Jak "ucpat" EGR ventil? Ucpáno :)

VW/Audi/Škoda/Seat - zvyšování výkonu (především TDI motory)

Moderátoři: šulda, Moderátoři

Vecernicek
Přispěvovatel
Odpovědi: 0

Příspěvek od Vecernicek »

chybí mu přední nárazník, jinak jezdi v pohodě, ale benzín kterej žere 10/100 mě mrdá, navíc ten komfort protože jsem jako mladej blbeček do toho nastrkal sportovní spojku, tvrdý pružiny atd... hodně utrpěl, se seatem je to jako v peřince. ;)
FlashA4
Přispěvovatel

Příspěvek od FlashA4 »

EGR mam odpojený rok a v zimě nepociťuju že by se hůř ohřávala než když byl zapojenej... stejně se to v zimě ohřává blebě tak nebo tak :D
Audi A4 TDi, 1Z, Sprint 520, EGR off, KAT off, Filtr Green, převody 81 KW.
Ludvas
Sběrač informací

Příspěvek od Ludvas »

EGR sem zkoušel zaslepit ale bylo to spíš horší než lepší mam AGR 66 po zaslepení se to určitě bude dýl zahřívat když byl zapojeny tak byly sací paraohy horke že se na ně nedalo šahnout když byl zaslepený byly studené a to se musí projevit, Sání sem čistil tak že sem ho vymontoval zaslepil plechovýma krytkama všechny vstupy dovnitř nasypal jemný štěrk zalil trochou odmaš'továku parkrat protřepat vymyt vyfoukat a je to jak nové i bez pískování a není od toho člověk jak prase když se to š'tourá kartáčkama a podobně. Čus
Vecernicek
Přispěvovatel

Příspěvek od Vecernicek »

Hlásím úsporu spotřeby paliva v dlouhodobém měřítku se mi převážně v jízdě po městě:

před zaslepením: 6,36l/100km

po zaslepení 6,06l/100Km

(crazy)
Tomas.cz
Aktivista

Příspěvek od Tomas.cz »

Zajímavé
YellowAss
Sběrač informací

zaslepení egr

Příspěvek od YellowAss »

Ahoj, mám mTDi bez EGR, vše zaslepené a není to úplně ono. Při brždění motorem mám turbo roztočené, tlakuje mi motor a teplota oleje leze ke 120 stupňům. Tak uvažuji, že EGR udělám nějak manuálně elektromageticky jako to mají T4 1,9TD.
Transporter
Huml
Aktivista

Příspěvek od Huml »

ta teplota oleje ti snad neleze nahoru kvůli tomu, že se ti turbo roztáčí i při brzdění motorem, řekl bych máš původní chladič oleje, sežeň si aspoň ze 110k, ale nejlíp ze 130k
BH motor
Aktivista

Re: zaslepení egr

Příspěvek od BH motor »

YellowAss píše:Ahoj, mám mTDi bez EGR, vše zaslepené a není to úplně ono. Při brždění motorem mám turbo roztočené, tlakuje mi motor a teplota oleje leze ke 120 stupňům. Tak uvažuji, že EGR udělám nějak manuálně elektromageticky jako to mají T4 1,9TD.
daj si napisat soft profikovi a nemas problem. A huml s tym chladicom ma 100 percentnu pravdu. Ale volil by som rovno ten zo 130 ps motora a mas aj rezervu
MAHA 4x4 LPS 3000
AUDI RS4 2,7 biturbo
SQ7
jedno prekvapko čoskoro
YellowAss
Sběrač informací

teplota

Příspěvek od YellowAss »

dík za radu, poohlédnu se po lepším chladiči oleje pod filtr. Uvažoval jsem i o externím chladiči vzduch/olej pod auto, ale nenapadlo mě, kam ho hadicema napojit. Mám ho napojit na přípojku k turbu od filtru? Na motor tdi A4 (AGR) asi neexistuje příruba olejového fitru pro externí olejový filtr něco jako měly benzínový G1GTI i s termostatem. Ta mi pasovala na AHU, ale na AGR o ničem nevím. Tím, že chladič vody je od motoru 4m, nemám tak rychlou odezvu na chlazení. Dalším chladícím problémem bude, že k vnt1749VA mám malý a špatně umístěný intercooler vzadu v autě v podběhu.
Transporter
Odpovědět

Zpět na „Zvyšování výkonu VW group (DIESEL)“