Náhrada ŘJ 038 906 018 AM
Moderátoři: šulda, Moderátoři
Náhrada ŘJ 038 906 018 AM
Mám Octavii I 1,9TDi 81kW, motor AHF, r.v. 1998. Dlouho jsem nemohl vyřešit problém, kdy mi auto při dojíždění na neutrál těsně před zastavením zavibrovalo. Nakonec na to přišel jeden machr přes autodiagnostiku, že je chyba v ŘJ motoru. Tuto verzi mi pak potvrdil i pan Janda z firmy CIMBU autosport, který mi to chipoval přepájenim pamětí – moje jednotka ještě nejde flashovat. Označení má 038 906 018 AM a je potřeba ji vyměnit, protože obsahuje chybu. Škodovka to v době záruky bez problémů měnila, ale nikde nemůžu zjistit, za jakou ji měnili. Předpokládám, že číslo zůstalo stejné, jen se liší poslední dvě písmena. Nevíte to někdo?
Jestli je problém v jednotce poznáš tak že odpojíš spínač spojkového pedálu a jezdi,pokud to přestane dělat tak to dělá jednotka. když se jednotky měnily tak čísko bylo stejné akorád byl novější software. jen už si po těch letech nemůžu vzpomenout jestli to byl problém na AHF nebo ASV
O1, 1.9TDi 81kW ASV chip @ 101KW
Setrvačník jsem původně taky řešil. Dokonce mi to potvrdili v servise, tak když už jsem měnil celou spojku, sehnal jsem si 6q převodovku a udělal přestavbu. Když mi to pak celé poskládali i s novou spojkou a setrvačníkem, tak byl problém pořád stejný. Takže jsem sehnal v Ústí nad Orlicí Jiřího Borovičku a ten přes diagnostiku zjistil, že každou osmou otáčku nedojde ke vstříknutí paliva - motor jako by chtěl bezdůvodně decelerovat. A to způsobuje to klepání motoru. Po zastavení už je vše OK. Klepání se dá zabránit zmáčknutím spojky a to i jen lehkým našlápnutím. Chyba je opravdu v ŘJ. Dnes jedu do autorizovaného servisu, kde mi snad poradí, jakou jednotkou tuto moji nahrazovali.
Ano mám, ale chipu se to netýká. Původně jsem měl originál ŘJ a pětikvalt a auto se při dojíždění rozklepalo. Pak jsem si nechal udělat chip - pan Janda mi přepájel paměti s novými parametry - auto jelo super, ale stále se při dojíždění zaklepalo. Pak jsem udělal přestavbu na 6q včetně nového setrvačníku (dvouhmoty) a spojky a výsledek stejný - auto se klepe dál. Tím chipem nedojde ke změně softwaru, ale pouze k nastavení jiných hodnot (vstřikované množství nafty, počátek a konec vstřiku, atd).