Ručička palivoměru Ibiza 2003

VW/Audi/Škoda/Seat

Moderátoři: šulda, Moderátoři

Odpovědět
Mireczek89
Nováček
Odpovědi: 0

Ručička palivoměru Ibiza 2003

Příspěvek od Mireczek89 »

Ahoj, poradil by mi prosím někdo? Mám Ibizu 1.9tdi rok 2003 (6L) a asi půl roku mám problém s ručičkou stavu paliva. Po vypnutí klíčku v ručičce zacvaká a škubavými pohyby cestuje za rozsah hodnot. Do normálního stavu se vrátí jen když na nějakou dobu odpojím baterku. Vag chybu nehlásí a palubní pc ukazuje všechny hodnoty normálně,takže jsem plovák vyloučil.. Tedy pokud není ručička vedena samostatně nezávisle na PC. Přikládám foto problému. Za každou radu budu vděčný, díky.

Obrázek
Seat Ibiza 6L Sport 1.9tDi
fekete2
Přispěvovatel

Příspěvek od fekete2 »

Akční členy jsi zkoušel?
Mireczek89
Nováček

Ano, přikládám i video... možná tam zvuk nejde slyšet,ale i podle kmitání ručičky je zřejmé,že test akčního členu funguje správně..není možné,že by se jen zasekla rafička budíku? jestli nemůže být špatně nasazená,nebo moc přitlačená?

https://youtu.be/9otEgRENDa4
fekete2
Přispěvovatel

Příspěvek od fekete2 »

Tak to vyzkoušej :?
Rozeber budíky.Možná to bude motůrek.
Mireczek89
Nováček

No zkusím a dám vědět,snad to bude jen tato prkotina..v budících se už někdo vrtal, je tam napájený u konektoru nesmyslný kabel uzemněný ke kastli,to samé u plováku (hm)
Mireczek89
Nováček

Ahoj,tak jsem rozebral ještě jednou budíky a zkoušel motorek, nejspíš už měl sjeté kolečka tak ručička přecvakávala..teďka nejde už vůbec,je možné jej přepájet za jiný? ale jak je možné,že pokud jsem budíky přes pojistku "resetnul", ručička zase ukazovala chvíli? Jedině že by byla načatá jedna z cívek v motůrku...
Bruno686
Přispěvovatel

Příspěvek od Bruno686 »

zdar ja som mal vadný procesor nakoniec nove budiky som dal nedalo sa to rozchodit
Odpovědět

Zpět na „Diagnostika - software/hardware VW group (vag-com, supervag, ...)“