Zdravim vsechny odborniky. Mam dotaz ohledne sahary na mem Golfu. Priznam se, ze to neni vylozene reseni problemu, ale proste mi vetraky nespinaji. Auto se nehreje, klimatizace chladi, ale udivuje me, ze v tehle parnejch dnech autum okolo hucej sahary jak blaznivy a me nic. Mohl by mi nekdo objasnit v jakych situacich se maji vetraky zapinat a jestli to, ze mi nesepnou je problem?
Postup opravy jsem tu nasel, ale nebyl jsem schopen najit, kdy a jak se maji vetraky sepnout.
pokud zapnes klimu, měli by sahary jet, obě, divím se že klima vůbec funguje
díval ses že se opravdu netočí ? když jedou na malou rychlost nemusíš je slyšet...popř. jede jen jeden
tak tohle me taky napadlo, ale vcera jsem si to tak nejak uvedomil u obchodaku a tam se mi to nechtelo kontrolovat. Pak Doma zu jsem si na to ani nevzpomnel. Mrknu na to odpoledne a kdyztak doplnim info.
tak asi budu za blbce, ale toci se oba, jen dost pomalu, takze nejsou slyset
Muzu jeste poprosit o vysvetleni, jak je to s tim prvnim a druhym stupnem? Kdy se ma ktery spinat? Da se to nejak vyzkouset pres diagnostiku, jestli funguji oba, nebo se to musi vylozene merit multimetrem?
jak zapneš klimu, roztočí se pomalu a běží stále. Jakmile tlak v klimě vyleze přes 15-16 barů, sepnou se na vyšší rychlost (max) pak to ještě ovládá čidlo teploty motoru ale to se děje vyjímečně
Sharan 1,9 PD 115PS AUY- 225 PS a 500Nm turbo GTD1752VRL vodou chlazené ,Sharan 2,0 CFFB 140PS turbo GTD1752VRK-REA, - 226PS a 465Nm vše od Dieselpoweru. KTM SMT 990, KTM SMT 890 www.zvsagro.cz E-Golf 100kW, Enyaq RS
aha... a kdyz mi nespina ta druha rychlost ani pri delsi ceste se zapnutou klimou, tak to znamena, ze je nekde problem? jako ze se nenatlakuje, nebo tak... nebo to muze bejt primo problem toho vetraku, ze nefunguje ten druhy stupen? pripadne, da se to nejak proverit co z toho muze byt spatne?
znamená to že je vše vpořádku, chladiče čisté. Na tu dvojku to sepne jen když dlouho stojíš a je 30C + a chladíš na max. Pokud máš míň chladiva v klimě tak dvojka nesepne třeba vůbec
Sharan 1,9 PD 115PS AUY- 225 PS a 500Nm turbo GTD1752VRL vodou chlazené ,Sharan 2,0 CFFB 140PS turbo GTD1752VRK-REA, - 226PS a 465Nm vše od Dieselpoweru. KTM SMT 990, KTM SMT 890 www.zvsagro.cz E-Golf 100kW, Enyaq RS
Zrdravim mel bych dotaz ohledne klimy uz dlouhonpozoruju ze nefunguje tak jak ma mam climatronic a vxera jsem si vsiml byl sem garazi ajen tak sem.stal nechaval dochlazovat turbo a mel sem zaplou klinu a nako sem skrtnul o plyn a prudce do 2tisic a kompresor vypnul a tak do 10s hned zapnul tak sem to zkousel a delalo to vzDycy tak se ptam jestli je to normalni jev? Nebo je mozny ze pri jizde me.klima.nefunguje? Protoze tlusta trubka je vzdcky po chvlce tepla nebo ma teplotu okoli studena je jen ze zacatku kdys nastartuju a pustim klimu,dostal sem tady taky rady ze mam protahnou chladic wapkou ale toho se celkem bojim golf iv 1.9tdi 81kw