Koukám, kolik z vás mělo aut, já jich ve vlastnictví měl málo, vždy jsem byl poměrně věrný. Měl jsem Jawa 600/licence DKW/ cabrio, to samé v sedanu/obě ukradena během vojny/bohužel jsem nemohl získat zkušenosti. T 57 A -mechanické brzdy, bezvadné auto bez jakýchkoliv nároků, při příjezdu na zábavu jsme byli jedničky, ale při odjezdu už ne, při přeřazení auto zastavilo, utrhla se "kardanka" v trubce ..Nekvalitně svařeno svářečkou.., GAZ 461 -perfektní auto , velice nebezpečné při plném obsazení a velké rychlosti/vysoké těžiště/, jinak kopie motoru Ford Bedford byla perfektní klasa, na jeden karburátor z T603 šel motor jako housle, výfuk šedý jak v příručce o motorech a chytal perfektně na kliku..Bohužel auto nemělo redukci, jen pomalou jedničku a mezinápravový diferák, takže když zapadlo , kola se točila a to bylo vše. Š 1100 MB- upravil jsem si agregát,nápravy , měl jsem novou kastli a dle mého názoru nejlepší Škoda do revoluce. Fiat UNO 1,3 DS, luxus verze, spokojenost, po Go motoru jelo na ten obsah jako z praku, než čerpadlo dostalo vodu v palivu. I dnes bych byl spokojen s tímto autem. Alfa Romeo 90- s motorem 2.0. iniezone se vstřikováním Bosch Motronic /116HP/- velká spokojenost, kdy jsem zažil poprvé, co to je, když motor chytne závodní dech ala Alfa/to se dieselu nestane nikdy, protože v motoru pořádně nehoří/při koupi byla nádrž plná vody a i při pečlivém vyčištění vstřikování motor někdy pocukával, měl 2 benzinová čerpadla a konstrukce motoru byla z 50. tých let. Ale co bylo nejzajímavější, v tomto provedení vstřikování super spotřeba , cca 8 litrů při jízdě s kloboukem..při jízdě s otevřeným hledím nezaznamenáno, ale podle rafičky dost..
Fiat Fiorino 1,1 /1116ccm/ , příčné péro vzadu, /1992/ skvělé auto, kříženec užitkového vozu a osobáku, vynikající jízdní vlastnosti, vždy jsem si užíval tuningáře s křídly na prdelích a chipy, jak jsem je vyprovokoval a pak jsem je spraskal v serpentinách na kolech 145-13 , kdy oni měli buchary, a většinou patrně diesely, kterým vždy trvá než se vzbudí..Auto bez jakýchkoliv investic jen s běžnou udržbou, ale je pravda že mělo 60000km při koupi po lehké havárii..Fiat Bravo 1996 1,6 16 v, můj dnešní osobák ,po peripetiích po opravách nechci říci koho nemá chybu, hlavně při otáčkách před červeným polem.. T 4 -1,9 TD /Caravella-sanita/, dobrá jízda pro někoho, kdo nechvátá do kopců a není divoch. Mne to moc neoslovuje, je to jednoúčelový stroj, do města k ničemu, špatné parkování a hledání místa. A až auta odejdou, půjdu do Fiata Stilo dvoudveřák s 1,6ccm motorem, pokud nenajdu obdobný stroj jako bylo Fiorino...

nepropadat panice...