Motor BXE KO! Zlomená ojnice!
Moderátoři: šulda, Moderátoři
aco tak BLS z 2008 ? mam moznost kupit pekneho golfa z nemecka z 230 000 km
O1,1.9TDI,03, Collection,ASV,KAT OFF, EGR OFF,PP520,11mm
WWW.GTENGINES.SK
WWW.GTENGINES.SK
-
- Nováček
-
- Nováček
Zdravím všechny
, po koupi O2 tdi 77kw v domnění že je to supr motor jsem někde zaslechl o praskajicích ojnicích. Přitom v praci za 4 roky co tam jsem nepřijel ani jeden motor rozlítlej a na netu toho je kvantum. Tak jsem zde našel tohle vlakno a snažil jsem se přečíst všech 91 stranek
. Mám O2 najeto 396 a byl tam motor BKC na 380 prdla klika(bylo mi řečeno) a dal se nějaký motor BXE z vrakače. Nevim jakej rok a najeto psali lihačem na víku 133
což mužu napsat na jakej koliv motor
. No a zda jsem to pochopil dobře praskaji přetažene šrouby a tim se uvolni ojnice a rozmlatí se to. Pak jsem se dočetl že jsou dva druhy ojničních ložisek. Takže eliminovat to aby se to nerozletlo by mělo stacit dat nové šrouby a ložiska ? Jelikož jsem pak videl foto že třeba praskli pist jak je čep a třeba v pulce ojnice a tak díky za radu. Nebo se vratit k O1? 

-
- Nováček
týká se zmíněný problém i motorů BKC ?
Zdravím, týká se tento problém i motorů BK, nebo to že se signoregiorgiovi jak psal na té ochcávce rozlítla klika byla zase jiná příčina ?
-
- Přispěvovatel
Dneska jsem si na svý octavii BXE (výroba 10.2006, modelový rok 2007) preventivně šály překontroloval - rozloup sem jen jednu ojnici a byly tam KS indexy B a C. Šály v krásným stavu. Vrátil jsem je tam zpátky. Dělal jsem to při výměně oleje, a co mi kurva překvapilo, kolik oleje zůstalo ve vaně po odsátí. Už pár let to odsávám čerpadílkem pomocí železný trubky stržený místo měrky. Ta trubka jasně dosedá až na dno, to je cítit. Olej sem odsál, pak sundal vanu, a zbylý olej z vany nalil do odměrky - bylo tam 0,9 L. Takže za mě jsem s odsávání skončil.
přikládám fotky šálek - levá horní, pravá spodní.

přikládám fotky šálek - levá horní, pravá spodní.

Škoda Octavia combi BKD 2009