Pro jistotu jeste mrknete na tohle

Moderátoři: šulda, radluk, Moderátoři
Ja uz na rastlinny olej nejazdim. Na mysli mam trafoolej. To smrdi.Kuba píše:PeterG napsal : " Myslim, ze to je citit. Kolegovci mi hovorili, ze z auta ide strasny smrad. Tak som nechal zapnuty motor a isiel k vyfuku. Fakt to nechutne smrdi. Dojazdim, co mam a mozem dalej tankovat naftu. Aj tak nemam zdroj na dalsi olej. "
Pokud jsou zvlášť na volnoběh cejtit spálený hranolky nebo to nadměrně smrdí, pak máš buď nízkou předehřívací teplotu rostlináče a/nebo Ti nekvalitně rozprašujou vstřikovače. Já jsem zvedl otevírací tlak vstřikovačů na 180 - 185 barů ( origoš: 160 barů ) a neni to už cítit skoro vůbec !
Zkus to míchnout jen s rostlinkou,mě to u Nissana 2.0D pomohlo,ale radši jsem vytáhl termostat a už jezdím jen na trafo..Vecernicek píše:Dostal jsem s k 50litrům trafooleje, s cenou 12kč/litr luxus.
Namíchal jsem ho v poměru s naftou 1:1 a smrdělo to jen zezačátku, teď už to nesmrdí. Ale všiml jsem si že se motor více zahřívá, třeba při vytočených 3000ot/min rychlostí 160kmh se hřeje cca o 15°C víc než na naftu. na volnoběh a ve městě se stíhá uchladit.
Spíš jsem se chtěl zeptat co tm nalít aby se výsledná směs "ochladila"![]()
co to namíchat 1/3 nafty 1/3 fritovací olej a 1/3nafta