Roztrhl se mi rozvoďák

Jakékoliv dotazy týkající se problémů, údržby vozů koncernu VW. Týká se jen VW/Audi/Škoda/Seat

Moderátoři: šulda, Moderátoři

pre.vit
Přispěvovatel
Odpovědi: 0

Roztrhl se mi rozvoďák

Příspěvek od pre.vit »

Si takhle v pondělí chci ject na Slovinsko, nastartuju a rup a chípnul motor... Tak jsem to podruhé natočil tak to dělalo hroznej rachot... No nechal jsem si to odtáhnout a mechanik mi volal, že to je rozrhnutej řemen..¨
Měl najeto 40tis. km...

Dá se to reklamovat u servisu, kde ty rozvody dělali + po nich chtít popřípadě náhrady škody za to, co to všechno popř. způsobilo?? Naštěstí se to nepotkalo, ale stejně nepotěsí...

BTW. tohle byl poslední hřebíček do rakve Audi. Definitivně jsem se rozhodl, že jen co se to dá do cajku, tak ji střelím.. Za necelej rok mě stála přes 70tis. a to je fakt neúnosný.. Další bude asi Okta....
A6 Avant Quattro 2,5TDi 132kW Tiptronic (2000)
monty
Přispěvovatel

Příspěvek od monty »

Co za řemen?? :o
B3 mTDI , A3 TDI
Marek77
Aktivista

Příspěvek od Marek77 »

No s tou reklamací nevím...

40.000 km je téměř polovina doporučené životnosti, takže si nejsem tak úplně jist, zda máš šanci uspět. Navíc na práci je záruka jen 6 měsíců. Přestože na materiál jsou dva roky, mohou to posoudit tak, že to bylo způsobeno chybou mechanika, na což Ti šestiměsíční záruka jistě již uběhla, a stejně nic nenaděláš.
Oni si dají dobrý pozor, aby nemuseli nic hradit, to můžeš být bez obav...............
Mégane Grandtour II 1,5dCi 78kW (*2008)
Scénic III 1,4TCe 96kW (*2012)
Master IV 2,3dCi 132kW (*2020)
llange
Přispěvovatel

Příspěvek od llange »

No roztrhnutý asi nebude, skor preskočeny, keby bol roztrhnutý tak by to nešlo. Bude to asi dobra pálka. Podla mna je to na reklamáciu 40000 nic neni.
wintrej
Přispěvovatel

Příspěvek od wintrej »

Osobne si myslim že máš chybu niekde inde ako v remeni pretože ten remeň sa len tak lahko neroztrhne niečo mu muselo pomoct niečo čo ide s tuha alebo či ti ten remeň nejde nejako šikmo alebo také niečo neviem nechcem moc do toho kecať ale mal by sa n ato pozriet niekto kto tomu fakt rozumie lebo v servise vedia velke prd.
Fandy
Přispěvovatel

Příspěvek od Fandy »

Na řadu servisů bacha!Je až neskutečný co dovedou.Kasají se před zákazníkem jak jsou skvělí a perfektní.Skutek utek.Ale je to o lidech,když se ti začne vrtat v autě někdo koho ta práce nebaví,nemá k ní vztah,to je zlý.Ale to platí ve všech oborech. (hm)
Opravy vad.řj,ABS,autoradií,navi. 774446776
Marek77
Aktivista

Příspěvek od Marek77 »

wintrej píše:Osobne si myslim že máš chybu niekde inde ako v remeni pretože ten remeň sa len tak lahko neroztrhne niečo mu muselo pomoct niečo čo ide s tuha alebo či ti ten remeň nejde nejako šikmo alebo také niečo neviem nechcem moc do toho kecať ale mal by sa n ato pozriet niekto kto tomu fakt rozumie lebo v servise vedia velke prd.

Co třeba wasser pumpe ??? (častý jev).
Mégane Grandtour II 1,5dCi 78kW (*2008)
Scénic III 1,4TCe 96kW (*2012)
Master IV 2,3dCi 132kW (*2020)
go.vojta
Aktivista
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od go.vojta »

no spíš bych to viděl že se vykašlali na výměnu kladky a ta se kouslaa tím se povolil řemen a pak to skočilo.. anebo to nějakej umělec špatně napnul..
Passat B5 tdi, passat B4 tdi

BMW R1150GS
lubomt
Aktivista

Příspěvek od lubomt »

wintrej píše:Osobne si myslim že máš chybu niekde inde ako v remeni pretože ten remeň sa len tak lahko neroztrhne niečo mu muselo pomoct niečo čo ide s tuha alebo či ti ten remeň nejde nejako šikmo alebo také niečo neviem nechcem moc do toho kecať ale mal by sa n ato pozriet niekto kto tomu fakt rozumie lebo v servise vedia velke prd.
nepovedal by som... mne 2x z nicoho nic roztrhlo remen na cerpadlo asi po 500km a potom hned asi po 1000km rozvodak a vsetko bolo nove,vymenene. Nikto samozrejme nevie preco...
PREDAJ A SERVIS AUTOMATICKÝCH PREVODOVIEK všetkých výrobcov,opravy RJ prevodoviek,PREDAJ A REPAS VZDUCHOVÝCH VANKÚŠOV AUDI,VW,MERCEDES,mobil 00421 908777779 Ľubo,VW Passat 1,9PD 4x4 190k/380Nm,A6 3,0tdi quattro 350k/760Nm chip a úpravy BH MOTOR
jimo
Přispěvovatel

Příspěvek od jimo »

KAMOS RESIL STEJNY PROBLEM V SEATU A NEVYRESIL NIC
pre.vit
Přispěvovatel

Příspěvek od pre.vit »

Tak mi už zjistili čím to bylo... Napínák nebyl měněnej (i když na faktuře je), povolil se, vyosil a řemen se svlíknul... No a pak ho něco, už si nepamatuju co, rozšvihalo na hadry.. A s ním i řemen u klimy... No jsem zvědavej, v pondělí mi to sepíše a hned budu volat tam, kde to dělali... Jsem moc zvědavej co na to řeknou (kladky jsou prej taky neměněný i když na faktuře jsou... někdo tu udělal pěknej ojeb...) Grrrr!
tomáš karbus
Aktivista

Příspěvek od tomáš karbus »

hm budeš si muset sehnat nezávislého soudního znalce, který konstatuje po konzultaci s technikem to co píšeš (neprovedeno to co mělo být) a pak podat žalobu, pokud se ovšem nedohodneš s těmi co to dělali na vyrovnání (zřídka kdy se to povede)
pre.vit
Přispěvovatel

Příspěvek od pre.vit »

takže běh na dlouhou a drahou trať... :(
bobG3
Aktivista

Příspěvek od bobG3 »

Jo běh na dlouhou trať, ale pokud Ti měnili všechno co měli a Ty máš fakturu na to všechno, chce to soudního znalce, a právníka, kamarádovi vraceli cca 35000, práci platil samozřejmě znovu, ale škody a materiál znaleckej posudek a advokáta zaplatili. Ale toho času a nervů....
G3 Variant synchro
wintrej
Přispěvovatel

Příspěvek od wintrej »

No vidiš a je to tak nikomu sa nedá veriť pokial pri tom nie si ty a nepozeráš ako to meni.Niekomu sa trhaju remene a iným sa nikdy neroztrhli. Vdžy sa ta pričina najde prečo sa to deje a to je šlendriansky odvedená práca alebo nekvalifikovaný mechanik či podvodnik.
Odpovědět

Zpět na „Údržba/problémy VW group (DIESEL)“