VW POLO 6N2 s benzínovým motorem občas řadí zpátečku přes zuby. Ovládání spojky má na bowdenu takovej samoštel...
Chci se zeptat ohledně jeho funkce.
Pochopil jsem jeho funkci správně takto: váleček - samoštel by se měl pouze roztahovat a zpět už by jít neměl?
Protože současná funkce je taková, že když chytnu ten bowden u páky spojky na převodovce tak s ním normálně kvedlám - tj. bowden dovoluje i zkrácení i prodloužení . A třeba po pátým zakvedlání se zasekne a drží a už nejde zkrátit. Pak párkrát zmáčknu spojku pedálem a je zas volnej...
Prosím o radu a vysvětlení správné funkce. Děkuji
VW POLO 6N2 samostav spojky - dotaz na správnou funkci
Moderátoři: šulda, Moderátoři
ano bowden by se neměl zkracovat jde nahradit za verzi bez samoštelu
Oct ALH 66Kw-4??Nm 1??PS
klika,písty,ojnice,saní ARL včetně IC,vedení 60mm,turbo Hybrid-Oleg,trysky PP764+11mm hlava DPF ON
SW Dieselpower
jednohmota+HDS57převodovka hybrid LHW,brzdy CupraR 323mm př. 288x22mm zad. CO JEDE MUSi BRZDIT!
klika,písty,ojnice,saní ARL včetně IC,vedení 60mm,turbo Hybrid-Oleg,trysky PP764+11mm hlava DPF ON
SW Dieselpower
jednohmota+HDS57převodovka hybrid LHW,brzdy CupraR 323mm př. 288x22mm zad. CO JEDE MUSi BRZDIT!
Díky za odpověď!
Takže jakmile se váleček roztáhne nesmí povolit zpět - myslel jsem si to.
Nějakou drobnou vůli a pod nemá?
Když koupím novej samoštel bowden bude to nějakou dobu fungovat? Nebo je lepší řešení klasické lanko?
Z jakého auta tam prosím pasuje?
Něco jsem našel zde:
https://webcat.zf.com/
lanko se samostavem číslo dílu SACHS 00323074003346 délka 1060/818 mm

Nejpodobnější co jsem našel je lanko pro SEAT CORDOBA 6K1 číslo dílu SACHS 00323074600223 délka 1070/805

Podle obrázku to vypadá, že by to pasovat mohlo....co myslíte?
Takže jakmile se váleček roztáhne nesmí povolit zpět - myslel jsem si to.
Nějakou drobnou vůli a pod nemá?
Když koupím novej samoštel bowden bude to nějakou dobu fungovat? Nebo je lepší řešení klasické lanko?
Z jakého auta tam prosím pasuje?
Něco jsem našel zde:
https://webcat.zf.com/
lanko se samostavem číslo dílu SACHS 00323074003346 délka 1060/818 mm

Nejpodobnější co jsem našel je lanko pro SEAT CORDOBA 6K1 číslo dílu SACHS 00323074600223 délka 1070/805

Podle obrázku to vypadá, že by to pasovat mohlo....co myslíte?
-
- Přispěvovatel
Ty pola jsou pri zpatecce hodne haklivy na uplny vyslapnuti spojky a hlavne az po zastaveni kol, co jsem si vsimnul. Jednou jsem cachroval s tim samostavem a slo s nim hejbat, kdyz byla tak akorat sila v lanku nebo bowdenu mozna v obojim. Presnejc si nevzpomenu, ale bylo to tak, ze to, co jsem povazoval za nefunkcni jsem jen neumel ovladat
Pokud spojka normálně funguje, samostav je o.k. Ale spojka se může trochu unášet z různých důvodů, např. jde lamela ztuha po mrkvi, nebo se kříží čep vypínací páky, nebo se mi stalo, že vše bylo o.k. , až na tu zpátečku a přitom byl prasklý jeden paprsek přítlačáku...Zkusil bych páku spojky ručně přitlačit montpákou přitom co kolega bude dávat tu zpátečku, zda to pomůže...Zpátečka je háklivá z toho důvodu, že na rozdíl od jedničky nemá synchron...Takže jednička trochu unášení snese..
nepropadat panice...