fabia 1 parkovací světla - vyřešeno
Moderátoři: šulda, Moderátoři
fabia 1 parkovací světla - vyřešeno
Mám tu problém, že na fábii 1 2003 nefungují parkovací světla. Nemám elsu a tak netuším, jak to má vlastně fungovat. nesvítí ani přední ani zadní parkovačky. samozřejmě žárovkama a pojistkou to není. Vše zkontrolováno. Takže jsem myslel spínač světel. Jenže navím, po jakém drátu má odcházet napětí pro ty parkovačky. a jsou sólo přední/ zadní, nebo společně. Na obrázku mám drát na kterém svítí zkoušečka při poloze "parkovačky" a zhasíná při poloze "vypnuto" Znamená to, že vypínač chodí dobře? Jinak co jsem proměřil, tak ty silné červené/červenočerné dráty jsou přívody. Jinak na potkávací světla, přední mlhovky a zadní mlhovky napětí odchází přes zelenožlutý, žlutobílý a šedý přesně podle polohy a tyhle světla taky fungují. Mají ty parkovačky třeba nějaké relé? Nevím, jak dál postupovat, abych něco vyloučil. poraďte. díkMám tu problém, že na fábii 1 2003 nefungují parkovací světla. Nemám elsu a tak netuším, jak to má vlastně fungovat. nesvítí ani přední ani zadní parkovačky. samozřejmě žárovkama a pojistkou to není. Vše zkontrolováno. Takže jsem myslel spínač světel. Jenže navím, po jakém drátu má odcházet napětí pro ty parkovačky. a jsou sólo přední/ zadní, nebo společně. Na obrázku mám drát na kterém svítí zkoušečka při poloze
Mám tu problém, že na fábii 1 2003 nefungují parkovací světla. Nemám elsu a tak netuším, jak to má vlastně fungovat. nesvítí ani přední ani zadní parkovačky. samozřejmě žárovkama a pojistkou to není. Vše zkontrolováno. Takže jsem myslel spínač světel. Jenže navím, po jakém drátu má odcházet napětí pro ty parkovačky. a jsou sólo přední/ zadní, nebo společně. Na obrázku mám drát na kterém svítí zkoušečka při poloze

Naposledy upravil(a) OťasTDi dne 18 říj 2015, 12:43, celkem upraveno 1 x.
Škoda Octavia 3 Combi 1,6 TDi CR 81kw CXXB, r.v. 2017 + Škoda Rapid 1,2 TSi CBZA rv 2013...VCDS MAX, VIS Online, Delphi 2020.23
Ahoj, tady někdo dal schema zapojení spínače, snad to pomůže.
http://www.ebastlirna.cz/modules.php?na ... ic&t=35988
Problém může být také relé pokud je pojistka ok
http://www.ebastlirna.cz/modules.php?na ... ic&t=35988
Problém může být také relé pokud je pojistka ok
já moc v těch schématech neumím číst, spíš bych potřeboval aby mi to tady někdo napsal. barvu vodiče, popř jestli je to ten označený šipkou. u fábie je modul centrální elektriky. jak se v něm případně mění relé? ještě nikdy jsem se v tom nevrtal. nemá někdo obrázek, které relé to v té centrálce je?
Škoda Octavia 3 Combi 1,6 TDi CR 81kw CXXB, r.v. 2017 + Škoda Rapid 1,2 TSi CBZA rv 2013...VCDS MAX, VIS Online, Delphi 2020.23
- Marek3L
- Přispěvovatel
tenm sdruženej VW spínač je trochu magořina, jednou jsem ho měl rozdělanej taky něco nechtěl spínat. na obrysovky tam relé není. když vypneš zapalko a necháš blinkr, svítí příslušná strana?
Autoelektrikář, diag VAG, Fiat/Alfa/LAncia, opravy alternátorů a startérů. Provedu veškeré opravy včetně převodovky/hydrauliky na VW Lupo 3L 1.2TDI.
AR 156 2,5 V6 (ing.Busso) fsériji
Tipo 1,4 weber
Lupo 3L
776 490 174
Tipo 1,4 weber
Lupo 3L
776 490 174
s tím blinkrem to zjistím. pokud ano, či ne - co z toho vyplívá? automatické rozsvěcení to nemá - jo a ještě jeden poznatek...pokud jsou pojistky 33 a34 od těch parkovaček - tak na ně vůbec nejde šťáva...a taky mě zarazilo že nepípá přístrojovka při vypnutém zápalku, zapnutých světlech a otevřených dveřích - má to souvislost?
-
- Přispěvovatel
- Marek3L
- Přispěvovatel
dá se to rozebrat opravit záležitost jen pro flegmatiky.leonardino píše:Parkovacky i tu parkovaci polohu při pusteni blinkru zivi vždy jeden drat, leva strana pin13 a prava pin14. Jestli mas napeti na cervenym a na tehlech pinech při rozsviceni parkovacek nic není, shanej novej vypinac.
Autoelektrikář, diag VAG, Fiat/Alfa/LAncia, opravy alternátorů a startérů. Provedu veškeré opravy včetně převodovky/hydrauliky na VW Lupo 3L 1.2TDI.
Tipo 1,4 weber
Lupo 3L
776 490 174
Tipo 1,4 weber
Lupo 3L
776 490 174
no takže jestli to dobře chápu, tak prostě při přepnutí na ty parkovačky musí jít z vypínače po třech drátech +pól....a to nejde. jde jen po jednom - po tom označeném šipkou. předpokládám, že má jít ještě po tom červenočerném a pak šedozeleném - i když to se neschoduje s tímhle schématem,ale asi se to dělalo různě