Nové auto z D
Moderátoři: šulda, Moderátoři
Nové auto z D
Zdravím,
nemáte někdo zkušenosti s koupí nového auta z německa, jaké jsou rizika a co by mě mohlo překvapit? Jde mi o Škodu Yeti 2.0 TDi.
Vím, že se musí zaplatit DPH v německu i v ČR a po přihlášení se odešle kopie papírů do německa a daň z německa bude poslána zpět.
nemáte někdo zkušenosti s koupí nového auta z německa, jaké jsou rizika a co by mě mohlo překvapit? Jde mi o Škodu Yeti 2.0 TDi.
Vím, že se musí zaplatit DPH v německu i v ČR a po přihlášení se odešle kopie papírů do německa a daň z německa bude poslána zpět.
-
- Aktivista
- Kontaktovat uživatele:
U novýho auta ze zahraničí ale zaplatíš spotřební daň ne DPH a tu ti nikdo nevrátí.
Takže to moc výhodný není.Nový auto je do 6tkm a půl roku stáří.
Jinak pokud jseš plátce DPH,tak to kupuješ bez daně v německu a daň řešíš do měsíce u nás na berňáku. Pokud to kupuješ soukromě ,tak zaplatíš plnou cenu i s DPH + spotřební daň u nás,kterou ti vyměří berňák.
Takže to moc výhodný není.Nový auto je do 6tkm a půl roku stáří.
Jinak pokud jseš plátce DPH,tak to kupuješ bez daně v německu a daň řešíš do měsíce u nás na berňáku. Pokud to kupuješ soukromě ,tak zaplatíš plnou cenu i s DPH + spotřební daň u nás,kterou ti vyměří berňák.

Oprava vyvažovacích hřídelí na 2,0TDI a jiné pomsty od VW Group,www.vyvazovaky.cz
několikrát jsem to řešil v minulosti, hlavně když bylo Euro necelých 23 korun tak to vyšlo fakt dobře, třeba tehdy e60 530xd vyšlo ve stejný palbě asi o čtvrt mega levněji, což je už peníz, navíc čekačka nebyla 3 měsíce jak nám bylo řešeno v ČR ale 5 týdnů..
vždycky teda ale na soukromou osobu, platba tam včetně DPH a u nás se jen dořešil rozdíl v DPH, nic dalšího se neplatilo
garanční opravy nebyl nikdy problém ( Renocar )
jedinou nevýhodou bylo že auto nebylo v češtině, ale to za toho čtvrt mega ušetřenýho asi stojí ne..
vždycky teda ale na soukromou osobu, platba tam včetně DPH a u nás se jen dořešil rozdíl v DPH, nic dalšího se neplatilo
garanční opravy nebyl nikdy problém ( Renocar )
jedinou nevýhodou bylo že auto nebylo v češtině, ale to za toho čtvrt mega ušetřenýho asi stojí ne..

-
- Aktivista
- Kontaktovat uživatele:
Teď když je euro za 27,tak je to naopak,němci jezdí nakupovat sem,hlavně roční auta jsou tu levnější o dost.
Oprava vyvažovacích hřídelí na 2,0TDI a jiné pomsty od VW Group,www.vyvazovaky.cz
Jestli ještě nevíš kde v Německu chceš auto koupit, tak zkus www.autotoha.de , je to asi 10km za hranicema směr Passau. Ty schání nový auta z celý EU, podle toho, kde vychází levnější. Pracuje u nich známej, je to čech, tak se s ním snadno domluvíš. Pro zobrazení cen se musíš zaregistrovat.
http://www.autotoha.de/index.php?id=lag ... t=price-up
http://www.autotoha.de/index.php?id=lag ... t=price-up