Dnes som to všetko vymieňal 1x a nebola to až taká sranda, tak ak by niekto potreboval poradiť... V každom prípade náplne sú u 4 motion verzie nasledovné (12/2009, 128kW):
1l olej haldex asi každých 30.000km+ filter asi každých 60.000km?
1,2l olej zadný diferenciál, pozor lebo diferák je spojený so spojkou haldex
1,2l olej predný diferenciál, velmi zle sa plní, treba velmi tenkú hadičku alebo si vyrobyť adaptér na plnenie
2,7l prevodový olej
7,8l mot. olej 5W-30 longlife každých 20.000km?
Prevodové oleje by mali byť celoživotné? (4roky al. 150.000km čo som vyčítal u iných aut?)
Ak by bol záujem, priložím aj obr. a čísla...
Alebo ak máte nejaké návody na tento model prípadne skúsenosti a odporúčané oleje, servisné intervaly...Ďakujem.
Volkswagen Transporter T5 údržba, prevodové oleje a haldex
Moderátoři: šulda, Moderátoři
Daj sem link,dík. Ja som pozeral na www.olejcentrum.sk. Prevodový je celoživotný ale čo je na tom zlé ak sa po 300.000km vymení. Aj haldex filter bol už celý čierny.Ten haldex sa asi mení po určitom čase bez ohladu na generáciu si myslim. Inak na boku bolo niečo ako el. čerpadlo tak asi bude 4. genreácie...Oleje som objednal podla CP z ARAVERU (470,-EUR aj s robotou) ale inde (150,-EUR) a dodali mi náhrady že vraj dobré FEBI, TOTAL len haldex bol original.
Nabudúce napíšem obj. čísla ak to niekomu pomôže, prípadne nech sa k ním niekto vyjadrí...[/quote][/code][/list]
Nabudúce napíšem obj. čísla ak to niekomu pomôže, prípadne nech sa k ním niekto vyjadrí...[/quote][/code][/list]