomu nic a funguje bez problému.
Odpovědět

Zpět na „Údržba/problémy VW group (DIESEL)“