Odpojovač na DO

co se jinam nevešlo/nehodilo - ohledně aut

Moderátoři: šulda, Moderátoři

Odpovědět
L
Přispěvovatel
Odpovědi: 0

Odpojovač na DO

Příspěvek od L »

Kluci, neměli byste někdo tip na to kde a jakej koupit vypínač na dálkové ovládání? Abych nastínil problém- mám pro svýho mrňouse nachystanou buginu (je to s motorem Honda GX160- v podstatě sekačka s variátorem), ale protože ho znám, je mi už předem jasný, že mi vezme čáru a pojede do tramtárie až než mu dojde benzín (noteeth). Po svejch ho nedoženu, pitbike taky nemám, tak bych ocenil nějaký odpojovač na DO, abych mu mohl v případě potřeby vypnout zapalování na dálku. Napadá vás něco?
L
Přispěvovatel

Příspěvek od L »

Obrázek
vynecht
Přispěvovatel

Odpojovač na DO

Příspěvek od vynecht »

Pokud ta dálka má být větší než 50 m, tak buď telestart od topení (tak do kilometru), nebo něco na telefon na prozvonění (asi nejideálnější) popř. smsky. Ale pozor kdy mu to vypneš a jak, spíš bych vypínal palivo ventilem aby věděl že brzo zastaví. Když vypneš zapalování tak sice stojí hned, ale může to být nebezpečný. V každým případě by tam mel mít nějakou kontrolku aby viděl co ho čeká.
Montáž, úpravy a repase nezávislého topení Eberspächer, Webasto (předělání příhřevů spouštění na dálkové ovládání nebo mobil)

Sharan 215/460, Octavia 190/460

Výstavba a rekonstrukce interiérů http://www.neza-interiery.cz/
L
Přispěvovatel

Příspěvek od L »

No já bych určitě radši vypínal zapalování. Ta potvora tak málo žere, že když vypneš kohout, tak ujede ještě kilometr :-D. Volat telefonen radši ne a sms taky ne. Představ si, jak mladej míří do potoka a já ťukám smsku do mobilu, případně zjišťuju, že nemám signál :-D

Mám doma tenhle ovladač:
Obrázek

Zůstal mi po prodaným autě a je mi už k ničemu. Šel by použít? Jenže co k němu dokoupit?
roman1648
Aktivista

Příspěvek od roman1648 »

kdysi jsem objednával z německa ty čínský čtyřkolky a byla k tomu normálně dálka jak k autu, dalo se to na dálku vypnout i znovu nastartovat, ale jak to bylo řešený nevím...zkusím pohledat
matesfox
Přispěvovatel

Příspěvek od matesfox »

co použit normální vysílačku s přijimačem co se používa v RC modelech(sojí to cca 1500 a dosah kilometr) napojíš to na 3 kanál který se dá pouze vypnout a zapnout,zapojíš to přes relé třeba a na to zapalování a je to ne ?
roman1648
Aktivista

Příspěvek od roman1648 »

no, nebo tak, věřím že nějakej radiomodelář by to pořešil raz dva :D
L
Přispěvovatel

Příspěvek od L »

Noo, to není špatnej nápad!
To by asi šlo, pokud teda neexistuje nic přímo na tyhle účely dělané...
bombastiq
Aktivista

Příspěvek od bombastiq »

500 dáš ? :D
--775914666--stačí zavolat :) , Berlingo 1.9D Prasečák + MB-OM604 SUPERTURBODIESEL
L
Přispěvovatel

Příspěvek od L »

Jo, když to bude fachčit ;)
jericho-3
Aktivista

Příspěvek od jericho-3 »

Chápu tě, když jsem udělal mému synovci motorčičku, nešlo jej zastavit ,jeho matka zelenala a prcek dělal, že neslyší..Vynadali mi, že to jede moc rychle.. :)
nepropadat panice...
roman1648
Aktivista

Příspěvek od roman1648 »

No jo no,vsude stejny,deda nam kdysi s brachem udelal trikolu s motorem z pařeza(pro neznale pionyr jednoskok prvni generace),kluci,pomalu,na jednicku maximalne na dvojku....no vydrzelo nam to asi 5 minut a pak furt plnej (rofl)
Odpovědět

Zpět na „Diskuze o autech“