Hučení od předního pravého kola GOLF mk4

Jakékoliv dotazy týkající se problémů, údržby vozů koncernu VW. Týká se jen VW/Audi/Škoda/Seat

Moderátoři: šulda, Moderátoři

lucas48
Nováček
Odpovědi: 0

Hučení od předního pravého kola GOLF mk4

Příspěvek od lucas48 »

Zdravim všechny, mám problém s hučením přední nejspíše pravého předního kola. Od 30 km/h začne hučet jakoby by byla oskákaná guma ( přerušovaně).
nekope do volantu. při vyřazení pokračuje. Vyměnil jsem ložiska kola za nově SKF. stejně. geo by měla být taky v pořádku. Penu vyměněno stejné.
při zatáčení doleva se hučení stupňuje.
Myslíte si že by to mohla být poloosa?
děkuji
slovacek.milos
Aktivista

Příspěvek od slovacek.milos »

pokud něco měníš nevíš proč a k ničemu to nevede bude i v tobě chyba ;) zajdi za někým kdo tomu rozumí
NOVON
Aktivista
Odpovědi: 1

Příspěvek od NOVON »

Taky to může být druhé ložisko na předku nebo zadní ložisko..U ložisek je to někdy těžké identifikovat,přenáší se to..
VW Touran 1.6 MPI BSE 75 kw,LPG
Octavia 2 Combi 1.6 MPI BSE 75kw
slovacek.milos
Aktivista

jo ale když už ten náboj vytáhnu tak točením poznám jestli je ložo ko a je zbytečné ho měnit
jini
Přispěvovatel

Příspěvek od jini »

NOVON píše:Taky to může být druhé ložisko na předku nebo zadní ložisko..U ložisek je to někdy těžké identifikovat,přenáší se to..
Hlavně vzadu se to hůře zjišťuje, pevná náprava zvuk dobře nese :D , předek zvedneš, rozjedeš, vyřadíš, chcípneš a posloucháš ;)
Octavia TDI (ASV)≈110kW MAF off MAP on chip můj
slovacek.milos
Aktivista

[quote="jini"][quote="NOVON"]
Hlavně vzadu se to hůře zjišťuje,

zvendeš auto točíš kolem a hned víš ;)
dreizig5
Aktivista

Příspěvek od dreizig5 »

a kdo ho má teda většího :D
cin
Aktivista

Příspěvek od cin »

Tak nevim kdo ma vetsiho :? (LOL) , rika se , ze vetsinou ti co ho ho maji hodne malyho, si koupi aspon velky auto, nejlip OffRoad aby si to nejak kompenzovali :D (LOL) ;) (crazy)

JInak takovym hucenim se mi zacal projevovat vnejsi kloub, nejdriv hucel v zatackach, potom uz porad, pak zacal klepat . Manzeta byla OK original, ale kloub uplne suchy a misty rezaty , kazdopadne po vymene je klid
O1 ASZ - 200 ps 436 Nm SW TDI Fun HW Marena TDI
Jawa 250 - 353 Normandie
Zetor 25A
slovacek.milos
Aktivista

[quote="cin"] takovym hucenim se mi zacal projevovat vnejsi kloub, nejdriv hucel v zatackach, potom uz porad,

já osobně abych ti pravdu řekl tak hučící kloub u kola, jsem za dobu 3O let nikdy neviděl ani neslyšel, asi mě to ještě čeká ;)
cin
Aktivista

Příspěvek od cin »

No clovece , ver nebo ne, fakt hucel, no mozna spis rachtal , neco mezi, neumim to asi sparavne popsat, vymenilo se lozisko a nic se nezmenilo, po dalsich laboracich kdy se kontrolovaly brzdy, jestli je dost utazena poloosa a podobne se nakonec doslo i k vymene toho kloubu a jak jsem psal - manzeta i ty pasky na ni byly OK , ciste suche, ale uvnitr kloub suchej jak pepr a napul orezlej, po vymene kloubu (dal jsem SKF) byl klid . Proste jen moje zkusenost no , tak me hned Milosi neber za slovo :) ;)
O1 ASZ - 200 ps 436 Nm SW TDI Fun HW Marena TDI
Jawa 250 - 353 Normandie
Zetor 25A
slovacek.milos
Aktivista

[quote="cin"] proč za slovo normál pokec ne,

poloosy dokážou vydávat pěkné pazvuky, zasahovat do řízení

ale zvuk jako ložisko to jsem zatím neslyšel,
lucas48
Nováček

Příspěvek od lucas48 »

Děkuji kluci, dnes to rozeberu a kouknu. Přesně tak není to hučení je to takové už jakoby dreni o něco :)
NOVON
Aktivista
Odpovědi: 1

Příspěvek od NOVON »

Lukas48: Hele a neškrtá ti brzdový štít o kotouč?
VW Touran 1.6 MPI BSE 75 kw,LPG
Octavia 2 Combi 1.6 MPI BSE 75kw
slovacek.milos
Aktivista

ten se dívám na jednu jeta II TD, tam se z kola ozýval asi před dvěma lety jekot, hlavně do zatáček to bylo ječení jak když prase řežeš, nikdy jsem nic podobnho neslyšel, borec stím přijel v neděli a měl ještě 2O km domů

na nic jsem nepřišel, mrknu do kloubů a jeden suchý tak jsem stříkl strrochu oleje připiplal mazelínu a dva roky OK,

ted jsem dělal vodní pumpu jeta má letos 3O let, původ USA, opečovávaný kousek ;)
chipmann
Aktivista

Příspěvek od chipmann »

No Milosi budes se divit ale neco podobneho jsem resil ja na svem sundal jsem lozo jelikoz huceni bylo skoro jako lozisko jenze to bylo ok a po vyndani vnejsiho kloubu a vymene vse prestalo ...jinak kloub se pri rozjezdu a vytoceni choval normalne noo a ted babo rad jo (LOL)
OII RS 2.0TFSI chip,podvozek eibach, výfuk Miltek, bloff forge Motorsport, kola Thomason atd Kompletní diagnostika VAG 12.12.3
Odpovědět

Zpět na „Údržba/problémy VW group (DIESEL)“