motor a abs IV golf nekonečný problém cuká a spousta chyb

Jakékoliv dotazy týkající se problémů, údržby vozů koncernu VW. Týká se jen VW/Audi/Škoda/Seat

Moderátoři: šulda, Moderátoři

Odpovědět
SUchanek09
Sběrač informací
Odpovědi: 0

motor a abs IV golf nekonečný problém cuká a spousta chyb

Příspěvek od SUchanek09 »

ahoj pánové. mám dotaz na 1.9 tdi Pd puvodem 85kw nyní s motorem a vstriky z 74kw v IV golfu
měnil se zde motor (auto domr.ané někým nepředstavitelně)
puvodně motor popraskané písty a ohlé ojnice-strašně kouřil modře
vyřešeno jiným motorem i se vstřiky z vrakáče.
nyní sem paní- slečna dorazila že ji auto při více jak půl plinu cuká,
akcelerace je ok, jen prodleva na turbu (zabere na 2000ot.) do pul plynu jizda v klidu, volnoběch taky ok, chyby pouze jednou za týden nouzový režim a závada plnící tlak nedosažen. při plné akceleraci na diag byl tlak 1.8 , podtlaky drží, váha vyzkoušena asi 3tí... udajně měněné turbo někdy před rokem má na sací vrtulce jakoby lehonce rýpanec na náběžné hraně.

a co se týče abs jednotka dle diag 1C0 907 379 system esp 20 can v002
a závady 01044- r.j. špatně kodovana
01435-snim. tlaku brzdy chyba v el. obvodu

a dále se občas oběví pp. nebo l.z. snimač kola ...p.p. jsem již měnil, kabeláž k jednotce prosvítil žárovkou a stále stejné

děkuji za každou radu :(
slovacek.milos
Aktivista

Příspěvek od slovacek.milos »

já osobně bych ucpal sání u motoru a za váhou a začal tlakovat,
zjistit zda sací soustava udrží tlak neo se ztrácí dírou,

ucpávky koupíš třeba v zahadnických potřebách štuple do demožonu a navrtáš tam trubičku nebo ventilek z traktoru

mrkni do parohů jestli tam náhodou není černá jeskyn bordelu a vypal je až k ventilům,

pak třeba odpoj ic zda náhodou nevyteče víc oleje jak z motoru :roll: tak bych začal ;)
dawo
Přispěvovatel

Příspěvek od dawo »

Hloupá otázka, ale to cukani, nemůže to být třeba tou divnou abs jednotkou? ASR,ESP hází bludy atd?
OI 1.9 TDI AHF
Vici
Aktivista

Příspěvek od Vici »

taky asi nebude ideální kombinace vstřiky 74kW (otázka jaké tam jsou vůbec) a jednotka 85kW
SUchanek09
Sběrač informací

Příspěvek od SUchanek09 »

tak jsem odpojil i.c. a tam bylo pouze mastnota na stěnách ale olej žádný. napadlo mě na ten pomalý náběh turba zda to nemmuže dělat i přicpanej kat , jak to do něj s minulým motorem chrlilo nespálenej modrej dým. jinak r.j. z 74 si pujčím a zkusim zda tam nebude problém s kompatibilitou.
co se týče uniku vzduchu nevydávalo by to při jizdě nějaké syčení? párkrát jsem již prasklou trubku řešil ale to se vždy poznalo už po sluchu. tedy pokud nemyslíte nějakou drobnou netěsnost (i.c. je dole od oleje)
co se týče abs dokázal by mi někdo poradit jak se zjistí správné kodování?případně je možné aby se tato závada zobrazila z ničeho nic?
svítí kontrolky abs ,asr a ještě bliká varovný vykřičník ruční brzdy. případně kdo by mohl tuto jednotku mít. byl jsem na 2 vrakáčích a z 20 jednotek to nebyla ani jedna.
dhfool
Aktivista
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od dhfool »

Pokud cuká hodně, tak bych změřil tlak na tandemu.
Škoda Fabia SDI - Žihadlo Edition
Škoda Superb II 1.8 TSI DSG-7
SuperVAG Comfort VW/PSA 2017
BMW DIS/GT1 v57 /ISTA D
OťasTDi
Aktivista

Příspěvek od OťasTDi »

abys vyloučil to abs/asr - co mu vytáhnout pojistku a chvíli jezdit, jestli to nepřestane? jinak tu řj bych tam dal určitě tu, co patří k tomu motoru
Škoda Octavia 3 Combi 1,6 TDi CR 81kw CXXB, r.v. 2017 + Škoda Rapid 1,2 TSi CBZA rv 2013...VCDS MAX, VIS 6.5, Delphi 2015.R3
Odpovědět

Zpět na „Údržba/problémy VW group (DIESEL)“