Golf IV 1.9 PD 74 KW - smrádek z ofuků při vytočení motoru
Moderátoři: šulda, Moderátoři
Golf IV 1.9 PD 74 KW - smrádek z ofuků při vytočení motoru
Zdravím, mám takový menší problém. Pokud jezdím normální jízdou, otáčky max. 2500, tak je vše OK. (krom toho, že na volnoběh jsou cítit vibrace -> to s tím ale nesouvisí).
Pokud mám však na climatroniku nastaveno režim ECON (bez klimatizace) a vytočím motor nad 3000 otáček +-, tak začnu cítit smrádek od motoru (přes ofuky v interiéru). Není to nic strašného, ale vadí mi to.
Je mi jasný, že to jde od motoru, ale nevím proč. Upřesním, nejedná se o splodiny (asi).
Budu vděčný za názory a rady.
Díky
Pokud mám však na climatroniku nastaveno režim ECON (bez klimatizace) a vytočím motor nad 3000 otáček +-, tak začnu cítit smrádek od motoru (přes ofuky v interiéru). Není to nic strašného, ale vadí mi to.
Je mi jasný, že to jde od motoru, ale nevím proč. Upřesním, nejedná se o splodiny (asi).
Budu vděčný za názory a rady.
Díky
No já to zkusil a na volnoběh vůbec nic. Teď jsem jel 150 a hnedka smrádek. Kdyby to byl vlnovec, tak slyším prdlavý zvuk ne? Já mam auták naprosto tichý.xshreck píše:a to smrdí když vytočíš na místě nebo za jízdy? Otevři kapotu a čmuchaj) hlavně u spolujezdce.
Mě smrděl prasklý vlnovec.
Pak mi v autě smrdělo bláto, které jsem chytnul, když mě vytlačil jeřáb ze silnice a já vjel snad do 30cm kaluže. Ale to mi nesouviselo s rychlostí)

Naposledy upravil(a) terzdek dne 16 čer 2015, 22:04, celkem upraveno 1 x.
-
- Aktivista
Je to velmi nepříjemný smrad. Kdyby prosakovalo topení, dalo by se to potvrdit tím, že bych vypnul cirkulaci vzduchu? Mám climatronic. Neztrácela by se tím voda v chlad. systému?turbo kamna power píše:Jakou to má vůni? Neprosakuje ti třeba topení?
Pokud by to tím bylo, co mě čeká?
Předem díky za odpověď.