olej-zkusenost
Moderátoři: šulda, Moderátoři
kdysi mi jiný člověk co se živí opravami převodovek říkal, že origo do 6Q je toto:
http://www.penriteoil.com.au/products.p ... oducts=374
http://www.penriteoil.com.au/products.p ... oducts=374
Audi A8 3.0 TDI 171kw
Volvo XC90 2.4 D5 136kw Executive
Prodáno:
Volvo S80 2.4 D5 136kw
Audi A8 4.2 MPi V8 Quattro
OII Combi 1.9 TDI BXE 4x4
Allroad 2.5 tdi V6
OI 1.9 TDI
Prodáno:
Volvo S80 2.4 D5 136kw
Allroad 2.5 tdi V6
OI 1.9 TDI
Tak pokud je to takto asi bych se rozšoupnul na novou originální náplň.patrik.kloucek píše:Ta puvodni s vymackanym obalem je FUX kterou casem za dlouhych zimnich veceru zkusim opravit, Koupil jsem jinou EHH a tam chci dat novou napln ptze v prevodovce byl peknej humus a jeste ho tam bylo svinsky malo.Z jakyho duvodu to nevim.Tak jsem jen na test jestli je dobra a radi a nepiska nebo tak, do ni nalil tu napln z FUXu kterou jsem nechal odstat. Prevodovka se tvarí ze je OK no atk tam chci nalit napln novou.....Tomas.cz píše:A to je do jaký převodovky, tu vyběhanou ještě opravuješ a půjde zpátky do vozu, nebo chceš vyměnit olej v nově koupené?
nějak jsem nepochopil souvislosti v tvým příspěvkuTomas.cz píše:Podle specifikace by měl pravdu a na tomto modelu lze tvrdit, že ten Febi je pěkná blbost, když je 70w-75w což je něco jako originální pixla do 5q, ten je snad taky jen 75w a nic.Biimbo píše:kdysi mi jiný člověk co se živí opravami převodovek říkal, že origo do 6Q je toto:

věřil bych že origo je spíš ten penrite. No a co se týká třeba škrťáku
G 052 512, tak ten je od x/2007 v pětikvaltech, od 6/2011 v šestikvaltech a loni mi říkal kámoš z autorizáku že ho na svolávačku lili i do DSG.
Segry tchán dělá celý život v olejích, a co se týká motoráků, tak pro škodu se jeden čas měnil dodavatel olejů do prvovýroby každý rok. Bylo to Paramo, Mogul, pak třeba 3 roky Shell,...
Audi A8 3.0 TDI 171kw
Prodáno:
Volvo S80 2.4 D5 136kw
Allroad 2.5 tdi V6
OI 1.9 TDI
Prodáno:
Volvo S80 2.4 D5 136kw
Allroad 2.5 tdi V6
OI 1.9 TDI
je to Fuchs Titan Sintofluid FE 75W, videl som uz stitok na origo sude..robim v nemeckom autorizakupatrik.kloucek píše:jak jsi na to prisel?eazy20 píše:lebo ten olej je fuchs, castrol urcite nie
o sixtovi tu uz bolo popisane,netreba verit vsetkemu
Golf mk2 1,8T 20V 210kw
Seat Leon Top Sport TDI edicia Supercopa v original stave
Seat Leon Top Sport TDI edicia Supercopa v original stave
Castrol, ktorý odporúča sixta, je totálna pppp..., mám 6Q 02m FMJ tuším
tiež som písal sixtovi aký olej tam mám dať ak nechcem kupovať origo, tiež mi napisal castrol a hádajte čo? Z fungujúcej prevodovky je zrazu sviňa čo nechce hádzať 2ku a 1ku za studena.... (už mi aj upadla vidlička)
nalial som Fuchs Titan Sintofluid FE 75W a ide to ok... teda nezhoršuje sa to.
Castrol som mal v prevodovke neuveriteľné 2 dni a hneď po naliatí bolo cítiť, že to nieje vporiadku. (cca 30km) 1ka 2ka ide proste tažšie a 2ka aj zachrčí... 3ka sa úplne zrovnala po výmene za fuchs.
K sixtovi toľko, že nikdy by som mu neposlal žiadnu prevodovku.
tiež som písal sixtovi aký olej tam mám dať ak nechcem kupovať origo, tiež mi napisal castrol a hádajte čo? Z fungujúcej prevodovky je zrazu sviňa čo nechce hádzať 2ku a 1ku za studena.... (už mi aj upadla vidlička)
Castrol som mal v prevodovke neuveriteľné 2 dni a hneď po naliatí bolo cítiť, že to nieje vporiadku. (cca 30km) 1ka 2ka ide proste tažšie a 2ka aj zachrčí... 3ka sa úplne zrovnala po výmene za fuchs.
- patrik.kloucek
- Aktivista
To že ti upadla vidlička není vina oleje nebo Sixty . Myslím že jsi za to rval moc když to šlo těžko jak popisujes. Je to častá vada tyhle prevodovky v tomhle provedení. A už vůbec nevěřím tomu že by se to stalo po dvou dnech.stanomx píše:Castrol, ktorý odporúča sixta, je totálna pppp..., mám 6Q 02m FMJ tuším
ved vsetko ma svoju pricinu... samozrejme
a pisem tak ako to je 2 dni som mal naliaty ten castrol a posral mi synchrony
a mesiac nato upadla vidlicka LEBO sa ťažko hadže 1 a 2... LEBO som tam nalial na doporucenie sixty uplnu somarinu..
_____
ak by niekto chcel nakuknut... inak nit som odvrtal a dal tam M6 s 12.9 tvrdosťou a samoistiacu matku
dole vydlička so strihnutym nitom... nepametam si presne ale nevyzeralo to celkom ako unavovy lom

Toto bolo na magnete skrine

Veža radenia

novy čap do veže radenia

a pisem tak ako to je 2 dni som mal naliaty ten castrol a posral mi synchrony
a mesiac nato upadla vidlicka LEBO sa ťažko hadže 1 a 2... LEBO som tam nalial na doporucenie sixty uplnu somarinu..
_____
ak by niekto chcel nakuknut... inak nit som odvrtal a dal tam M6 s 12.9 tvrdosťou a samoistiacu matku
dole vydlička so strihnutym nitom... nepametam si presne ale nevyzeralo to celkom ako unavovy lom

Toto bolo na magnete skrine

Veža radenia

novy čap do veže radenia

- patrik.kloucek
- Aktivista
Víš já si jen říkám co by měl sixtabz toho kdyby ti radil špatný olej? A pak kdo by měl vědět líp jaký olej se plní do koncern.obalu než on? Já mu v tomhle teda verim..
Je teda pravda že mám v převodovce taky ten castrol co mi doporučil a jde tam hůř 2st.není to nic hrozného ale za studena musím pomaleji na ni. Jestli je to olejem nevím.prevodovku jsem koupil starší místo oleje z ní v,tekl mazut a ještě ho bylo cca jen půl litru.takže jezdila originál dlouho skoro bez oleje. Vzhledem k tomuhle jsem vůbec rád že se točí ,řadí a nepíská. A to že jde trochu hůř dvojka mě vůbec nebere. A abych to zas vypouštěl a lil tam za 3000kc Origo a zjistil že je to stejný tak na to se můžu ráz dva....
Je teda pravda že mám v převodovce taky ten castrol co mi doporučil a jde tam hůř 2st.není to nic hrozného ale za studena musím pomaleji na ni. Jestli je to olejem nevím.prevodovku jsem koupil starší místo oleje z ní v,tekl mazut a ještě ho bylo cca jen půl litru.takže jezdila originál dlouho skoro bez oleje. Vzhledem k tomuhle jsem vůbec rád že se točí ,řadí a nepíská. A to že jde trochu hůř dvojka mě vůbec nebere. A abych to zas vypouštěl a lil tam za 3000kc Origo a zjistil že je to stejný tak na to se můžu ráz dva....
To iste som si povedal aj ja, pekne napisal mail (mám G4 2002 asz so 6q fmj) panovi Sixtovi, veď ma maximálne vypičuje, že tam môže iba origo. Napísal mi vyššie spomenutý castrol, nalial som a potom čo som zistil akú chujovinu som urobil tak som mu aj pekne odpísal, že to nieje olej do mq350, teda, že to určite nieje ,,,171A2. Čím sa zasa on mňa pýtal, že či mám určite mq350 prevodovku. Jasneže je to 6q staršie prevedenie (oct1, golf4, bora, sag) 02m - to s blbými vidličkami, resp. nitmi. Ale zas 02q a novšie tiež nieje bohviečo. Každopádne na tom castrole je vw norma pre pozdĺžne uložené 6q do pasata, superba apod. A ako vravim dal som do nej Fuchs spomínaný a radenie sa zlepšilo. Ten castrol má aj úplne inú farbu od origa čo bolo v prevodovke, fuchs zase vyzerá rovnako a pravdepodobne to aj je originál. Ale s fuchsom to je tak, že do niejakeho roku dodávali Titan Sintofluid 75W-80 a potom pre lepšie radenie v zime tento Titan Sintofluid FE 75W (v roku cca 2009/2010 alebo tak nejak)