Vysoká spotřeba BMW 320D na volnoběh 1l/h!
Moderátoři: šulda, Moderátoři
-
- Nováček
Chtěl bych se zeptat, jestli jsi ten problém se spotřebou už nějak rozlousknul. Mám E81 120d 120kw, taky automat a průměrnou spotřebu mám někde kolem 10l/100km a to jezdim většinou dálky, při těch to bere něco kolem 9l. DPF odstraněno, softwarově údajně správně ošetřeno. Diagnostika nic neukazuje. Už jsem vyměnil turbo, EGR, vstřiky (vyčištěny a otestovány - v pořádku), termostaty, filtry - naftovej, vzduchovej, olejovej i s olejem, v převodovce i s olejem, lambda sondu, váhu vzduchu, řídící jednotku žhavení. Zatim nic nepomohlo. Tlaky na CR v pořádku, na turbu celkem taky. Na válcové zkušebně naměřeno 106kW a 290Nm, takže se výkon někde ztrácí, nikdo ale neví kde. Chová se to podobně jako píšeš ty, jak je zima tak to špatně startuje, prvních pár sekund se motor hrozně klepe, bílej kouř, po pár sekunách se to zklidní. Do nějakých 1900-2100 otáček to skoro vůbec netáhne, pak to skoro škubnutím začne zrychlovat. Zámek na převodovce si myslim, že funguje správně, když sešlápnu plyn, otáčky vyskočí max o nějakých 200, po chvilce se to srovná, tak nevim. Mohla by převodovka mít takovej vliv na spotřebu? Mě se kolikrát zdá vysoká i aktuální spotřeba při konstantní rychlosti.
BMW E81 120d 120kW
-
- Aktivista
-
- Aktivista
Na nic jsem nepřišel, sice mi to bere trochu méně, ale příznaky máme stejné. Teď jsem byl u jednoho diagnostika v Praze, koukali jsme na to osciloskopem a jediny co se nám nezdalo byly takove zakmity pravidelně se opakujici ma regulátoru tlaku a ještě na regulatoru na railu. Nevíme ale proč. Chtělo by se na to kouknout ještě ráno když to zlobí, jestli ty zakmity nejsou větší. Teď na to, ale nemám čas. Jak se k tomu dostanu dám vědět.
-
- Nováček