kodování octa 2011
Moderátoři: šulda, Moderátoři
To kodovanie mam z logu a bolo v RS facelift. Takze by to malo ist. Najlepsie sa to robi na aute lebo co jednotka tak ine moznosti v byte. Ked sa neda prekodovat co sa mi uz stalo ze to BCM zostalo ako zamknute preflashoval som cez odis enginnering na novsiu verziu ktora pripadne podporovala rs kodovanie a bez problemov....
Tepovanie, mechanika. UPDATE máp RNS COLUMBUS, VCDS, ODIS ENGINNERING
,chiptuning, uprava softwaru dsg, flash RJ motora, BCM, gateway a pod., servis klimatizacie a čistenie vozidiel ozónom
,chiptuning, uprava softwaru dsg, flash RJ motora, BCM, gateway a pod., servis klimatizacie a čistenie vozidiel ozónom
nie,je to stale rovnake,auto pojde asi do autorizaku na online kodovanie,lebo asi ten byte 18 robi bordellukas6666 píše:Tak ako rs ledkuje ako ma?eazy20 píše:vdaka skusim to tak nahodit ci budu tie ledky svietit normalne ako to ma byt
Golf mk2 1,8T 20V 210kw
Seat Leon Top Sport TDI edicia Supercopa v original stave
Seat Leon Top Sport TDI edicia Supercopa v original stave
To sa mi nezda ci nahodu nezamkli to bcm ze ti to nezozere uz som tu mal take potom jedine prehrat soft v bcm odomkne ho a znovu kod.... tazko ked to rozladili a nevedeli co robia. Kodovanie je original z rs facelift. Pozri ci ti vobec zmeni kodovanie. Preseknut kabel takym spekukantom na 3 kusy asi tak ...
nejednou jsem se setkal s tim, že nějaká china verze kódování neuměla změnit (naposled "lítající ručičky" ) a v některejch případech je důležitý i wsc, apod. ...
Btw. neni moc lidí, který tomu opravdu rozuměj a i ti téměř denně objevujou nový/starý věci ... a docela by mě zajímalo, pro který konkrétní jednotky je ten cornering v byte 14 a 17 (dle jednoho z "ofiko" zdrojů 30byte O2 ... ), když tam u tý ...AJ je zrovna přední "parkoblinkr"
a v tý 17 deaktivace parkovaček(USA/Can) a cornering je jinde...
Btw. neni moc lidí, který tomu opravdu rozuměj a i ti téměř denně objevujou nový/starý věci ... a docela by mě zajímalo, pro který konkrétní jednotky je ten cornering v byte 14 a 17 (dle jednoho z "ofiko" zdrojů 30byte O2 ... ), když tam u tý ...AJ je zrovna přední "parkoblinkr"

Naposledy upravil(a) FandaTDI dne 30 bře 2016, 21:13, celkem upraveno 1 x.
pašíkombi AFN B597
Mám Octu 2 FL 12/2012 a taky jsem se drbal s kódováním, předchozí majitel byl divnej podle nastavení
Coming/leaving home, automatický zamykání jsem dělal na maxidotu, ostatní věci jako denní svícení a corner light jsem dělal v Centrální elektrice.
Když jsem použil VCDS v češtině tak se nedalo nastavit nic - otřesný popisky. Všechno jsem krásně nastavil s VCDS 15.7.3 v AJ v Centrální elektrice - dlouhý kódování. Tam už to bylo srozumitelný. V tom se nastavuje už asi všechno. Kdyžtak můžu odfotit co kde jak mám...

Coming/leaving home, automatický zamykání jsem dělal na maxidotu, ostatní věci jako denní svícení a corner light jsem dělal v Centrální elektrice.
Když jsem použil VCDS v češtině tak se nedalo nastavit nic - otřesný popisky. Všechno jsem krásně nastavil s VCDS 15.7.3 v AJ v Centrální elektrice - dlouhý kódování. Tam už to bylo srozumitelný. V tom se nastavuje už asi všechno. Kdyžtak můžu odfotit co kde jak mám...
Tak s klonom robit taketo veci je asi extrem risk ... tiez mam okrem odis origo vcds 15.7.3 a no problem. Mam tu 3 mrtve bcm s indexom ,,D" ktore zabili skusanim a experimentami kodovanim klonom a prestali svietit denne svietenia v oddelenych kde je aj hmlovka teda facelift. Dalsie bcm mam kde v pri dennom svieteni svietia aj zadne svetla, cez vcds neurobis nic neni to tam vypnem to jedine cez odis v rizenych funkcich... obdivujem niektorych jak si dokazu viete co skusanim na svojom aute... viackrat po kontrole toho ich kodovania zamklo bcm a jedine preflashovat cele bcm aby si to ozivil inak ho mozes hodit do kosa
Taky bych se do toho s něčim takovym nepouštěl...já mam 15.7.4
Btw. koukal jsem na nastavení svítivosti a taky tam je možná pár blbostí...jestli to správně chápu, tak je to 7-mi bit, tj.0-128 (% a osmej na něco jinýho) , takže se to dá i "přepálit" ... Třeba na DRL tam je 92% (přitom to denní nemá, ale jestli jsou tim myšlený potkávačky, proč ne 100%? ... ) a neni mi moc jasný, proč tam je např. 13% zadní mlhy a 17% brzdovek jako parkovačky ...
(a taky proč tam jsou nastavený hodnoty zpoždění a doby aktivace ostřiku světel, když to má klas.halogenky...)
Jo a to, že nejsou zdokumentovaný všechny bity/kanály/hodnoty ("neni to tam"), neznamená, že to s tim nejde... (i když s tim tu jednotku nepřeflashneš) ... ale docela by mě zajímalo, jak "zamklo bcm"?

Btw. koukal jsem na nastavení svítivosti a taky tam je možná pár blbostí...jestli to správně chápu, tak je to 7-mi bit, tj.0-128 (% a osmej na něco jinýho) , takže se to dá i "přepálit" ... Třeba na DRL tam je 92% (přitom to denní nemá, ale jestli jsou tim myšlený potkávačky, proč ne 100%? ... ) a neni mi moc jasný, proč tam je např. 13% zadní mlhy a 17% brzdovek jako parkovačky ...

Jo a to, že nejsou zdokumentovaný všechny bity/kanály/hodnoty ("neni to tam"), neznamená, že to s tim nejde... (i když s tim tu jednotku nepřeflashneš) ... ale docela by mě zajímalo, jak "zamklo bcm"?
pašíkombi AFN B597
je to logický. potřebuješ rozsvítit celou plochu světla rovnoměrně. zhruba takhle to vychází všem autům, kterým pořád svítí brzdová a mlhová žárovka a "nerozsvícená" dělá vlastně obrysové světlo. zkus to zvednout a pochopíš.FandaTDI píše:... a neni mi moc jasný, proč tam je např. 13% zadní mlhy a 17% brzdovek jako parkovačky ...

VW Passat B8 variant R-line, CUAA 218kW/591Nm
zamklo asi tak, že keď sa s tím niekto hral a ,, skúšal", prestali svietiť denne svetlá /facelift/ tak to ako keby zamklo a už tam cez vcds nezapneš tie svetlá, nešlo to za nič, stále kodovaní odmítnuto a mohol si zadávať tiež kod z takého istého auta s rovnakým BCM. odis sa s tým pobil a rozchodil ale na novo flash a kodovanie už prijalo a všetko OK. Flashovať sa dá všetko na novší INDEX či na ten ktorý potrebuješ a to či už BCM, Gateway, Airbag atď len musíš mať softy vo formáte ODIS.
nogis: proč zvednout? Chápal bych to, kdyby:
a) to byl případ obou zadních mlhovek a nejen jedný
b) nebylo (v tom zohledněný) třetí brzdový světlo
...
lukas6666: Flashování mi je jasný (ač jsem ještě neflashoval
), spíš mi jde o způsob/podmínky toho zamčení řj ... (a je mi divný, že by to "zamklo" natrvalo, když např. v případě špatně zadanýho login/bezp.přístupu je to otázka času a nedivil bych se, pokud to tedy opravdu nějakym způsobem "zamkne", kdyby na to byl nějakej "fígl" - pokud nejde taky o čas/bezp.přístup, tak třeba v tom wsc nebo provázanosti s jinejma řj...)
Resp. bych taky spíš chápal, kdyby řj "odmítla spolupráci" v případech, kdy se špatnym kódováním něco fakt podělá (/trvalá chyba/chyba hw...) a nevyřeší to ani reflash...
Je "zakopanej pes" v tý paměti závad? (v tom případě je někdy asi jednodušší reflash než simulace podmínek k vymazání chyby něčeho špatně nakódovanýho...)
a) to byl případ obou zadních mlhovek a nejen jedný
b) nebylo (v tom zohledněný) třetí brzdový světlo
...
lukas6666: Flashování mi je jasný (ač jsem ještě neflashoval

Resp. bych taky spíš chápal, kdyby řj "odmítla spolupráci" v případech, kdy se špatnym kódováním něco fakt podělá (/trvalá chyba/chyba hw...) a nevyřeší to ani reflash...
Je "zakopanej pes" v tý paměti závad? (v tom případě je někdy asi jednodušší reflash než simulace podmínek k vymazání chyby něčeho špatně nakódovanýho...)
pašíkombi AFN B597