Brzdy-inspirace pro ostatní
Moderátoři: šulda, Moderátoři
-
- Přispěvovatel
-
- Aktivista
Dierky su mnohdy na chuja ... je to proste - zanaseji se a diky tomu postradaji smysl, navic, teoreticky tam muze hrat roli nerovnomerne zaneseni a s tim souvisejici dopady v pripade rotujici hmoty.tantor-bn píše:Ak ide o prehrievanie vezmi drazky alebo dierky
Hlavni je mit spravne zvolenou kombinaci kotoucu a desticek.
Vim o spouste lidi, kteri si stezovali na Thermoquite - mel jsem a bylo to dobre. Kdyz jsem cetl recenze, nebyly moc lichotive ale pan Kabrt mi to vysvetlil a v kombinaci s jeho kotoucema to opravdu funguje.
Nedavno jsem se bavil s panem Krejsou (Renovak) na tema brzdove desticky a on mi doporucil Endless MX72.
Naposledy upravil(a) Forest dne 05 čer 2016, 14:05, celkem upraveno 1 x.
TDI - everyday's racing performance with frugal running costs - do not let the challenge pass you by 
Jestliže máš pravdu o 24 hodin dříve než jiní, jsi přesně oněch 24 hodin považován za blázna. (Antoine de Rivarol)

Jestliže máš pravdu o 24 hodin dříve než jiní, jsi přesně oněch 24 hodin považován za blázna. (Antoine de Rivarol)
-
- Aktivista
Tak jen neznalek si mysli, ze je to kvuli chlazeni (to by pak nedelali "chlazene kotouce", u kterych je vyroba narocnejsi nezli u tech "jednoduchych", protoze by se jim vyplatilo jen udelat drazky a bylo by to levnejsi a jednodussi), tak jsem to ani nezminoval ... ale preventivne: kvuli chemickym reakcim (ano, v dusledku zahrivani, nicmene nikoliv kvuli chlazeni), ktere doprovazeji proces brzdeni.eazy20 píše:vies vobec naco sluzia drazky a dierky?tantor-bn píše:Ak ide o prehrievanie vezmi drazky alebo dierky
TDI - everyday's racing performance with frugal running costs - do not let the challenge pass you by 

Díry nebo drážky zajišťují odolnost proti tepelným deformacím při zatížení a odvod plynů, které vznikají při spalování směsi destiček a mají za následek vadnutí brzd. Společně s tím odvádí vodu za mokra pryč z povrchu kotouče.
Octavia 2 08, TDI BLS DPF, ECU úprava TDIfun - EGR off, GT1646V, 324Nm/148 PS
Drazky odvadzaju spinu(z opotrebenia) z pod dosiek a dierky odvadzaju vzduch z pod dosiek pokial viemtantor-bn píše:Jak si naposal tento komentar tak pravdepodobne kvoli odvodu tepla tam nebudu. Tak vysvetli prosimeazy20 píše:vies vobec naco sluzia drazky a dierky?tantor-bn píše:Ak ide o prehrievanie vezmi drazky alebo dierky
Golf mk2 1,8T 20V 210kw
Seat Leon Top Sport TDI edicia Supercopa v original stave
Seat Leon Top Sport TDI edicia Supercopa v original stave
-
- Aktivista
Dírky nebrat, ty se primárně dělají kvůli designu. Ale pokud někdo brzdy skutečně využívá, budou se kolem děr soustředit mikroprasklinky, které se budou dále šířit, až může dojít k destrukci kotouče. Děkuji nechci. Když už, tak drážky 

Golf mk1 mTDI ...powered by Holz-tdi
Golf mk3 GTI "20 jahre" TDI ...powered by Moravia-Tuning
Ibiza 6k2 1.8T Cupra ...in progress
Audi A2 1.4 16V
Volvo V70 II D5
Golf mk3 GTI "20 jahre" TDI ...powered by Moravia-Tuning
Ibiza 6k2 1.8T Cupra ...in progress
Audi A2 1.4 16V
Volvo V70 II D5