Transformatorovy olej ako palivo?

..jak jezdit na Slunečnicový, Řepkový, Olivový a podobné oleje ... a nebo, jestli někdo ještě jezdí na naftu, tak o naftě :-) či bionaftě

Moderátoři: šulda, radluk, Moderátoři

Radim205D
Přispěvovatel
Odpovědi: 0

Příspěvek od Radim205D »

U me 205tky v prvnim vyfukove trubce hned za svody prohnila dirka velikosti cca 3mm a uvnitr to bylo celkem dost citit (hlavne na RO). V pripade trafooleje by to mohlo bejt uvnitr "zajimavy"
Obrázek
Pro jistotu jeste mrknete na tohle :) http://www.stripky.cz/nemoci/pp/vyfukove_plyny.html
E91 N52B30 :)
PeterG
Přispěvovatel
Kontaktovat uživatele:

Smrad z auta

Příspěvek od PeterG »

Kuba píše:PeterG napsal : " Myslim, ze to je citit. Kolegovci mi hovorili, ze z auta ide strasny smrad. Tak som nechal zapnuty motor a isiel k vyfuku. Fakt to nechutne smrdi. Dojazdim, co mam a mozem dalej tankovat naftu. Aj tak nemam zdroj na dalsi olej. "

Pokud jsou zvlášť na volnoběh cejtit spálený hranolky nebo to nadměrně smrdí, pak máš buď nízkou předehřívací teplotu rostlináče a/nebo Ti nekvalitně rozprašujou vstřikovače. Já jsem zvedl otevírací tlak vstřikovačů na 180 - 185 barů ( origoš: 160 barů ) a neni to už cítit skoro vůbec !
Ja uz na rastlinny olej nejazdim. Na mysli mam trafoolej. To smrdi.
Octavia 1.9SDi,09/01.Jazdil som na 100% RO bez úprav od 04/06. Pôvodne najazdených 122tkm. Teraz už 136tkm. Po 8tkm problem. starty, nekludny motor. Posl.6tkm iba nafta.
Repk.olej=Nižšia spotreba, super výkon, Sójový=Vyš.sp. o cca 15%, horší chod.
danielbx
Nováček

Příspěvek od danielbx »

musim potvrdit ze trafoolej je pekny svinstvo nekde taky jsem na to jezdil ale uz to nechci ani videt zadna vune hranolku z vyfuku ale strsnej smrad
frantisek28
Přispěvovatel

Příspěvek od frantisek28 »

Trafo olej je najcistejsi olej aky mate moznost zohnat (koli dielektr. pevnosti musi byt cisty a hlavne suchy), je to vsak mineral preto smrad a motor dostane tiez zabrat, problem je v tom ze naozaj moc nasiakava vodou a preto neverim ze by v zime neboli s nim problemy. Radsej by som ho do auta nelial (zrejme bude zle posobit na olej a taktiez na rozne tesnenia).
Jahomi
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Karcinogen

Příspěvek od Jahomi »

Trafoolej je velmi karcinogení. Dal bych být Váma ruce od toho pryč. Já jezdim na Rostlináč.
Vecernicek
Přispěvovatel

Příspěvek od Vecernicek »

Dostal jsem s k 50litrům trafooleje, s cenou 12kč/litr luxus.

Namíchal jsem ho v poměru s naftou 1:1 a smrdělo to jen zezačátku, teď už to nesmrdí. Ale všiml jsem si že se motor více zahřívá, třeba při vytočených 3000ot/min rychlostí 160kmh se hřeje cca o 15°C víc než na naftu. na volnoběh a ve městě se stíhá uchladit.

Spíš jsem se chtěl zeptat co tm nalít aby se výsledná směs "ochladila" :?:

co to namíchat 1/3 nafty 1/3 fritovací olej a 1/3nafta :?:
peopleman
Přispěvovatel

Příspěvek od peopleman »

Vecernicek píše:Dostal jsem s k 50litrům trafooleje, s cenou 12kč/litr luxus.

Namíchal jsem ho v poměru s naftou 1:1 a smrdělo to jen zezačátku, teď už to nesmrdí. Ale všiml jsem si že se motor více zahřívá, třeba při vytočených 3000ot/min rychlostí 160kmh se hřeje cca o 15°C víc než na naftu. na volnoběh a ve městě se stíhá uchladit.

Spíš jsem se chtěl zeptat co tm nalít aby se výsledná směs "ochladila" :?:

co to namíchat 1/3 nafty 1/3 fritovací olej a 1/3nafta :?:
Zkus to míchnout jen s rostlinkou,mě to u Nissana 2.0D pomohlo,ale radši jsem vytáhl termostat a už jezdím jen na trafo..
Jezdím na vše co teče..
frantisek28
Přispěvovatel

Příspěvek od frantisek28 »

neviem preco to tak vyhrocujete. Su aj ekologicke trafo oleje... Taktiez neinhibovane a pod...
Odpovědět

Zpět na „Jak se jezdí na rostlinu, nebo i na naftu“