Mekci pedal Octavia I

Jakékoliv dotazy týkající se problémů, údržby vozů koncernu VW. Týká se jen VW/Audi/Škoda/Seat

Moderátoři: šulda, Moderátoři

Odpovědět
spar
Přispěvovatel
Odpovědi: 0

Mekci pedal Octavia I

Příspěvek od spar »

AHOJ,resim dalsi problem.Je to mekci pedal u Octavia I 1.9 tdi 81 kW ASV.V cem problem.Pri jakekoliv rychlosti kdyz slapnu na brzdu,pedal zabira cca v pulce,neni to primo propad pedalu,ale takove ze clovek citi ze na neco slape,ale skutecne to zacne reagovat az v pulce.Pripominam ze mi nefunguje ABS,jelikoz sviti a nekde budu muset vymenit cidlo.
miroteplicky
Přispěvovatel

Příspěvek od miroteplicky »

Ja som riesil nieco podobne, prepustal mi zadny valcek
BMW e39 525tds
jofa
Přispěvovatel

Příspěvek od jofa »

Hm,mal som podobny problem ale na bubnoch,boli tam zle samostavy.v tvojom pripade by som zacal kontrolou tesnosti systemu,ci niekde neunika kvapalina.dalsia vec moze byt zavzdusneny system,hlavne ak mas staru brzdovku.skontroluj tesnost a daj vymenit brzdovku,ak je vymenena,skus odvzdusnit.
spar
Přispěvovatel

Příspěvek od spar »

Myslim si,ze brzdovka je tam stara jako octavia sama :( Chlapik za 9 let na nic nesahl.Jen jezdil..
wedris
Sběrač informací

Příspěvek od wedris »

Udělěj to co radí kolega... vyměň brzdovku, odvzdušni a koukej jestli někde něco neteče...( jak kolem průtokáču, odvzdušňováků, brzdových pístků, vedení ) ... ale jestli je ta kapalina stará 9 let tak to potěš pytel... defakto voda (LOL)
spar
Přispěvovatel

Příspěvek od spar »

Ted jsem to zkousel - znovu brzdit a pedal reaguje skoro az dole,ale brzdi hrozne na me pomalu.A le ten pedal jakoby jde mackat normalne,zadnej propad... ok,vyzkousim.A jeste jedna vec,dnes jsem byl na Vagu a jelikoz mi sviti to ABS tak mi to kamos napichnul a bylo tam ze je vadna pumpa na ABS :/ pojistky jsem vsechny prosel a ocistil,nastrikal kontaktolem,.. napada vas jeste neco?
jofa
Přispěvovatel

Příspěvek od jofa »

Vymen najprv brzdovku,to je najlahsie a najlacnejsie riesenie.pokial sa pedal neprepada netesnost tam nie je.ked tam je brzdovka 9 rokov tak ta uz ma v sebe viac nazrazanej vody ako kvapaliny,to znamena ze pri brzdeni akonahle brzdovka dosiahne bod varu,tak voda v nej sa odpari a zacnu sa tvorit bublinky.takze to urcite vymen.dalej to moze robit aj samotny ventil v abs kocke ak ti vyhadzuje chybu.
Odpovědět

Zpět na „Údržba/problémy VW group (DIESEL)“