Ahojte, stará originálna batéria Exide AGM 68 Ah už dosluhovala, tak mi v predajni mi odporúčali ako náhradu Exide EFB 70 Ah, tiež pre vozidla so systémom Štart-Stop. Po jej výmene a nakódovaní v RJ 61- Regulácia batérie ju však alternátor po naštartovaní nedobíja. Starú nabíja bez problémov na 14,4 V.
Neviem v čom môže byť problém. Môže sa zameniť batéria typu AGM za EFB? V predajni ma presvedčili, že nie je problém.
Vozidlo Passat 2.0 TDI, B7, 2011, 103 kW, start-stop,
po výmene autobaterie ju alternátor nedobíja, passat B7,
Moderátoři: šulda, Moderátoři
Co si menil v kodovani?
Co znamena nedobija? Kolko voltov je na baterke par minut po nastartovani?
V predajni ti klamali. EFB je iba lacna alternativa k AGM technologii. EFB je vylepsena "klasicka" kyselinova bateria. AGM ma elektrolyt "nasiaknuty" v sklenej tkanine. Do Passatu B7 ma ist AGM bateria. Aj ked si nemyslim, ze by ju kvoli tomu alternator nenabijal.
Co znamena nedobija? Kolko voltov je na baterke par minut po nastartovani?
V predajni ti klamali. EFB je iba lacna alternativa k AGM technologii. EFB je vylepsena "klasicka" kyselinova bateria. AGM ma elektrolyt "nasiaknuty" v sklenej tkanine. Do Passatu B7 ma ist AGM bateria. Aj ked si nemyslim, ze by ju kvoli tomu alternator nenabijal.
V kodovani sa cez VAG-com zadavala znacka baterie, kapacita a vyrobne cislo. Na EFB baterii po nastartovaní bolo 12,6 V po par minutach to klesalo, po cca. 10 min. to bolo 12,1 V. Stara bateria AGM po nastartovaní ukazovala 14,4 V. Baterie boli este raz prehodene, ale vysledok ten isty. Aky je rozdiel medzi AGM a EFB viem, ale asi nie su zamenitelne.
Ked som dal staru kodovanie som nemenil, lebo Vag-com ma kamarat mechanik a to dobijanie som zistil az doma. V diagnostike pamät zavad je bez chýb. Ako hovoris, alternatoru je jedno, kam tlaci prud, ale asi manazment dobijania s tym ma problem.
Ten konektor skusim odpojit, ale dnes sa mi s tym uz nechce babrat, chystam sa k nasim a vecer sa ide plesat
. Najskor asi EFB bateriu vratim a dam tam AGM.
Lakyy, dakujem za rady. Prajem ti veseleho Silvetra a vsetko dobre do Noveho roku.
Ten konektor skusim odpojit, ale dnes sa mi s tym uz nechce babrat, chystam sa k nasim a vecer sa ide plesat

Lakyy, dakujem za rady. Prajem ti veseleho Silvetra a vsetko dobre do Noveho roku.