Dobrý večer, mám dotaz ohledně mazání motoru. Prošel jsem celý internet, ale všude se píše buď blikající kontrolka mazání, nebo o žluté kontrolce.
Auto je ford Galaxy 1.9 tdi 66kw r.v. 1997, jednoho dne se rozsvítila kontrolka mazání a furt svítí. Na volnoběh, po přidání plynu, prostě pořád. Jednou se stalo, že zhasnula, nebo po nastartování a zapnůtí světel zhasla, po vypnutí světel se rožla a tak pořád dokola.
Začal jsem kontrolou čiděl (má 2) , modré na hlavě je při vypnutém motoru seplé(pouští kostru do budíků), na filtru hnědě rozeplé. Po nastartování motoru modré čídlo rozepne, na filtru sepne a pouští kostru dál. Zjistil jsem, že když na volnoběh odpojím čidlo na filtru, kontrolka zhasne(čekal bych, že to bude obrácene).
Nevíte kde je problém? jestli někdě v elektrice, nebo v čidlech, případně jestli auto opravdu špatně maže?
Děkuji za případné rady
Svítí kontrolka mazání
Moderátoři: šulda, Moderátoři
-
slovacek.milos
- Aktivista
jestli auto opravdu maže ti prozradí budík připojený do hlavy nebo k filtru, na internetu se to nedovíš
na staré čidla jsem si navařil trubky hadice budíky, nic víc na to neplatí
co je zajímavé že pár motorů jak se ohřeje jede jen na 1,3 atm a zatím jezdí leta, měnil jsem i celý ten xindl kde je namontěný filter co píšou v manuálu a nepomohlo to, fitaty taky měly po zahřátí nulu a pořád to nějak jelo
na staré čidla jsem si navařil trubky hadice budíky, nic víc na to neplatí
co je zajímavé že pár motorů jak se ohřeje jede jen na 1,3 atm a zatím jezdí leta, měnil jsem i celý ten xindl kde je namontěný filter co píšou v manuálu a nepomohlo to, fitaty taky měly po zahřátí nulu a pořád to nějak jelo
tlak zkontroluju hned jak seženu budík, jen mě spíš zajímalo, jestli čidla dělají přesně to, co mají. Protože pokud jedno rozepne, druhé sepne, tak bych čekal problém jinde. Jinak kolik to má mazat na volnoběh a ve zvýšených?slovacek.milos píše:jestli auto opravdu maže ti prozradí budík připojený do hlavy nebo k filtru, na internetu se to nedovíš
na staré čidla jsem si navařil trubky hadice budíky, nic víc na to neplatí![]()
-
slovacek.milos
- Aktivista