Akutne pomoc, audi a3 po vymene klinoveho remene nestartuje!

Jakékoliv dotazy týkající se problémů, údržby vozů koncernu VW. Týká se jen VW/Audi/Škoda/Seat

Moderátoři: šulda, Moderátoři

rusta
Nováček
Odpovědi: 0

Akutne pomoc, audi a3 po vymene klinoveho remene nestartuje!

Příspěvek od rusta »

Cau lidi, potrrebuji radu od zkusenejsich. Vcera pritelkini prasknul klinovy remen na audi a3 , 1.9 tdi, 81kW. Vecer jsem ho vymenil, vsechno v pohode.nez jsem auto poskladal tak jsem ho nastartoval motor v pohode bezel, vsechno ok. Pak jsem auto poskladal uplne, sundal s heveru., sel nastartovat - auto v pohode naskocilo, ale po pridani plynu neco jakoby cvaklo a auto chciplo. Tred uz nenaskoci, pouze toci a nic.
Co jsem zkousel behem vymeny remene:
a) kdyz bylo auto nastartovane tak jsem zkousel odpojit kabel od vahy vzduchu a cidlo g72, co je u rozvodu na plastove trubce (nejsem si jisty jestli je to cidlo g72). Protoze na vagu mi to vypisuje chybu vahy vzduchu.
b) kdyz bylo pravy kolo ve vzduchu tak jsem protacel kolo, zkoumal jsem tam neni vule a tak. Zapomnel jsem vypnout zapalovani a kdyz jsem otocil s kolem rychleji tak se objevil divny zvuk, nechapal jsem to otkud a proc ten zvuk je, tak jsem to zkusil jeste par krat a pak jsem zjistil ze bylo zapnute zapalovani. Po vypnuti tyto zvuky uz nebyli. Doted nevim proc to delalo, treba starter?

Momentalne na vag vypisuje 2 chyby.
17569 g72, p1161 open or short to plus
17564 g71, p1156 open/short to ground...

Nevim uz s tim rady, co s tim muze byt? Snad nepreskocili rozvody, kdyz jsem otacel s kolem nebo ja uz nevim...
roman1648
Aktivista

Příspěvek od roman1648 »

Kolik z toho starýho řemene zbylo ?
Nenamotal se pod řemenici ??
Můj osobní tip je že to bude přeskočený nebo i připotkaný...
S váhou to nemáco dělat, nastartovat by to muselo jít
Zvedni si jedno kolo, dej tam třeba čtverku a otáčej s ním - cítíš tlaky na všech válcích ?
auto-point
Přispěvovatel

Příspěvek od auto-point »

Zapalování, palivo, rozvody, tlaky, a můžeš začít.
rusta
Nováček

Příspěvek od rusta »

Pulka zbyla cela, pak nejake jednotlivre vlasce lezeli na plastu, a na jredne kladce byl namotany. Vsechni kladky jsem zkousel otacek a sli lehonce. Potom co remen prasknul tak pritelkine jeste ujela 80 km, nekolik krat startovala. Takze asi zasekly ubytky tam nebudou. Je to divny, kdyz jsem nasadil remren tak auto v pohode slo nastarrtovat, az po dalsim startovani auto chciplo a konrec. :D
Ted me napadlo, ze bymohlo odejit rele 109, protoze mi nesvitilo zhaveni (ale nejsrem si jisty na 100%). Akorat vubec nevim kde v a3 to rele najdu, je na stejnem miste jako v octavce?
Tomas6
Aktivista

Příspěvek od Tomas6 »

No bych to viděl taky na nějaký zbytek za řemenicí. Zhoď dekl na rozvodech a postav to na značky a uvidíš hned.Čerpadlo na kolík, vačku na pravítko,když budeš mít štěstí tak budou na kolech značky od fixy.
OIII 1.4 TSI 240 000km
FI HTP LPG 340 000km
rusta
Nováček

Příspěvek od rusta »

Tak mam nové poznatky. Žhaveni svítí prvních 3,4 sekundy, takže to relé je OK. Stop ventil asi funguje. Naměřil jsem tam nějakých 5 voltů při zapnutém zapalování, což je asi málo, ale prý je to normální. Při startovani by tam mělo byt 12, neměl jsem nikoho kdo by mi startoval klíčem. Kdyz jsem ho připojil na tvrdo tak cvakal jak o život. Pak jsem zkoušel odpojit jednu trubku ze vstrikovace a při startovani nějaká nafta vytekla. Potom kdyz jsem násrpuboval trubku zpátky a chtěl nastartovat, tak motor jednou vydal zvuk, ze chce chytnout, ale nic :D na po druhé udělal to samé, ale hrozně kouřil, garáž byla plna dýmu.
A ted to důležité, při dulkladnejsim zkoumání jsem zjistil, ze v rozvodech se motají zbytky klinaku, nechápu jak se tam dostaly, ale jsou tam. Takže s největší pravděpodobnosti přeskočila rozvody, je to rak?. A vibec nechápu jak to ze auto po prasknutí řemene jeste pul dne v pohodě jezdilo....
roman1648
Aktivista

Příspěvek od roman1648 »

no, tak s tím přestań špekulovat, objednej si novej rozvodovej řemen, nastav si rozvody jak mají byt a je to...
buď rád že to nemáš (snad) potkaný
rusta
Nováček

Příspěvek od rusta »

Potrebuji poradit, proboha nemzu sundat remenici na klikove hrideli... Ty 4 imbusy maji normalni zavit nebo opacny? Bojim seze strhn hrany v tech sroubech....
tiguan2
Přispěvovatel

Příspěvek od tiguan2 »

rusta píše:Potrebuji poradit, proboha nemzu sundat remenici na klikove hrideli... Ty 4 imbusy maji normalni zavit nebo opacny? Bojim seze strhn hrany v tech sroubech....
Normální pravý M8
Bora 1.9 TDI 85KW 6q,čip, AJM--minulost
Rapid 1.6 TDI 85 kw
Audi Q5 125KW 6q manual
Scala 1.6 Tdi 85kw rv22
p.s.
Aktivista

Příspěvek od p.s. »

pokud imbusi protočíš naklepneš do nich bid torx nebo tisícihran a pak dáš nový ;)
Škoda Octávie Combi 1.9 TDI 81KW
rusta
Nováček

Příspěvek od rusta »

Tak remenici jsem sundal. 2 šrouby jsem sundal a 2 strhnul. Ale krásné to šlo povolit s pomoci torxu. Koupil jsem 4 nové ve škodovce. nastesti je meli na sklade
Ted nastala pro mě velký dilema. Dle toho co jsem zjistil tak rozvody jsou posunuty o 2 zuby, ale nevím to jistě!!! Čerpadlo jsem zaretoval pomoci vrtaku (průměr 5 mm), na setrvaku jsem žádnou značku nenašel, pod remenici na ozibenem kole také, jsou tam pouze 3 dulky!!! Dle značek co zůstaly na vacce je to posunuty o 2 zuby. Ale zas nevím jestli se třeba neposunulo čerpadlo o 2 zuby? Příkladem foto. Co myslíte?Obrázek
ObrázekObrázek
jericho-3
Aktivista

Příspěvek od jericho-3 »

Ta drážka musí být rovnoběžná s rovinou hlavy, měl bys tam strčit aretaci, ale jde to i bez ní..Kolečko na klice vypadá dobře, ale měl bys mít jistotu , tak najdi značku Hů, je to blbě vidět, očisti setrvák a najdi tam nulu..Samozřejmě tím chce začít, až budeš mít nulu/značka hů/ , otoč klikou kousek doleva a až pak natoč vačku do správné pozice..Pak kliku vrať a nandej řemen..
nepropadat panice...
rusta
Nováček

Příspěvek od rusta »

S vackou jsem se poradil. Vyrobil jsem provizorní pravítko z drzaku na okap. S tím se setrvacnikem moc nevím, přes tu díru v převodovce je blbe vidět. Našel jsem v jednom videu a jednom výkresů, ze to ozubene kolečko co je na klice ma byt prvním dulkem (jsou tam 3) na rysce co je na bloku. Je to možné?
UchoTD
Aktivista
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od UchoTD »

Cez okienko v prevodovke musis hladat nulu na zotrvacniku,krut pomalicky,zotrvacnik sa otaca rychlo (LOL)
Mitsubishi Lancer EVO VIII 366kw 670NM
Mitsubishi Lancer EVO IV 242kw
Mitsubishi Outlander 2.2DID
Mitsubishi SpaceStar 1.3MPI
VW T5 lift T6 140kw
Škoda Superb 2.0TDI 4x4
rusta
Nováček

Příspěvek od rusta »

Tak mam auto uz pojízdné, byl to trochu boj, ale snad je všechno dobře. Nakonec jsem našel rysku na setrvacniku. Auto ted lip startuje (chytne rychleji než předtim) a zmizeli problémy s volno během. Předtim mi na volno běh samo od sebe klesali otáčky v určitém intervalu než se auto trochu ohralo.
Akorát mam ted problém s posilovacem. Dolil jsem cca 50-100 ml servo oleje a cca po 2 km mi začal hucet volant při zataceni. Nevím jestli to je olejem, snad jsem dolil stejnou. Barva něco mezi světlo zelenou a žlutou. Nebo jestli je špatně čerpadlo a kvůli němu prasknul řemen?
Tady jeste příkladem video jak běží motor, je zahraty na 90. Přijde mi ze tam něco cvaka, nebo ten zvuk je normální ... (rofl)
https://youtu.be/ZwA5Wi87eKQ
Odpovědět

Zpět na „Údržba/problémy VW group (DIESEL)“