Zrezlé válce v motoru
Moderátoři: šulda, Moderátoři
Při měření kompresních tlaků na naftě by motor měl mít minimálně 60°C. Navíc se musí točit na opravdu dobré baterce a startéru, aby měl co nejvyšší otáčky, a další důležitá věc jsou demontované všechny žhaviče, aby motor nebyl brzděn kompresemi jiných válců. A to by ses divil, jaké tlaky pak naměříš
.

Mégane Grandtour II 1,5dCi 78kW (*2008)
Scénic III 1,4TCe 96kW (*2012)
Master IV 2,3dCi 132kW (*2020)
Týýý vole, tak to sem to dělal s expertem teda
což baterka byla v plný síle, startér je normálně ok, ale žhaviče na ostatních válcích jsme nesundali
No nic, začnu od začátku - zkontroluju turbo, pokud OK zajedu za příbuzným - je to moc šikovnej motorář, ale nemá nikdy čas (klasika), změříme znova tlaky, a uvidíme k čemu se doměříme... ale skoro bych tu zrepasovanou hlavu i ty kruhy dal tak jako tak 

BMW e46 320D touring 110/125kw
To já vím! Ale spousta lidí to asi neví, protože třeba na jinýchfórech jsou lidi dost agresivní, místo rad raději říkají ať se na to radši vy****, hádají se, a obecně jsou neochotní poskytnout jakékoli info. A to nemluvim o tom jak rychle a kolik mi vás odpovědělo 
budu sem dávat nějaké info jak pokračuju

budu sem dávat nějaké info jak pokračuju

Upřímně - já když vím, rád poradím. Ale taky ne pokaždé. Například nemám rád "líné" uživatele. To jsou ti, co místo toho, aby pět minut hledali ve starších příspěvcích, raději napíší a "otravují" znovu a pořád dokola.
Třeba jeden (na jiném fóru jiné značky aut) - místo toho, aby si vzal dílenskou příručku a tam si ve dvou odstavcích věc přečetl, napíše "Jak mám vyměnit spojku - prosím o přesný postup a návod, co potřebuju, na co si mám dát pozor a na co nesmím zapomenout". A když mu odpovím, aby si to přečetl v příručce, jsem za hajzla, co je drzý a nechce mu poradit. Nakonec skončím odeslán v prdel. Tak přesně takovým neradím.....
Třeba jeden (na jiném fóru jiné značky aut) - místo toho, aby si vzal dílenskou příručku a tam si ve dvou odstavcích věc přečetl, napíše "Jak mám vyměnit spojku - prosím o přesný postup a návod, co potřebuju, na co si mám dát pozor a na co nesmím zapomenout". A když mu odpovím, aby si to přečetl v příručce, jsem za hajzla, co je drzý a nechce mu poradit. Nakonec skončím odeslán v prdel. Tak přesně takovým neradím.....

Mégane Grandtour II 1,5dCi 78kW (*2008)
Tak jen pro info, včera jsem měřil válce toho motoru, a úplně v klidu jsem se vešel někam do 83,10mm spíš se to drželo kolem 83,05mm. V místě rzi nebyla hloubka větší víc než 0,01mm. Hranice opotřebení válce je 83,30mm Takže podle mýho je ten motor úplně v cajku, stačil by opravdu přehonovat a překroužkovat. Ale to už si teď musim rozhdnout sám, do jakýho motoru půjdu... Já jen pro info když jsme to tu tak rozebírali 

Jo je to možný, celkem se toho nebojim... Já jen furt laboruju jestli bude lepší "patlat" se s tim na autě (neni tam nikde žádný místo, kuli čemukoliv musim sundat všechno ostatní atd.), a nebo jestli to vytáhnout celý ven, protože se bude dělat ještě spojka - takže převodovka dolu... Ale jak říkám to už si musim rozhodnout sám...
No vidíš, a já tenhle motor dělal nejraději, dokud jej nevylepšili , nezačali montovat hliníkovou vanu, nenasrali tam klima a co se týče turba je to vždy opruz..Ale v dobách největšího rozkvětu těchto motorů , kdy byly všude hlavně obyčejné diesely /Citroen BX,P 205, 309. 405/ to byla ta nejlepší práce..Logicky perfektní, velmi odolný, přístupný a s neobyčejnou tuhostí..Na rozdíl od těch moderních choulostivých sraček s kopicí přípravků ve skříni..Kam se na tento motor hrabaly všechny ostatní motory z firem co se serou do aut... 

nepropadat panice...