motor 1,6tdi CR

Jakékoliv dotazy týkající se problémů, údržby vozů koncernu VW. Týká se jen VW/Audi/Škoda/Seat

Moderátoři: šulda, Moderátoři

Odpovědět
PepaZima
Přispěvovatel
Odpovědi: 0

Příspěvek od PepaZima »

tiff píše:
PepaZima píše:Cestuji pravidelně do Itálie a při cestě zpět s 4 cestujícími v autě včetně řidiče a kufr napráskaný kartony vín, bagáže a jíných věcí s minimálně přes 100kg nákladu se 1.6 TDI vypořádal brilantně a se spotřebou, které jsem nemohl uvěřit.
Kolik?
Ja s OII 1.6 TDI davam dalnici pri klidne jizde 140km/h tacho na tempomat za 5,5l.
Nejvic me ale stve, ze mnohem vetsi a tezsi SuperbII 2.0TDI 140k zvlada to same za 5,6l :-D
Podle PP počítače 5.3 - 5.4L. Pneu Continental EcoContact 5, 195/65 R15 91V, předek 2.4 zadek 3.1 při tachometrových 130km/h a 2450otáček.

Údaje víceméně odpovídají, protože na jednu nádrž ujedu pravidelně 1000km a ještě tam něco málo zbyde z rezervy.

Zajímavostí je, jak tento motor je citlivý na počasí... Jednou jsem jel do německa a měl jsem ty nejhorší podmínky: silný vítr, děšt... To se spotřeba při 130km/h vyšplhala přes 6.5L - žádná sláva. To samé když jsem sledoval spotřebu při jízdě do Francie za vínem do Montpellieru. Francouzi tedy mají skvělé dálnice a až do Lyonu spotřeba byla 5.4L, 130km/h. Ale za Lyonem mne chytl déšt a silnější vítr a hned spotřeba stoupla o litr! :D

Rekord byl při jízdě z Poděbrad do Prahy na Barrandov po dálnici a jižní spojce. Jel jsem 90km/h na 5tku, sám a spotřeba byla finálně 3.8L.

Jako vzduchový filtr mám KN - vím, že ho spoustu lidí nemá rádo, ale testuji ho. Na zadní nápravě mám pak zátěžové pružiny MAD, které jsou skvělé, sice trochu zvednou zadek, ale nemá to výrazný vliv na spotřebu nebo jízdní vlastnosti
Škoda Octavia Combi 1.6 TDI 77Kw
batoo
Aktivista

Příspěvek od batoo »

Rapid zere pri cca 50km pri rychlosti 160km/h cca 7l/100km.
Vic uz to moc nebere, jednou pri 200km/h to zralo 9.5L ale to byl extrem.
Pri 130km/h to bere cca 5.3L.

Takze jako motor docela povedenej, ale na 5.ku tomu chybi sila do kopce.
Dodge Durango 2005 AWD Limited 5.7i V8 HEMI - 257kW/570Nm - 20L/100km, 0-100 za 7s
Toyota Auris 2015 Hybrid 100kw/electro - 3L/100km, 0-100 za 10,9s
RIP - Opel Omega 2001 3.2i V6 - 160kw/320Nm - 13L/100km, 0-100 za 9s - strom vyhral nad strojem :)
Power156
Aktivista

Příspěvek od Power156 »

Ladas píše:nechci být prorok ale čekej vstřiky
a čerpadlo - vetšinou v zime nechytá, vstřiky tak 60tis km :D
Power156
Aktivista

Příspěvek od Power156 »

Biimbo píše:
Ladas píše:
Biimbo píše:nový vstřik stojí asi 3500kč, což není tak zlý..
¨

ukaž mi první autorizák co je za 3500 prodává hned pro 4 běžím...
neříkej že ty chodíš nakupovat do autorizáku :-)

http://www.cc-autodily.cz/ventil-vstrik ... ?_fid=ed69

odečti si 10% slevu na IČO a dph a seš ani ne na 3300 kč..

Ta 1.6 je na houby, že má dlouhý kvalty a hlavně 5ku a proto pocitově nejede. 6ti kvalt jede líp..
co ja vim tak kus je za 15000Kč
PepaZima
Přispěvovatel

Re: motor 1,6tdi CR

Příspěvek od PepaZima »

ondrix píše:Zdravim,
Mam zaujem o kupu OII face s tymto motorom. Ma niekto skusenosti co sa tyka poruchovosti?
Vopred dakujem za odpovede.

Po delši době přikládám své zkušenosti. Má OKI II má nyní okolo 210 tis km, kdo kupuje auto, které má skutečně 150tis km potká a nemine jej následující:

1. Okolo 200 tis km výměna komplet všech vstřiků
2. Ve 150 tis km výměna komplet rozvodů včetně pumpy
3. Výměna EGR komplet
4. Okolo 200 tis km výměna komplet DPF nebo repase - protisměrné vyplalování pokud máte štěstí že DPF není prasklý
5. Pokud neděláte geometrii kažý rok, tak výměna komplet zadních ramen
6. Ložiska kol přední a zadní - ty mě ještě naštěstí nepotkaly
7. Komplet výměna spojky včetně dvouhmoty
8. Možná repase plaivového čerpadla po 200 tis km

Každý si spočítá, kolik jednotlivé díly stojí s prací u autorizovaného či neautorizovaného servisu. Zásadní otázka zní: Stojí opravdu za to ta krásná spotřeba 5.2 - 5.3L, spolehlivost a hlavně ceny náhladních dílů?

Pokud by vstřiky Continental šly repasovat, DPF stál přijatelnou cenu, nikoliv téměr 50 tis jako v autorizovaném servisu a díly byly celkově levnější, asi bych si ji nechal.

Nyní, při těchto astronomických částkách auto prodávám a na jaře jdu do jiné značky a výhradně atmosféry.
PepaZima
Přispěvovatel

Příspěvek od PepaZima »

K DPF, da se sehnat od JMJ - polsky vyrobce okolo 13tis, ovsem nejsem si jisty kvalitou
Naposledy upravil(a) PepaZima dne 05 led 2016, 11:47, celkem upraveno 1 x.
PepaZima
Přispěvovatel

Příspěvek od PepaZima »

Cena noveho vstriku Continental +- 6700 s DPH
turbo kamna power
Aktivista

Příspěvek od turbo kamna power »

PepaZima píše: 1. Okolo 200 tis km výměna komplet všech vstřiků
3. Výměna EGR komplet
4. Okolo 200 tis km výměna komplet DPF nebo repase - protisměrné vyplalování pokud máte štěstí že DPF není prasklý
Nestraš, mám najeto 195t. km a zatím vše původní :o EGR, vstřiky, čerpadlo, DPF vypadají zatím dobře, možná nechám jen vyčistit DPF časem. A spojku mám jednohmotu od výroby :) jen udělám teď rozvody preventivně, ale pumpa neteče, jen píská některá z kladek za studena.
Golf mk1 mTDI ...powered by Holz-tdi
Golf mk3 GTI "20 jahre" TDI ...powered by Moravia-Tuning
Ibiza 6k2 1.8T Cupra ...in progress
Audi A2 1.4 16V
Volvo V70 II D5
roman1648
Aktivista

Příspěvek od roman1648 »

Ladas píše:
¨

Autorizák 100% ne a i v APM jsem ho kupoval myslim za 6tis. a to tam máme slevu jak Brno, takže 3500 bych bral hned - to je funglovka nebo repas ?

Jinak samozřejmě svoje neduhy ty motory mají,háklivý na naftu jak psáno výše,ano,ale který CR není ? Ale že by to byla vyloženě špatná motoráž si nemyslím. Na běžné užívání výkonově v pohodě, já osobně se starou a děckama v sedačkách moc nezávodím...
Nedá se to srovnávat s nesmrtelnýmy rotačkama, to je snad +/- každýmu jasný... ;)
PepaZima
Přispěvovatel

Příspěvek od PepaZima »

turbo kamna power píše:
PepaZima píše: 1. Okolo 200 tis km výměna komplet všech vstřiků
3. Výměna EGR komplet
Nestraš, mám najeto 195t. km a zatím vše původní :o EGR, vstřiky, čerpadlo, DPF vypadají zatím dobře, možná nechám jen vyčistit DPF časem. A spojku mám jednohmotu od výroby :) jen udělám teď rozvody preventivně, ale pumpa neteče, jen píská některá z kladek za studena.
(LOL)

No bud rad, ze zatim to tak mas. Pokud pouzivas kvalitni naftu a menis palivovy filtr kazdych 20 tis km, tankujes Vervu nebo davas VIF aditiva, tak se vstriky nepridrou. Bohuzel ale, co jsem slysel a z vlastni zkusenosti, tak tyto piezo se casem a opotrebenim vyzkratuji - elektricky piezo clanek. To se stalo bohuzel me, kdy pri ceste do italie vynechal vstrik c.2, auto zaskubalo a jelo na 3 valce. Oprava: 850 eur za vstrik+ prace - mimochodem za pouzity vstrik samozrejme... Tohle chteji v Italii za to. Nechal jsem se radsi odtahnout do CR znamymi. Proto bych pri magicke hranici 200tis resil preventivne vymenu vsech, pokud clovek chce mit 100% jistotu. To same bych udelal s DPF u Advanpure, oboustranne vypaleni a necekal bych na nic. S pumpou bych tez neriskoval a vymenil hned, nestoji moc. Se spojkou to mas dobre, jednohmota nestoji takovy randal jako dvouhmota. EGR pokud vim jde vycistit. Jako motor je dobry, neni nespolehlivy, ale je to commonrail a ten stejne bude chtit investice, na ktere bych se rozhodne pripravil... Ted ve Svete Motoru je zajimavy clanek o 1.6 TDI CAYC
Rolan
Přispěvovatel

Příspěvek od Rolan »

Biimbo píše:
Ladas píše:
¨

neříkej že ty chodíš nakupovat do autorizáku :-)

odečti si 10% slevu na IČO a dph a seš ani ne na 3300 kč..

Ta 1.6 je na houby, že má dlouhý kvalty a hlavně 5ku a proto pocitově nejede. 6ti kvalt jede líp..
Po dvou letech nejsou ceny 3300Kč za kus po slevě, ale 6300Kč :)
Laďas měl pravdu - došly zásoby.
GolfV77
Přispěvovatel

Příspěvek od GolfV77 »

Bohužel je to tak ja je před rokem kupoval u AMD autodily a jeden me vyšel na 3200kc dnes je prodávají přes 5tis.
amater
Aktivista

Příspěvek od amater »

Kamos ma firemnu oct po 1,6cr a ma na nej uz cez 300tis... Pricom auto jazdi na LL, menene boli akurat rozvody, ostatne je povodne napriek tomu ze uz dva krat natankoval do nej benzin a zakazdym isiel az kym nepostala.... Vycerpane, vycistene a ide dalej.... A sef mu nechce kupit nove, ved vsak tomu nic nieje, este stovku to musi dat... No neviem ale co by ini za to dali, nie? Tomu hovorim sakra vydareny kus... :o
frantisek28
Přispěvovatel

Příspěvek od frantisek28 »

Nebude to tym, ze je fakticky prvy majitel?
Relevantne by boli prispevky od ludi co maju najazdene 200 000 a viac, avsak ako prvy majitel.
Ine je, ked sa auto dotiahne z nemcoch (B, ci FR, IT atd...), upravi sa na 120 000 a dalsi majitel potom uz len sype peniaze do auta...
amater
Aktivista

Příspěvek od amater »

Na tom urcite nieco bude...
Odpovědět

Zpět na „Údržba/problémy VW group (DIESEL)“