Podle PP počítače 5.3 - 5.4L. Pneu Continental EcoContact 5, 195/65 R15 91V, předek 2.4 zadek 3.1 při tachometrových 130km/h a 2450otáček.tiff píše:Kolik?PepaZima píše:Cestuji pravidelně do Itálie a při cestě zpět s 4 cestujícími v autě včetně řidiče a kufr napráskaný kartony vín, bagáže a jíných věcí s minimálně přes 100kg nákladu se 1.6 TDI vypořádal brilantně a se spotřebou, které jsem nemohl uvěřit.
Ja s OII 1.6 TDI davam dalnici pri klidne jizde 140km/h tacho na tempomat za 5,5l.
Nejvic me ale stve, ze mnohem vetsi a tezsi SuperbII 2.0TDI 140k zvlada to same za 5,6l
Údaje víceméně odpovídají, protože na jednu nádrž ujedu pravidelně 1000km a ještě tam něco málo zbyde z rezervy.
Zajímavostí je, jak tento motor je citlivý na počasí... Jednou jsem jel do německa a měl jsem ty nejhorší podmínky: silný vítr, děšt... To se spotřeba při 130km/h vyšplhala přes 6.5L - žádná sláva. To samé když jsem sledoval spotřebu při jízdě do Francie za vínem do Montpellieru. Francouzi tedy mají skvělé dálnice a až do Lyonu spotřeba byla 5.4L, 130km/h. Ale za Lyonem mne chytl déšt a silnější vítr a hned spotřeba stoupla o litr!

Rekord byl při jízdě z Poděbrad do Prahy na Barrandov po dálnici a jižní spojce. Jel jsem 90km/h na 5tku, sám a spotřeba byla finálně 3.8L.
Jako vzduchový filtr mám KN - vím, že ho spoustu lidí nemá rádo, ale testuji ho. Na zadní nápravě mám pak zátěžové pružiny MAD, které jsou skvělé, sice trochu zvednou zadek, ale nemá to výrazný vliv na spotřebu nebo jízdní vlastnosti