1.9TDi 77kw - problém, kovové klepání+alternátor?

Jakékoliv dotazy týkající se problémů, údržby vozů koncernu VW. Týká se jen VW/Audi/Škoda/Seat

Moderátoři: šulda, Moderátoři

Odpovědět
benkodom
Nováček
Odpovědi: 0

1.9TDi 77kw - problém, kovové klepání+alternátor?

Příspěvek od benkodom »

Ahojte, hledal jsem hledal a nedohledal, tak snad tu není ještě podobné téma.

Mám Golfa V 77 KW, 1.9 TDi. Čerstvě po rozvodech, výměna volnoběžky altíku.

Proč výměna té volnoběžky? Ozývalo se mi klepání, pravidelné ale v nepravidelných intervalech, jen na volnoběh. Při přidání plynu na neutrál - klepání zmizí. Ozývá se to ze strany spolujezdce na pravé straně motoru. Mechanik si myslel, že to jde od alternátoru, vyměnil zadřenou volnoběžku ale problém je tu stále. Je to takové kovové klepání. Dvojhmota to není, nemizí to po sešlápnutí spojky. Když jsme to hodili na zvedák tak jak na sviňu to zmizelo. Někdy se stane, že to zmizí a je klid týden a pak týden to zase otravuje. Přišlo mi, že nejvíce to klepe, když je auto v pohybu na neutrál.

2. věc - je slabý alternátor či baterka? Někdy se mi stává, že z 800 otáček to šupne samo na 1000rpm, auto začne vibrovat a pracovat, je to děsivé stát na křižovatce, čekat, a auto vám z ničeho nic začne pracovat. Mám podezření na alternátor, protože na volnoběh mi rychle problíkávají světla v kabině, normálně si toho nevšimnete ale je to vidno. Při přidání trocha plynu svítí normálně. :D Jak říkám: mechanik říkal, že zadřená volnoběžka ale problém zase a zase přetrvává.

Děkuji za případné odpovědi.
Miki2t
Přispěvovatel

Příspěvek od Miki2t »

Zvednuti volnobeznych otacek muze spusobovat male napeti (slabe dobijeni)
Zmer to. Minule prijel golf 5 zvedle otacky, prechodaky na kostre na prevodovce.
nogis
Aktivista
Příspěvek od nogis »

kód motoru?
VW Passat B8 variant R-line, CUAA 218kW/591Nm
benkodom
Nováček

Příspěvek od benkodom »

To mi přijde trošku nepravděpodobné. nemůže být v motoru něco na volno co občas zaklepe? Zase ale je blbost aby to neklepalo při záběru ...
Taky zajímavé, že občas to nedělá vůbec, třeba týden dva, potom byl zásah do motoru, "včera" a od té dobry to dělá zase. :D
benkodom
Nováček

Příspěvek od benkodom »

BKC
salko
Přispěvovatel

Příspěvek od salko »

Nemôže ten zvuk pochádzať od napinacej kladky?
Sadzomet Golf 6, 2011, 77kW [CAYC]
benkodom
Nováček

Příspěvek od benkodom »

Tak dneska jsem jel, v pohodě všechno ...nic nebylo slyšet na křižovatce, dojedu do práce ...do garáže, celou ji projedu, hledám místo, jezdím na 1čku a jakmile zaparkuji, vyřadím tak CR CRC RCRC CRC CR. (wallbash)

Je ale zvláštní, že když přidám trošku plynu na neutrál, tak se to vytratí, když pustím tak to začne a dokonce i víc. :D

Zkusím to natočit příště, určitě to půjde slyšet i na videu.
alfik
Aktivista

Příspěvek od alfik »

Meni sa ten zvuk ked tocis kolami na miste? Nieco podobne mi robi servo-cerpadlo. Axialna voľa 1.5mm
Alfa 156 2.4 JTD 100kw + Sarkan Chip+EGR Off+Katik na majzel - EX
Passat Variant 1.8T APU
benkodom
Nováček

Příspěvek od benkodom »

alfik píše:Meni sa ten zvuk ked tocis kolami na miste? Nieco podobne mi robi servo-cerpadlo. Axialna voľa 1.5mm
Oh šit, no to je možné, vysvětlovalo by to, že to začalo až když jsem jel do garáže, kde točím volantem jak urvaný. Na místě jsem točit nezkoušel, vyzkouším. Servo-čerpadlo, na kolik tě vyšla taková oprava?

Ale tak to by mělo dělat i když jedeš, ne? Toto to dělá jen když je vyhozená rychlost, na neutrál bez plynu.

Má male takový pocit, že zvuk se nemění, mění se jen když šlapu na plyn a stojím, tak se plynem vytrácí, natočím to. :D
nogis
Aktivista
Příspěvek od nogis »

GV má elektrický servo ;)
VW Passat B8 variant R-line, CUAA 218kW/591Nm
alfik
Aktivista

Příspěvek od alfik »

A sorry. To GV som prehliadol. Ale skontroloval by som vsetky remenice a kladky na axial vuli.
Alfa 156 2.4 JTD 100kw + Sarkan Chip+EGR Off+Katik na majzel - EX
Passat Variant 1.8T APU
benkodom
Nováček

Příspěvek od benkodom »

Přidávám video, které jsem natočil. Co myslíte? Jen nějaký plech? proč je to ale nepravidelné a při sešlápnutí plynu to přestane? Stejně jako při jízdě to nedělá.

https://www.youtube.com/watch?v=wkKv6Dt ... e=youtu.be
optimista
Přispěvovatel

Příspěvek od optimista »

skus prehodit baterku a kontrola kablov
s 120gls T603 favorit opel astra g
octavia 1 tdi 81kw AHF rv 2000 470 xxx tis predana MB B trieda 180D automat ma moja lepsia polovicka
golf 4 1.6 benzin mercedes w 211 220 cdi 2008 origo diag mercedes bmw univerzalna diag launch x 431
benkodom
Nováček

Příspěvek od benkodom »

Tak nové info, všiml jsem si, že to nedělá za studena, jak se motor zahřeje tak až potom. jde to zespodu motoru. :D Musí to na zvedák a doufat, že jak se to zvedne, že to nepřestane. jak minule.
zolli007
Sběrač informací

Příspěvek od zolli007 »

neopiera niekde vyfuk, alebo nie je uvolneny tepelny kryt na vyfuku ?
VW Passat B6 77kw BXE 2007
Renault Megane 1.6 16V 1999 a k tomu ešte aj žltá !
Odpovědět

Zpět na „Údržba/problémy VW group (DIESEL)“