Superb II DSG 2012 - klepe se volant - "VYŘEŠENO"
Moderátoři: šulda, Moderátoři
-
- Přispěvovatel
Superb II DSG 2012 - klepe se volant - "VYŘEŠENO"
ahoj, mám problém, když jedu po dálnici na tempomat (120 a více) a přijde kopec roztřepe se mi volant v ruce, jakmile rovina nebo kopec dolů, tak dobrý. Kola sem zkoušel 3 sady.
Superb CFGB DSG.
Že by poloosa?
Vyřešeno - a) nové originální poloosy a je klid.
ale mám nový problém, jsou to zase vibrace a hodně podobné
b) hliníková nápravnice a je klid
Superb CFGB DSG.
Že by poloosa?
Vyřešeno - a) nové originální poloosy a je klid.
ale mám nový problém, jsou to zase vibrace a hodně podobné
b) hliníková nápravnice a je klid
Naposledy upravil(a) autorobert840 dne 17 zář 2015, 15:44, celkem upraveno 6 x.
F127, Accord Aero, R19, AR145, MB C220, A3, O1, O2, MB E230, P607, Superb V6, BMW 320Cd, Honda CR-V, BMW 330dA, Passat DSG F1, Superb II combi DSG F1 ...
Mam přesne stejný problém. Když je auto v tahu na rovine nebo do kopce kolem 120km/h se rozklepe volant jinak od 120 - 150 lehce vrni.
Před 50 tiskm mi vnitřní klouby měnili, že prý tam byla vule, ale ja žadný problemy nemel. Přece by neodesly ty klouby tak brzdy, jetli je tedy vubec nekdo menil.
Když vemu za poloosu u vnitřního kloubu nahoru dolu tak tam asi 1 mm vule je, ale nevím jestli je to normalni nebo ne.
Superb 2 125kw DSG
Před 50 tiskm mi vnitřní klouby měnili, že prý tam byla vule, ale ja žadný problemy nemel. Přece by neodesly ty klouby tak brzdy, jetli je tedy vubec nekdo menil.
Když vemu za poloosu u vnitřního kloubu nahoru dolu tak tam asi 1 mm vule je, ale nevím jestli je to normalni nebo ne.
Superb 2 125kw DSG
-
- Přispěvovatel
Tu já už urcite nemam 100%. Pouze za studena lehce jsou slyšet kovove klepani + asi ma už větší vuli , ale auto je naprosto v klidu.autorobert840 píše:dneska jsem byl v servisu a šéf říkal, že by to mohla dělat dvouhmota, prej už to řešili na několika autech
+ Volant se kolem 120km/h klepe i když vyřadim na N. To by už dvouhmota urcite delat nemohla
-
- Přispěvovatel
Tak už mám to klepání volantu od 110 a pořád. Mám tam 3 měsíce vnitřní klouby Loebro a venkovní Spidan. Na STK mi otestovali předek a žádná vůle. Kola sem vážil asi 100x u různých servisů. Dělá to i zimní sada, úplně stejně.
Nějakej nápad?
Nějakej nápad?
F127, Accord Aero, R19, AR145, MB C220, A3, O1, O2, MB E230, P607, Superb V6, BMW 320Cd, Honda CR-V, BMW 330dA, Passat DSG F1, Superb II combi DSG F1 ...
autorobert840 píše:Tak už mám to klepání volantu od 110 a pořád. Mám tam 3 měsíce vnitřní klouby Loebro a venkovní Spidan. Na STK mi otestovali předek a žádná vůle. Kola sem vážil asi 100x u různých servisů. Dělá to i zimní sada, úplně stejně.
Nějakej nápad?
Už jsi to vyřešil? Co silentblok DSG převodovky. Když vemu za motor tak se v silentbloku u převodovky hejbe 0,5-1 cm se a tam. Tak nevim jestli je to normalni
-
- Přispěvovatel
zatím to není vyřešený, ale mám objednaný origo poloosy, až budou dám infodarebak píše:autorobert840 píše:Tak už mám to klepání volantu od 110 a pořád. Mám tam 3 měsíce vnitřní klouby Loebro a venkovní Spidan. Na STK mi otestovali předek a žádná vůle. Kola sem vážil asi 100x u různých servisů. Dělá to i zimní sada, úplně stejně.
Nějakej nápad?
Už jsi to vyřešil? Co silentblok DSG převodovky. Když vemu za motor tak se v silentbloku u převodovky hejbe 0,5-1 cm se a tam. Tak nevim jestli je to normalni
(silent převodovky mám novej a taky reakční vzpěru)
dneska jsem četl na "motor-talk.de" že když se vymění plechová nápravnice za hliníkovou s litinovýma ramenama, prý to kmitání (vibrace) zmizí
autorobert840 píše:zatím to není vyřešený, ale mám objednaný origo poloosy, až budou dám infodarebak píše:autorobert840 píše:Tak už mám to klepání volantu od 110 a pořád. Mám tam 3 měsíce vnitřní klouby Loebro a venkovní Spidan. Na STK mi otestovali předek a žádná vůle. Kola sem vážil asi 100x u různých servisů. Dělá to i zimní sada, úplně stejně.
Nějakej nápad?
(silent převodovky mám novej a taky reakční vzpěru)
dneska jsem četl na "motor-talk.de" že když se vymění plechová nápravnice za hliníkovou s litinovýma ramenama, prý to kmitání (vibrace) zmizí
Ja mam hlinikovou napravnici a litinový ramena a dela mi to taky
-
- Přispěvovatel
Má pravdu ten člověk!!! Dneska jsem namontoval originál nové poloosy a už se to neklepe!!!Jirka. píše:Fakt nevím jak to mám některým lidem napsat aby to pochopiliJirka. píše:Neorigo vnitřní kolouby na dsg nefungují. Kupte originál a máte po klepání.

Díky za informaci pane Jirko!