Volkswagen Transporter T5 webasto, HTM telestart

Jakékoliv dotazy týkající se problémů, údržby vozů koncernu VW. Týká se jen VW/Audi/Škoda/Seat

Moderátoři: šulda, Moderátoři

Odpovědět
eridany
Nováček
Odpovědi: 0

Volkswagen Transporter T5 webasto, HTM telestart

Příspěvek od eridany »

Zdravím! Dosť som sa naexperimentoval s predohrevom motora webasto kým sa mi ho podarilo v podstate prerobyť na nezávislé kúrenie na dialkový ovládač HTM 100 telestart. Odporúčam objednať tu: http://www.nezavisla-topeni.cz/
kde zoženiete všetko vrátane odbornej rady. V každom prípade potrebujete aj rozširovaciu sadu oktem sady DO a dobré je si objednať aj tlačítko aby bolo možné spustiť kúrenie aj bez ovládača. Inak na výstupe z obehového čerpadla je také T-čko v ktorom je zašrobovaný termostat ale vo väčšine prípadov je rosypaný alebo pokazený, takže je nutné ho skontrolovať (všetká chladiaca kvapalina sa dá pekne vypustiť práve tadialto lebo je v najnižšom bode...). Ja som tam z neho nechal ten vrchný tanierik a trochu som obmedzil cez neho prietok, inak by čerpadlo netlačilo cez webasto ale cez zadný radiátor ak by bol v otvorenom stave. V každom prípade musím ešte vyriešiť problém s tým že termostat po zohriatí kvapaliny škrtil prietok cez webasto a tým ho vlastne vypol myslím že ak dosiahlo teplotu???, pretože teraz sa mi často stáva že webasto ide stále počas celej jazdy. Problém je aj v tom že v rozširovacej sade nieje ošetrené to že po zapnutí klúča obehové čerpadlo ide stále a tým ochladzuje webasto? Nutné tam dorobyť pomocné časové relé aby nešiel spetný prúd do čerpadla po zapnutí klúča a s oneskorením aspoň 1min, pretože ak sa webasto vypne DO, tak sa ihneď vypne aj čerpadlo a to spôsobí okamžité prehriatie ak momentálne beží na plný výkon...Potreboval by som aj poradiť ako vypínať webasto aby nebolo ovládané RJ auta počas jazdy ale pritom aby sa dalo ovládať manuálne. Rozmýšlam čo by sa stalo keby som dal na BUS káble dvojpolové relé aby som mohol ovládať jeho automatickú funkciu predohrevu tiež nezávislé cez vypínač? Ďakujem
eridany
Nováček
Odpovědi: 0

Volkswagen Transporter T5 odvzdušnenie chladiaceho systému

Příspěvek od eridany »

Ešte jeden dotaz. Akým spôsobom treba odvzdušniť chladiaci systém ak je tam webasto? Stačí tam naliať chladiacu kvapalinu a naštartovať motor?Ono kým sa nezohrial tak sa to naspeť všetko nevošlo dokonca aj teraz po pár 100km sa mi zdá že to ešte nieje celkom odvzdušnené lebo ak pustím webasto tak počuť cirkulovať bublinky a nádržka je na max. hoci predtým bola trošku menej...A to nepočítam že mi ešte asi deci vytieklo bokom pri vypúšťaní?Myslim si že to bude zadným kúrením hoci kúri dobre ale obe trubky do podvozku idú nahor a nieje tam odvzdušňovák...?Dík.
Odpovědět

Zpět na „Údržba/problémy VW group (DIESEL)“