Krátký pokles otáček po startu Leon ARL

Jakékoliv dotazy týkající se problémů, údržby vozů koncernu VW. Týká se jen VW/Audi/Škoda/Seat

Moderátoři: šulda, Moderátoři

Odpovědět
BullPower
Nováček
Odpovědi: 0

Krátký pokles otáček po startu Leon ARL

Příspěvek od BullPower »

Čaute, vždycky ráno když jedu do práce (nemusí být ani zima) po nastartování (chytne hned) se mi stává, že mi otáčky poklesnou (spadne to někde k 600-700ot) a motor má jakoby tendenci chcípnout, ale po vteřině už se otáčky srovnají a pak už je vše ok, i odpoledne když jedu z práce už ty otáčky klesnou tak možná z 900 na 850 ale už to není tak dramatické jako ráno. Ale přijde mi, že se to postupem času spíše zhoršuje, tak raději píšu kdyby někdo věděl kde může být problém než mi to začne opravdu chcípat. Jinak žádný bílý dým apod nepozoruji.

Motor ma najeto 215tis/EGR off/KAToff/
Tankuju jen Vervu + Vif
palivovy filtr + trubky vedeni paliva jsou nove
rozvody mam delane ted (delalo to pred i po vymene)
tlaky mám kontrolované asi pred 3/4 rokem a prý hodnoty jako na novém aute (ale mohlo se za tu dobu neco podelat..)

Jediné co mně napadá a nevím jestli může mít souvislost je, že mi pomalu odchází turbo (občas spadne do nouzáku, propouští olej apod)

Díky za názory
kubima
Přispěvovatel

Příspěvek od kubima »

Turbo ti starty neovlivní. Když to chytne a spadnou otáčky, jde to na všechny válce nebo nějakej vynechává? Jak dlouho to má ty snížený otáčky?
BullPower
Nováček

Příspěvek od BullPower »

Nevim jak poznam jestli jedou vsechny valce :-? jinak ten pokles trva proste jen chvilicku proste to jakoby spadne a zase se vrati zpatky.
Pája 19
Aktivista

Příspěvek od Pája 19 »

Máš k dispozici diagnostiku? Chce to mrknout na měřený hodnoty ve chvíli, když to zlobí. Paměť závad čistá?
Oct asv 2000, DieselPower
BullPower
Nováček

Příspěvek od BullPower »

To bohuzel nemam ale zkusim nekoho sehnat kdo by se na to podival
Odpovědět

Zpět na „Údržba/problémy VW group (DIESEL)“