Fiat Ulysse220/98 2.1TD sundání klimakompresoru + řemen

Alfa Romeo, Fiat, Lancia...

Moderátoři: šulda, Moderátoři

Odpovědět
divermax
Přispěvovatel
Odpovědi: 0

Fiat Ulysse220/98 2.1TD sundání klimakompresoru + řemen

Příspěvek od divermax »

Lze sundat klimakompresor a nahradit dlouhý drážkový řemen krátkým, aniž bych musel předělat napínací kladky atd? Mám vyndanou klimatizaci, protože pořád pouštěla a na 14 dní v roce mi přijde blbina investovat do oprav. Řemenice kompresoru se pořád zbytečně točí a děsím se třeba zadření ložiska a následného masakru. Takže dotaz zní: mohu jednoduše vyhodit klimakompresor a natáhnout tam kratší řemen, který se dá běžně koupit? Díky za radu.
Divermax
jericho-3
Aktivista

Příspěvek od jericho-3 »

Zeptej se v krámu, zda mají provedení řemenu bez klimy, ale i to nemusí fungovat, chce to vyzkoušet. Chtěl jsem takhle obejít klimu u voňavky P 306 1,9 TD , koupil jsem kratší origo řemen bezklimovku a nemohl jsem jej tam dát, říkal jsem si, že jsem blbej , že jej blbě motám, ale nakonec jsem přišel na to,/ověřil jsem si to dle kodu motoru v krámu/ že tam musí být jiná napínací kladka, prostě se to musí upravit.,Tak jsem tam musel dát klimu zpět/opravenou/..
nepropadat panice...
Miki2t
Přispěvovatel

Příspěvek od Miki2t »

Myslim , že to nepude
Obrázek
divermax
Přispěvovatel

Příspěvek od divermax »

miki2t: no tak tohle schéma najdu všude, ale schéma bez klimy nejde najít. Nedá se ta napínací kladka posunout doprava a opřít o druhou stranu řemenu. Nebo jí vyměním za jinou. Na bazoši se prodává dost samotných kompresorů, tak mne napadlo, že to z toho lidi vyndavají běžně.
DMX
Miki2t
Přispěvovatel

Příspěvek od Miki2t »

Delali se tyhle auta bez klimy ?
divermax
Přispěvovatel

Příspěvek od divermax »

miki2t: jestli se dělaly ausgerechnet tyhle auta bez klimy nevím, ale určitě v nabídce autodílů je varianta motorů a řemenů s a bez, autodílaři mají schéma vedení a rozstřel vždycky s klimou, Prohledával jsem fora i u citroenu a nic jsem nenašel, možná blbě hledám (wallbash)
DMX
mareak
Přispěvovatel

Příspěvek od mareak »

Sundani klimakompresoru jsem resil na sve marei 2.4 TD. Koupil jsem origo remen na provedeni bez klimy. Nasadil jsem to a motor vibroval jako prase a prenaselo se to az do pedalu. Kompresor sel zpatky. Je tam sice na nic ale je klid. Jak pises, mozna je uplne jine usporadani kladek. Ale nemuzu ho taky nikde najit, vsude jen schema s klimou. Nevim, jestli se delalo provedeni bez klimy, ale remeny nabizeji, takze asi ano.
pepe276
Aktivista

Příspěvek od pepe276 »

Koukal jsem na Evasiona 2.1TD a to by mělo být stejné, jako Ulysse. Budeš potřebovat jiný držák alternátoru, jiný napínák a asi odpadne vodící kladka. Tyhle věci jsou dle katalogu Citroen shodné s 1.9D/TD z Peugeotů a Citroenů a ty asi seženeš podstatně snáze, tyhle motory jsou běžnější. Třeba ti napoví obrázek dole.
Obrázek
Peugeot Boxer 2.5TDi THX 79kW 1998
Peugeot 106 1.0 CDZ 37kW 1998
Citroen Jumpy 1.9TD 68 kW 1997
Citroen Berlingo 1.9D 51 kW 2000
divermax
Přispěvovatel

Příspěvek od divermax »

pepe276: díky moc za radu, takže vrakárna a hledat auto v originále bez klimy
DMX
divermax
Přispěvovatel

Příspěvek od divermax »

Tak už jsem konečně našel vyobrazení rozdílu klima a bezklima
Mám obrázek v pdf, tak se mi sem nevejde, ale vyplývá z toho, že je místo klimy servo, tzn. měnit trubky, kabely a bůhvíco ještě. Takže to vzdávám. Díky za rady chlapi.
DmX
Odpovědět

Zpět na „Italské vozy“