zotrvacnik octavia
Moderátoři: šulda, Moderátoři
- miroteplicky
- Přispěvovatel
zotrvacnik octavia
Cawte, neviem ci to tu uz bolo spiminane neviem to najst, alejedna sa o toto menim.si spojku a mam tam dvojhmotu, dvijhmota ma cca 0.5cm točivu vôlu. Mozem ho nechat neni este zly alebo mam dat druhy?? Octavia ma 310000 ale kedy sa menila spojka to neviem
BMW e39 525tds
- miroteplicky
- Přispěvovatel
- miroteplicky
- Přispěvovatel
doplnim tuto temu ešte o jednu otazku, neska som si vymenil spojku a ked som pritiahol novy pritlačny tanier na zotrvačník tak medzi patkami na taniery a osou lamely bola cc 2cm medzera nevadi to spojke aby vyplo??
obrazok je iba ilustračný aby ste vedeli čo myslím. Lebo ked som to dotiahol tam tie padky sa pritlačili dnu. To tak má byť?? A ešte otazka ked odvzdušním poriadne spojku a mám zdvyhnute auto, hodím rýchlosť, zmagnem spojku a bude sa dať pretočit kolesom alebo nie?

obrazok je iba ilustračný aby ste vedeli čo myslím. Lebo ked som to dotiahol tam tie padky sa pritlačili dnu. To tak má byť?? A ešte otazka ked odvzdušním poriadne spojku a mám zdvyhnute auto, hodím rýchlosť, zmagnem spojku a bude sa dať pretočit kolesom alebo nie?
BMW e39 525tds
- miroteplicky
- Přispěvovatel
- miroteplicky
- Přispěvovatel
- miroteplicky
- Přispěvovatel
- miroteplicky
- Přispěvovatel
mám ešte jednu otázku dúfam že niekto bude vedieť poradiť, mám zdvihnute auto kvoli tej výmene spojky a chcem skúsiť či je dobre odvzdušnená spojka a postupoval som takto hodil som rychlosť zmagol spojku jedno koleso zablokoval a druhým som točil ale to druhé mi neišlo pretočiť. A otázka je tá či to druhe koleso má ísť pretočiť lahko s rukou ked sa vymgne spojka alebo tažko? 

BMW e39 525tds
-
- Přispěvovatel
- miroteplicky
- Přispěvovatel
A proč jsi odpojoval hydrauliku?Nebo to máš šestikvalt?Snad poznáš když šlápneš jestli má mrtvý chod nebo zabírá.Nemohl jsi dát náhodou opačně lamelu...Jinak kolo půjde točit i při fungující spojce ztuha.A navíc snad bys měl poznat jestli přes převodovku točíš motorem.
OIII 1.4 TSI 240 000km
FI HTP LPG 340 000km
FI HTP LPG 340 000km
- miroteplicky
- Přispěvovatel
odpojil som preto hadičku lebo som daval prevodovku preč a hadička by mi nedočiahla 5metrov od auta, a chod pedála- velmi lahko ide a zabere asi 2cm od spodu je tam viac vzduchu než si myslím a prevodovka je 5qvalt. A lamela sa naopak nedá dať lebo má na sebe taký bubon alebo čo to je okolo osi a ten smeruje k prervodovke ona je formovana do ohnuteho taniera takže naopak určite neni 

BMW e39 525tds