Nevíte přesné typy volva S60,V50,V40 které nemají dvouhmotnostní setrvačník? Koukal jsem na katalogy a dvouhmoty se objevují snad všude.
Dík
Volvo spojka
Moderátoři: šulda, Moderátoři
Volvo spojka
VW Passat 2.0Tdi, OI 1.9 Tdi, OII 4x4 1.9 Tdi
Dobrý den. Před půl rokem jsem si zakoupil volvo V40 z roku 2004. motor 1.9 Di 75 KW. Mám s ním takový problém. Po nastartování krásně jede, drží otáčky. Jenže jakmile dojedu na křižovatku, nebo semafor, tak na volnoběh asi po pěti minutách pravidelně vypne. Motoru nepadají otáčky, krásně drží, jen pravidelně vypíná vždy za stejný čas. Pokud se snažím rozjet ještě, než to vypne, tak se občas stane, že motor nereaguje na přidání plynu, začne se dusit a zhasne. Občas se to ale podaří, že plyn začne reagovat. Pokud se ale rozjedu třeba již po minutě, tak vše v pořádku. Vždy to dělá pravidelně až po nějaké době stání. Setkal se někdo z vás již s tímto problémem? Můžete mi poradit? Příští týden jdu na výměnu setrvačníku a spojky. Mohl by to způsobovat setrvačník?
No v prvni rade Poradna diagnostika chyb kodu?xpepa1 píše:Dobrý den. Před půl rokem jsem si zakoupil volvo V40 z roku 2004. motor 1.9 Di 75 KW. Mám s ním takový problém. Po nastartování krásně jede, drží otáčky. Jenže jakmile dojedu na křižovatku, nebo semafor, tak na volnoběh asi po pěti minutách pravidelně vypne. Motoru nepadají otáčky, krásně drží, jen pravidelně vypíná vždy za stejný čas. Pokud se snažím rozjet ještě, než to vypne, tak se občas stane, že motor nereaguje na přidání plynu, začne se dusit a zhasne. Občas se to ale podaří, že plyn začne reagovat. Pokud se ale rozjedu třeba již po minutě, tak vše v pořádku. Vždy to dělá pravidelně až po nějaké době stání. Setkal se někdo z vás již s tímto problémem? Můžete mi poradit? Příští týden jdu na výměnu setrvačníku a spojky. Mohl by to způsobovat setrvačník?
provereni akcnich clenu.
Samozdrejme muze byt cyba buc cidla kliky,nebo i samotna dvouhmota. to znamena ze jak se setrvak hybe nepravidelne tak ma spatne snimani ale to by musela bejt hodne vcudu.
aspon lajcky kdyz stojis na neutral lechce pri volnobeznych otackach prislapnes spojku tak ucitis spatny setrvak ze klepe do pedalu.
ale muze to delat vice veci.
prvni rade kloudna diagnosa vozu!!! nejlevnejsi reseni.
xpepa1 píše:Dobrý den. Před půl rokem jsem si zakoupil volvo V40 z roku 2004. motor 1.9 Di 75 KW. Mám s ním takový problém. Po nastartování krásně jede, drží otáčky. Jenže jakmile dojedu na křižovatku, nebo semafor, tak na volnoběh asi po pěti minutách pravidelně vypne. Motoru nepadají otáčky, krásně drží, jen pravidelně vypíná vždy za stejný čas. Pokud se snažím rozjet ještě, než to vypne, tak se občas stane, že motor nereaguje na přidání plynu, začne se dusit a zhasne. Občas se to ale podaří, že plyn začne reagovat. Pokud se ale rozjedu třeba již po minutě, tak vše v pořádku. Vždy to dělá pravidelně až po nějaké době stání. Setkal se někdo z vás již s tímto problémem? Můžete mi poradit? Příští týden jdu na výměnu setrvačníku a spojky. Mohl by to způsobovat setrvačník?
Muze byt zasrany saci kos v nadrzi. Kdyz stojis, sitko se neomyva a nasava bordel az se ucpe uplne a auto ti zdechne. Dokud se auto hybe je to ok, jakmile zastavis je to vzdycky otazkou casu, kdy se motor udusi.
Samozrejme vymenit palivovy filtr.