Ovládání škrtící klapky / pedál plynu
Moderátoři: šulda, Moderátoři
-
- Přispěvovatel
Odpovědi: 0
Ovládání škrtící klapky / pedál plynu
Kluci poradte prosím někdo. Vždycky jsem mel auta, kde od pedálu plynu vedlo lanku a to primo ovládalo škrtící klapku. Ted mám auto co ma klapku elektronickou. Jak to tam funguje, to je primo v pedálu někde nějaký snímač, co snímá jeho polohu?
Berlingo 1.9D DJZ Bosch
-
- Přispěvovatel
-
- Aktivista
-
- Přispěvovatel
-
- Přispěvovatel
Tak...marně jsem to hledal hned u plynu. Nakonec je to v motorovém prostoru. Od pedálu plynu vede lanko k motoru az pod RJ, kde je takovém naviják a k němu je prifarenej tenhle zmrd. Je tam takovej potenciometr, kterej jezdí po několika odporovych drahách. Schválně to vyfotim. Zadnej druhej snímač jsem tam nenašel, jen tenhle.
Berlingo 1.9D DJZ Bosch
-
- Aktivista
je promin asi jsem ti psal nějaký kokotiny coDr.Spiegel píše:Tak...marně jsem to hledal hned u plynu. Nakonec je to v motorovém prostoru. Od pedálu plynu vede lanko k motoru az pod RJ, kde je takovém naviják a k němu je prifarenej tenhle zmrd. Je tam takovej potenciometr, kterej jezdí po několika odporovych drahách. Schválně to vyfotim. Zadnej druhej snímač jsem tam nenašel, jen tenhle.

-
- Přispěvovatel
-
- Aktivista
-
- Přispěvovatel
Chtěl jsem vědět jak je to udělaný mechanicky. Neustále mi to vypisuje v diagnostice chybu "Škrtící klapka/pedál plynu" a "vada map senzoru". Škrtící klapka je nova, map senzor taky....snímač polohy plynovyho pedálu jsem ted rozebral a a vyčistil....a ty chyby tam stejně furt jsou...
Berlingo 1.9D DJZ Bosch
-
- Přispěvovatel
Počkej...jak nad pedalem...myslis pojistkovku nebo ty dráty od snímače? Někdy jede špičkově 100km v kuse...jindy ujedu kilometr, zhasnu a při dalším nastartování pak pedál plynu při 2-3tis úplně přestane reagovat....pak zase chvilku reaguje, pak zase ne. Takže ty uhnily dráty to klidně byt můžou.bepa píše:no vidis napsat to hned .
Draty v patici nad pedálem vystřihat patici spoj na tvrdo nekdy jsem tahal drat až nahoru k jednotce motoru aby sem ktomu dobře mohl
Berlingo 1.9D DJZ Bosch