Octavia II RS BMN 125kw, občas Divný chod na volnoběh

Jakékoliv dotazy týkající se problémů, údržby vozů koncernu VW. Týká se jen VW/Audi/Škoda/Seat

Moderátoři: šulda, Moderátoři

Odpovědět
samotsytlos
Nováček
Odpovědi: 0

Octavia II RS BMN 125kw, občas Divný chod na volnoběh

Příspěvek od samotsytlos »

Zdravím, nikde jsem o tom nic nenašel. Moje RS jen zlobí. Někdy spíš po delší cestě cca nad 100km, když zastavím auto divně duní až prská z výfuku a motorem to trochu sem tam trhne. Regenerace předpokládám neprobíhá, otáčky jsou standardně 800ot/min. Vyčistil jsem EGR ventil i škrtící klapku co je před ním + trubku co vede k výfuku, sundal jsem sání za účelem vyčištění a bylo úplně v háji, tak jsem dal nové ( k tomu mě zajímá jak to má fungovat, mají být klapky na volnoběh otrvřené, nebo zavřené? Napsal by vadný podtlakový ventil co ovládá sání chybu? Neexistuje nějaké základní nastavení ?). Nicméně problém přetrvává. Auto sice jede o 100% lépe, ale to co řeším jsem nevyřešil. V měřených hodnotách na vagu egr funguje jak má.

Další poznatky jsou:
1. Občas sporadicky hůř startuje (déle točí a pak chytí). Zvláštní je, že někdy stojí 2 dny a skočí na ,,drc“ a někdy třeba stojí jen 6 hodin a točí a točí.
2. Zpozoroval jsem, že když jedu agresivněji a trochu ji držím, tak při puštění plynu a sešlápnutí spojky, otáčky ještě kousek vystřelí cca 200 ot. Přijde mi to nenormální až obtěžující.
Na Vagu zkontrolován snímač spojky, kódování motorové jednotky, plynový pedál… na co jsem mohl na to jsem se podíval. Dál už nevím.. Nemá někdo typ co by to mohlo dělat? Děkuji všem za jakékoliv poznatky ;-)
samotsytlos
Nováček
Odpovědi: 0

Příspěvek od samotsytlos »

Nikdo nic? Aspoň typ. Trápí mě spíš ty otáčky při řazení. :)
Odpovědět

Zpět na „Údržba/problémy VW group (DIESEL)“