Nefunkční zadní dveře

Jakékoliv dotazy týkající se problémů, údržby vozů koncernu VW. Týká se jen VW/Audi/Škoda/Seat

Moderátoři: šulda, Moderátoři

Odpovědět
pavlos86
Sběrač informací
Odpovědi: 0

Nefunkční zadní dveře

Příspěvek od pavlos86 »

Ahooj..Mám nefunkční zadní pravý dveře..chtěl jsem je vyzkoušet manuálně elektricky odemknout a když jsem se dostal na konektory dveří, tak tam jsou upe jinačí barvy, než který jsem našel na netu, myslím barvy kablíku. V prvním konektoru jsou dva dráty..hnědo-modrá a modrá a když jsem zkoušel do toho pustit 12v tak mě to přišlo že to šlo do repráku a druhý konektor je celý černý a zkoušel jsem každý drát s každým do toho pouštět 12v a nic. Nemá někdo k těmto barvám nějáký schéma...nebo nějaký popis co který kablík je? jinak mám passat variant 1,9tdi 96kw 2002 Díky za rady
Obrázek
ObrázekObrázek
Source
Aktivista
Odpovědi: 1

Příspěvek od Source »

Niekde na nete skús pohľadať dielenskú príručku pre passat možmo nájdeš aj tu na fóre a tam si nájdeš schému, a tam máš všetko pekne popísané kam kde aký káblik má ísť. A vlastne aký problém riešíš ?
pavlos86
Sběrač informací

Příspěvek od pavlos86 »

Source píše:Niekde na nete skús pohľady dielenskú príručku pre passat možmo nájdeš aj tu na fóre a tam si nájdeš schému, a tam máš všetko pekne popísané kam kde aký káblik má ísť. A vlastne aký problém riešíš ?
No řeším to že nemůžu otevřit ani přes central a dalkový otevřít dveře zadní. Zevnitř to nejde klikou, předpokládám že je aktivní safe lock. Tak jsem chtěl přímo do motorku pustit napětí, jestli bych to tak manuálně otevřel.
Source
Aktivista

Příspěvek od Source »

Čiže predpokladám že vôbec sa ti nedajú otvoriť zadné dvere a nemôžeš dať dole tapacír. Hovorím ak chceš pustiť šťavu tak skús tie schcémy určite to na nete zoženieš.
karel4
Aktivista

Příspěvek od karel4 »

Tak to změř na druhých dveřích kde ti půjde 12V při zamknutí
a opačná polarita při odemknutí.
Marek001
Aktivista

Příspěvek od Marek001 »

Takto dvere neodomkneš, maximálne môžeš vyskúšať či je na čiernom vodiči kostra a na tých červených napájanie. Dá sa spojiť s jednotkou dverí a ide otvárať okno? Ak ano (nechcem byť pesimista) tak na 90% bude asi KO motorček centrálu, B5+ by už mal mať osku s ozubením napevno a rád zhorí. Medzitým skús odomykať a zamykať a niekto nech búcha na dvere.
amater
Aktivista

Příspěvek od amater »

Mas vzadu el okna?
magiccz
Sběrač informací

Příspěvek od magiccz »

Nevím jestli ti to pomůže, ale řešil jsem před cca týdnem stejný problém na předních dveřích a na konec mi pomohlo sedět v autě držet kliku zevnitř a DO odemykat a zamykat auto asi na popáté se povedlo zkoušel jsem i přes zamykání u řidiče tak nevím jestli DO nebo kolíbka. Ale pro jistotu jsem potom vyměnil zámek :). Taky jednoho dne jsem zamkl centrálem a potom se dveře nechtěli odemknout. A zevnitř se to tvářilo jako safe lock. Zkus a uvidíš.
VW Passat B5.5 (3BG) 1.9 TDI rok 2002 96kW / 130HP 1896ccm Diesel AVF
Martin.R
Aktivista

Příspěvek od Martin.R »

Ty voe některý lidi jsou fakt střelci. Bez toho aniž bych věděl co, kam atd tak zkoší pouštět 12V na všechny dráty bezhlavě co to udělá. (hm)

Obávám se že sis v těch dveřích moch nadělat pěknou paseku. Pokud máš vzadu el. okna a podle fotek to vypadá, že na motor pustíš prd. Ve dveřích je jednotka a jde to po CANu a do motoru to pouští právě ta jednotka.
Elektronika auta a technika........
776 829390
amater
Aktivista

Příspěvek od amater »

Ved preto som sa pytal....
M@ty
Přispěvovatel

Příspěvek od M@ty »

Pokud máš el. okna tak musíš odpojit konektor ŘJ a pustit 12V na piny 1 a 2 konektoru zámku dveří: http://www.vw-club.cz/viewtopic.php?f=1 ... k&start=15
VW Passat 3BG AVF 4motion , Passat 3B AFN Syncro
Passat 3B AVG 4motion , Passat 3B/3BG AFN kripl
BMW e30 325i cabrio , BMW e24 635csi
Marek001
Aktivista

Příspěvek od Marek001 »

Veď keď tam má CAN vodiče tak musí mať elektrické okná. Na tých fotkách to bolo vidno. Ale stavím sa že motorček bude KO.
Odpovědět

Zpět na „Údržba/problémy VW group (DIESEL)“